Gott nytt år då!


1. Först något jävligt tragiskt.  Nyårslöftet: Vi slutar aldrig räkna kvinnorna.

2. Sedan något hysteriskt roligt. Eller jag vet inte. Det är nog bara sjukt. Herregud jag skrattar, får ångest och blir generad på samma gång. Titta här. Sänk gärna volymen om ni befinner er i närheten av vuxna och seriösa människor.



Ett fettos dagbok.

Jag skulle behöva fasta efter nyår. Idag bakade jag. Åh herregud jag kan inte prata om det här utan att få en kväljning. Ni vet att det finns plåtar formade som muffinsar? Ja, bra. Om man vänder på en sådan, och lägger kaksmet runt om. så blir det som korgar. Kak-korgar! Typiskt min grej att börja pilla med. Ytterst kreativt. Hah. Kakkorgarna blev bra, om än jävligt stora. Typ femton centimeter i diameter. Okej skämt, jag minns inte vad en diameter är längre. I vilket fall som helst så fyllde jag sedan dessa kakformar med knäcksmet. Ja. KNÄCKSMET! Sedan ställde jag in dem i kylen en stund, smälte ner choklad som jag hällde ner som ett andra lager ovanpå den svalnande knäcksmeten. Sedan smällde jag ner en toffifi (men jag vet inte hur man stavar till det där jävla ordet, Toffefe? Toffife? Toffefi? toffefee? SKITSAMMA!) i varje kakbakelse. Detta serverades senare med tre tjöcka skopor vaniljglass. Jag mår så illa att jag inte vet var jag ska ta vägen, och då var det ändå tre timmar sedan jag åt denna lilla.. "lilla" (!?!?!) dessert. Seriöst. Jag ska aldrig göra om det här igen. Det var helt sinnessjukt gott, men jag tror jag drog på mig fetma och en hjärt- och kärlsjukdom på köpet. En hjärt- och själsjukdom om inte annat. Kräkas. Jag vill kräkas. Min kropp hatar mig. Nu ska jag sova för den här sockernivån börjar dippa. Dippa.. mm. Chips!

Nisse.



Gull!


Flickrum


Far & dotter-dialog

Jag och pappa åker bil, en annan bil åker förbi och han som kör bilen vinkar0

Pappa - Vet du vem det där var?
Jag - Nej?
Pappa - Det var Bertil!
Jag - Jaha?
Pappa - Vi är barndomskamrater, jag brukade vara hemma hos honom, och så lekte vi med hans kusiner, två flickor..
Jag - Jaha?
Pappa - Ja eller lekte och lekte..
Jag - ...?
Pappa -Jag var väl där och hade lite övningar
Jag - Ehhhhh men..
Pappa - Ja, jag hade ju gått ut sjuan då, alltså inte övningar sådär, men vi var väl där och grejade lite..
Jag - MEN VAD INTRESSANT, verkligen!


Som om jag hade bett om att få veta sånthär?
BUHUHUHU jag trodde min far var en god kristen. Ska bara gå och kräkas lite, brb.

Vad som var i paketet som postkillen lämnade?

Grejer som pappa beställt genom jobbet. Två paket tryfflar och en låda med knivar.
Keramiska knivar. Pappa tar försiktigt upp en av knivarna, håller den i sin hand och säger:

"Jaha Cecilia, nu är din tid kommen".

Bisarrt. Han skar till slut upp en korv istället för mig. Tack för det, pappa.


Fin morgonupplevelse

Okej, det här var ju ganska skämmigt. En kille som gick på samma skola som mig, som jag jobbade med en sommar för några år sedan, som jag hade en väldigt oskyldig flirt med en gång - och som jag även såg på Konsum förra veckan då vi totalt försökte ignorera varandra - gick precis förbi mitt fönster. Nej, man förväntar sig inte att någon ska gå förbi här såvida det inte är ens far eller en ko. Nej, man är inte sitt snyggaste jag klockan elva en fredagmorgon när man har jullov. Så här sitter jag, på landet, iförd pyjamas, med uppsatt hår och luggen spretande åt olika håll, osminkad, allergisk och med en snus under läppen. OCH SÅ GÅR HAN FÖRBI FÖNSTRET OCH TITTAR IN?! Jaha, men hur fan går det ihop? Anledningen till att han befann sig på en gård på landet klockan elva en fredagsförmiddag? Han lämnade ett paket på trappen. Sedan när kör posten ut hit? Pizzabudet körde ut hit en gång år 2001, han tappade bort sig och åkte vilse, en timme senare fick vi kalla pizzor och de har sedan dess aldrig kört ut en pizza till Mattsbo. DHL brukar ringa och fråga om man kan mötas upp någonstans inne i Smedjebacken för att de inte har tid/orkar/hittar ut hit. Men posten, de kan minsann! Fan, man är visst inte trygg någonstans längre. Var ska man isolera sig för att känna sig på tryggt avstånd från mänskligheten om inte här? Hélvetars!


August



Åh lilla gullehunden, vad jag saknar dig idag!


Hjeeeelp då!

Är det fel av mig, efter 23 års flum och några hundratusen i studieskulder, att läsa en termin filosofi - för att jag tycker att det "verkar roligt"? En termin som jag aldrig kommer ha någon nytta av i framtiden? Ja, jag tror att kanske kan anses vara fel. Men vem bestämmer vad som är fel? Skitsamma, säger jag. Vad är roligast och mest givande, praktisk filosofi eller teoretisk? HJÄLP MIG NUDÅ FÖR TUSAN, jag är inte bara tjock efter allt godis, jag är också förvirrad som människa. Palla. Nu går jag ut på springbandet och går av mig min ångest. Och ett par kakor.


Såhär ligger det till

Jag måste komma på något nytt skit (tredje gången) att efteranmäla mig till, för att kunna leva den här våren. Professionell svenska B? Men jag orkar inte med mer grammatik! Vad är roligt - och har öppet för efteranmälan? Snälla ge mig råd. Tack.

Hur transkriberar man vanlig text till fonetisk skrift? Alltså ge mig en hint bara tack, jag orkar inte tänka.

Snart är det nyår och jag har för avsikt att avge massa löften som jag aldrig kommer att hålla.

Jag äter alldeles för mycket onyttigt skit. Men vem bryr sig.

Jag saknar Gustav jobbigt mycket, jävligt ovärt är vad det är.

Idag såg jag en super8-film från när jag var ett år gammal. Jag var tjock, glad och klumpig. Det har inte hänt så mycket på 22 år, kan man säga. Förutom att jag inte är speciellt glad längre då. Ehm. NEJRÅ.

Jonathan sover här inatt. Han har pratat och skrikit oavbrutet sedan han kom hit i eftermiddags, med korta uppehåll för att stoppa in godis i munnen. Men gullig är han ändå, åtminstone då och då.

Och nu.. godnatt.

Yvonne är hungrig.



Puss pårä!


Bok och juldagsfirande

Jag läser Tärningsspelaren nu, äntligen. Har tänkt läsa den i flera år. Har ni läst den? Jag har snart läst 100 sidor och det är väldigt väldigt sjukt. Fast ändå bra. Texten i min pocketbok är dock så liten att till och med jag som har världens bästa syn (högst ovenskapligt påstående, men troligtvis sant) har lite svårt med att se vad det står.

Juldagen var bra, förfest hos Emmilie och Martin med julkappsbyten, alkohol och ölspel. Sedan gick vi på Pitchers och lyckades mitt i kaoset faktiskt få tag i det bästa bordet! Emmilie var packad och bartendern blev glad när hon bara ville ha vatten så att han skulle slippa höra hennes röst så länge. (Hahahaha.) Sedan spillde hon ut hela vattenglaset, men det är en annan historia.

Gårdagen spenderades med pizza, en liten Sofie, ett morgonillamående from hell, en söt hund, massa chips, film och kortspel. (Ps jag vann stort över Sofie, som alltid.) Och idag har vi mellandagsrea-shoppat, det var KUEEEEEEEEL sen åkte jag hem, det var inte så kul. Men sedan åt jag jättemycket tills jag mådde illa och så tittade jag på SVÄRDET OCH SPIRAN (Ps Sofie det är inte science-fiction, inte så mycket iallafall) med mamma och pappa. Ja, jag vet att ni är jätteintresserade. Ni vet att ni vill veta, osv.

Men nu ska jag duscha bort allergin så ni får klara er utan mina fantastiskt meningsfulla blogginlägg en natt nu, hoppas ni överlever utan större abstinensbesvär osv, förstår om de kan uppstå med tanke på min enorma entusiasm till att skriva något intressant.  YO!

Juuuul var det här, och några plusgrader på det.

Julafton var en bra dag, jag har kramats med barnen och snusat till Kalle Anka, som ni kanske ser.



Nu peppar jag  inför juldagsferre i Falun med finfina vänner! WEHOOO!


PAPPAAAAAAA VAFAAAAN

Pappa byter kanal till där en tjej står och sjunger julsånger med sin gitarr. Sedan låter han skitglad och säger "det hääär känner jag igeeen!" Och så visar det sig att han har tryckt på kristna kanalens uppesittarkväll. (Som tur är var han ironisk.) Sedan vägrade han byta kanal utan började röra sig i takt till "vi älskar guuud för gud är vår kuung"- låten. Sedan sa han "men jag har ju skaffat den här kanalen! Den här, och aljazeera, det är de kanalerna jag växlar mellan!" ... idiot.

Konsten att bete sig normalt.

Morbror pratar om morfars flickvän och låter synnerligen upprörd eftersom hon slängt bort min morfars pipa medan han under några veckor befann sig i ett lite lätt förvirrat tillstånd (och ja, flickvän it is. hon är väl en 77 år men han är inte gift med henne, som tur är.) - JÄVLA RÄÄÄVKÄRRIIIING! Skjut kärringen, skjut na´.

Älskar´t. Vi satt tio personer vid ett ihopbyggt långbord på ett café idag, alla skrikandes för att vi tydligen inte kan föra varken lugna eller sansade samtal på någon sida av min släkt.

Julis.

Imorgon är det julafton. Så fort kunde det väl inte gå? Jag har ju knappt kommit hem. Idag ska vi fika med mammas syskon, och baka massa kakor och julgodis. Samt införskaffa ÖÖÖÖL till juldagens festligheter. Så, då vet ni vad jag ska göra idag. Roligt för er. Jag har fortfarande ont i huvudet. Roligt för mig.


Hemma.

Slutpresentation avklarad, och äntligen är jag hemma. Kom hem klockan nitton, och har sedan dess legat däckad på soffan i pyjamas. De har möblerat om och köpt en ny soffa, mina föräldrar. En fantastisk soffa. De har även flyttat tv-rummet till samma rum som braskaminen. Ett fantastiskt initiativ. Så där har jag legat, med en kopp kaffe och en påse hemmakväll-godis. Allt har varit bra. Kan man tro. Förutom huvudvärk + mensvärk + att jag precis såg svinalängorna för andra gången. Usch vilken film det är. Den är jobbig.

Nu ska jag sova. Glömma alla bekymmer och bara njuta av julen, bla bla klyschigt skit osv men jag ska åtminstone sova.

Pappa - "Jag har ju gjort allt jag har velat göra i mitt liv. Det har jag ju. Det bästa som finns är ändå att få gå ut till kossorna varje morgon, men det har ju inte ni fattat än". <3

Kul.

De är så jävla bra!




1. Jag har den värsta mensvärken som jag haft på flera år. Härligt som fan!
2. Jag drömde att jag råkade skjuta ihjäl en människa inatt. Ingen kan nog förstå min panik när jag vaknade inatt och en polis precis hade ringt mig oh sagt att jag skulle komma ner på stationen och att jag aldrig skulle komma undan med det här. Fastän det inte ens var meningen. Typ. Jag skulle skjuta rakt fram men så träffade jag en bil och så var det en människa där. Och istället för att gå fram och kolla vad som hänt så ignorerade jag situationen totalt. Ganska dumt kanske. Men det känns väldigt bra idag, jag känner mig rätt nöjd med mitt liv. För jag har trots allt inte dödat en annan människa.

Torsdag.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag höll några tal inför klassen och skrev en c-uppsats i våras.

Har du några nyårslöften?
Jag tror inte jag är gjord för löften. Jag hade ETT nyårslöfte förra året och det har jag inte ens hållit. Och det var inte ens något löjligt svårt som att sluta röka eller gå er 20 kg i vikt, det var - skaffa en hemförsäkring. Ja jag vet, jag är dum i huvudet. Bränn inte ner mitt hus nu bara.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Jessica blev mamma till världens sötaste Molly!

 

 



och min bror fick en liten Troy.



Vilka länder besökte du?
ITALIEN! Och Helsingfors och Tallinn, i ett par timmar sådär.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Inget alls, däremot en massa händelser som jag inte vet datumet på.

Vad var din största framgång 2011?
Hahaha. Oj. Framgång? Jag har inte haft sådana sedan den där gången jag vann en stor apa på marknaden i Fagersta. (Jag var tio år och det var vinst-varje-gång.)


Största misstaget?

Att jag började be till gud. Jag började om igår, alltså kommer det hända något jobbigt snart. Det gör det, varje gång jag slänger iväg en bön. Jag lovar, ni ska få se! Men förhoppningsvis så tar väl han däruppe mina böner på allvar den här gången.


Bästa köpet?

En ny dator, som inte dör var tioende minut? Defintivt!

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, godis, cigg och öl. SOM DET SKA VARA, DÅ!

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja? "Nej jag var sur hela året för inget gjorde mig glad"? Njäe.

 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?
Den här (eller var det förra året?)

 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare, överlag. Men också jätteglad då och då.


Vad önskar du att du gjort mer?
Engagerat mig, visat känslor, varit ärlig, osv.

 

Favoritprogram på TV?
IDOL! Så mycket bättre.. och Lite sällskap? Eller var det också förra året? Jag har ingen som helst koll. Carina Berg-programmet gillar jag också, och House såklart.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Bakade kakor, ställde fram fika, var sur för att ingen kom och fikade, ringde min bror och berättade att jag fyllde år, och så kom folk och fikade.

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Ingen som helst aning. Lite.. men jag blev blind när jag fyllde tolv, så jag fortsatte köra med de kläder som jag faktiskt visste hur de såg ut! (Nejdå, ska jag vara seriös så har min klädstil bara blivit tråkigare, rätt å schlätt.)



Go' jul.

 

 

Hihi. Världens finaste naglar, jojjo!

Vill ni veta något kul va? Jag får åka hem idag. YAYAYAYAYAYAYAYAYAYAY!


Life as we know it.

Jag går omkring och funderar på saker, stör mig på saker och är skitarg på både mig själv och andra. Och det är anledningen till att jag inte riktigt får ur mig några ord just nu. Men det jobbigaste är väl följande:

Jag har gått en utbildning och är klar med den. Men jag känner mig inte klar med det här. Jag har inte haft någon praktik och inget jobb under studietiden - och ingen anställer någon med 0 arbetslivserfarenhet. Jag bor i ett studentrum där jag har bott i tre år. Vem vill bo i Flogsta under en sånhär lång period? Skitsamma, jag har någonstans att bo.

Om jag skulle få ett jobb får jag inte bo här längre. Var ska jag då ta vägen? Det skulle nog visserligen ordna sig. Men nu, under våren, så tänkte jag att det ultimata vore att läsa en kurs på distans, och samtidigt få tid att söka jobb m.m. Men om jag läser på distans från ett annat universitet, så får jag kanske inte bo kvar här. Vad gör jag då? Om jag bestämmer mig för att inte plugga mer, eftersom jag börjar bli jävligt skoltrött, och inte får något jobb - då har jag ingenstans att ta vägen. Jag får inte bo kvar i mitt studentrum, arbetsförmedlingen och soc kommer inte kunna hjälpa mig direkt, och jag kan inte få tag i en lägenhet. Dels för att jag då inte kommer ha något jobb, men dels för att det inte finns några lägenheter att få tag i här om man 1, inte har stått i bostadskö sedan man var fem år gammal, 2, om man inte är student.

Så, vad gör jag då?

Problem 2 är att jag inte kom in på den kursen jag vill gå. Nu har jag istället sökt en kurs i pedagogik eftersom.. ja, inte fan vet jag. För att det är bra om man vill undervisa eller bli konstpedagog. Jag kan inte bli något utav det om jag inte läser flera terminer till, vilket jag inte ämnar göra. Det jag vill göra är att läsa en magister i journalistik - vilket jag eventuellt kan göra till hösten.

Problem 3a är att det är intagningsprov och att jag kanske inte kommer in. Problem 3b är att jag drar på mig ofantliga mängder skulder i onödan. Problem 3c är att det finns en direkt överflödig mängd skribenter i Sverige - som inte får några jobb.

Problem 4 infinner sig om jag bestämmer mig att flytta. Till Dalarna exempelvis. Där får jag antagligen heller inget jobb, men där finns lägenheter och där finns min familj och mina vänner. Men där finns inte han som jag saknar om jag inte får träffa honom minst varannan dag. Och om jag bor kvar här så har jag inte speciellt många vänner förutom ett stort antal "TJENA HUR ÄRE VI BORDE STYRA UPP NÅT NÅN DAG"- bekanta. Men här finns det möjligheter (Haha. Om jag vore en ambitiös människa, vill säga.)

Jag anser detta vara lite av ett problem. Och det sista problemet, vi kan kalla det problem x, eftersom det i princip är olösligt, är att jag inte VET vad jag vill göra och därför inte KAN satsa på något.

Fast någonstans är jag på väg, antar jag. Men ibland vill man bara ha en liten sneak-peak in i framtiden för att underlätta nutida val och för att underlätta ångesten. Sitter jag ändå på en parkbänk och super om 10 år så spelar det ingen roll vad jag gör nu. Ser jag ett tryggt liv så kan jag vara ganska ugn. Jaha, så det spelar alltså ingen roll hur jag gör alltså? Men så fungerar det ju tyvärr inte.

Men who the fuck knows?

Måste jag göra en ny mailadress nu?

hört på engelska parken: "asså jag hatar folk med hotmail, särskilt folk som söker jobb med sin hotmail, då är man FAN DUM I HUVUDET ALLTSÅ, man använder inte hotmail."

(han lät inte alls onödigt upprörd, för övrigt..haha. aggressionsproblem. <3)

Tisdag.

Mmmmm, vad gott mitt bröd är. Jag ska nog börja leva på bröd. Eller fan, det gör jag ju redan. Jag går upp klockan kvart över sju på morgnarna för det är den enda tiden på dagen då jag inte vill döda någon eller lägga mig i fosterställning och gråta. Känner mig smart.




För övrigt så är jag svintrött och saknar massa människor jättemycketmycketmycket!

Killing me softly

Något som jag hyser stort agg mot idag: Okej, jag skulle kunna gnälla i en evighet om det här, men det enda jag tänker säga är följande: Jag hatar allt som har med presentera-kursen att göra och jag vill radera den tid jag har spenderat tillsammans med den och alla berörda parter (nästan) ur mitt liv.

Något jag har gjort idag: Jag handlade klart nästan alla julklappar idag! Om någon behöver handla till ett barn, besök för tusan Leklandia/leklandet/leklust (affären i huset bredvid Burger King, hehe.) De har rea på massa pysselgrejer, och det är galet billigt och bra!

Något som jag har surat över idag: Jag väntade på att en toalett skulle bli ledig inne på forumgallerian, och från en av toaletterna hördes två tjejer tydligt, de fnissade, skrek och pratade. Jag stampade med fötterna i golvet för att jag verkligen behövde kissa, lite smådampigt SOM MAN GÖR NÄR FOLK ÄR SEGA, det var inte direkt som att jag sparkade på dörren. Plötsligt börjar en av tjejerna skrika "lägg aav". Jag reagerade inte eftersom jag inte i första hand använder min hjärnkapacitet till att lyssna på imbecilla fjortisar. "MEN SLUTA STAAAAAAAAMPAAAA!" skrek tjejen igen. Och jag fick inte ens en chans att ge dem onda ögat eller säga något surt, eftersom den andra toaletten blev ledig och när jag kom ut så var de små asen borta. Ja, jag är väldigt lättprovocerad för tillfället, indeed.

Bra grejer med dagen:
Jag och Mitra bytte julklappisar idag. Jag fick två asgrymma nintendosvampar med pastiller (haha) i och tuggummin med gud på. Sjukt bra! Och så har jag bakat bröd. Degigt mumsigt jättegott bröd med tre sorters mjöl + kummin och saffran och stuff. Jag skulle ha utbildat mig till bagare. Varför gjorde jag inte det?!

Bongo

Det snöar som ett as ute. Jag som har gjort mig fin i håret, till ära för posterutställningen. Haha. ÅÅÅH jag är så trött på den här kursen att jag dödar någon snart.

Men i vilket fall som helst så har jag styrt upp min livssituation lite. Eller.. ja, Cecilia-styrt-upp. Det vill säga att jag har gjort en hundradel av vad en normal människa skulle ha gjort. Jag har alltså sökt två jobb och ordnat så jag kan få lite studievägledning imorgon, av en människa som verkar vettig.

Nu ska jag laga lunch. JA JAG SKA ÄTA LUNCH NU! Jag äter hela tiden, men jag har bestämt mig för att det är bra att äta. Jag ska äta stekta svampinjoner och kürv. Det blir gott. Sedan skola. Snöstormskola. I like. High five. Sexy time.

Baj.

Rökning

Ska jag berätta något som antagligen är jättebra, men mest bara jävligt irriterande?

Det är inte gott att röka. Det är. verkligen. inte. gott. Hur har jag kunnat röka i fem års tid? Det smakar ju skit. Ändå är jag sugen. Lite sådär "ååh livet är så sämst jag kan lika gärna röka ihjäl mig"-sugen. Ni förstår kanske vad jag menar? När man är på dåligt humör och har lust att förstöra något för sig själv för att det där självdestruktiva beteendet aldrig riktigt försvinner ur kroppen, oavsett hur vuxen man ser ut från utsidan?

Och så testar jag, och tänker.. oh, nu är jag minsann busig. Nu börjar jag fan röka igen!

Så står jag där, förväntansfull, med en cigg i mungipan.

Och inser att det smakar askkopp. Fyfan vad vidrigt.

Godmorgon!






Hahahahahahaha VINK!

Ruuule Dalarna, Dalarna rules the world.

Det bor väl en liten lokalpatriot i oss alla, antar jag.





Det här är vad jag har gjort ikväll.

Söndag.

Asså allvarligt. Kan någon bara ge mig någon mening med något? Jag är så emo att jag inte vet var jag ska ta vägen. Allt är skitbra när jag umgås med människor eller har något att göra, men sedan bara.. va, vadå, måste man leva liksom? Idag har jag fikat med Louise, det var mycket trevligt. Och så har jag slafsat mig hem till Flogsta i snöslask. Jävligt dumt val. Åker man buss ner på stan så kan man fan lika gärna åka buss hem också. Men näee.

Jaja, jag ska släpa min meningslösa röv till sängen och försöka sova istället, och försöka att drömma icke-bittra drömmar om ett fint liv där meningen med livet finns överallt och inte bara på en strand i ett land dit man ändå aldrig har råd att resa.

Jaja, fuck ååfff och på återseende imorgon kära ni.

Lista! (så kul har jag!)

Hur mår du just nu? Lite hungrig, trots att jag nyss åt frukost. Men jag är gladare än igår och har tvättat nästan hela innehållet i min garderob. Asbra.

Vad känner du för att göra mest utav allt just nu? Åka hem till mamma och pappa, träffa Gustav, träffa Jessica, träffa Sofie och Emmilie, osv. Träffa människor jag tycker om, alltså. Och så vill jag måla och baka.

När känner du dig absolut fulast respektive snyggast? Fulast: När jag är allergisk och eksemig så jag är prickig i ansiktet, röd runt munnen och lätt uppsvälld. FYFAN vilken hemsk känsla det är. Snyggast: Öhm.. när jag inte ätit på ett tag. Hahahahaha det där var ju det ärligaste svaret jag någonsin har kommit med på den här bloggen! (För övrigt så är det inte synonymt med att 'må som bäst', så det är inget jag eftersträvar direkt.)

Vad är du mest nöjd över med ditt eget utseende?
Allt. Nej, skämta bah. Inget. Eller okej, av någon anledning så gillar jag.. öhm. Ja. Eh? Mina ögon kanske. Annars skulle väl det mesta räknas in under "det duger väl i brist på annan kropp-kategorin"

Vad fick dig att skratta idag? Oioioi:s julkalender.

Vad är det du tittar på först på i en persons utseende?
Ansiktet? Blir ju lätt så när man pratar med någon. Men jag har väl alltid haft en fäbless för ögon. Bruna ögon. Jojjo!

När känner du dig lyckligast?
När jag är kompis med mig själv. När jag har målat. När jag träffar människor jag tycker om. När jag har en fet påse godis framför mig. När jag har avslutat ett svinjobbigt gympapass på friskis. När jag åker tåg. (Ibland.)

Vad är det viktigaste med en bästa vän? Att man respekterar varandra, lyssnar, förstår, har roligt tillsammans, att man uppskattar varandras närvaro och personlighet. Men det hela är väldigt enkelt, man ska inte vara kompis med någon bara för att man så gärna vill ha en kompis. Då kan man lika gärna vara ytligt bekanta och dricka öl en gång varje kvartal och diskutera nagellack och andra världsproblem.

När känner du dig som mest ledsen? När någon i min närhet mår dåligt eller är sjuk, när jag saknar någon, när jag känner mig helt värdelös, när jag inte ser någon mening med något.

Vad tycker du om kärlek?
Tja... genomjävlig och jävligt bra, som genomgående tema.

Nämn tre saker du drömmer om just nu? Att få åka utomlands en sväng, att få börja skriva på någon tidning eller bara rent allmänt få ett jobb. Att ha en egen lägenhet.

Ditt favorit namn kille/tjej? Leonard och Julian! Tjejnamn är svårare.. Joy kanske. Haha.

Första gången du kände riktigt kärlek för någon anna?
Vem är anna? Jessica heter ju Anna i mellannamn, så det får väl bli hon då.

Vad gör du för att må bra? Vadå.. vad jag gör när jag är på dåligt humör och vill må bra igen? Dricker vin, kedjeröker och glömmer verkligheten. (Också ett ganska ärligt svar.. är ni stolta över mig nu?)

Favoritplats på din skola? Utanför, så långt bort som möjligt. Men annars gillar jag Ihresalen bäst.

Favoritplats i din stad?
Hehe. Rökrummet på Café Storken.

Vad är du rädd för?
Allt. Jämt. Att någon ska dö, att någon ska göra mig ledsen, att jag själv ska såra någon, att allt kommer gå åt helvete, osv.

Hur många hjärtan har blivit brustna på grund utav dig?
Allting kan gå itu! Men inte fan vet jag, förhoppningsvis inget alls.. men det är ju inte mitt fel att det tydligen är omöjligt att ha killkompisar, är mitt slutgiltiga svar.

Vad gör du om du har tråkigt? Städar, ser på film, ringer ett samtal, bakar, spelar gitarr, dansar omkring, eller så sitter jag bara apatisk framför datorn och dreglar över "populärt" på mat&dryck-sidan på bloglovin.

Tre saker som gjort dig glad de senaste dagarna? Öl och Poetry slam med Mitra, en viss chipspåse samt vetskapen om vad jag ska få i julklapp av mina föräldrar.

Vad ska du göra ikväll(natt)? Måla, dricka glögg och sova.

Lördag.

Jag skriver, raderar och börjar om. Ingenting känns riktigt bra. Jag har en massa saker som behöver skrivas ner, målas ut, sjungas eller springas bort. Måste göra något kreativt. Jag vill skriva något av värde, måla som det känns, springa så det försvinner, baka kakor tills känslorna sitter inbrända i plåten.

Men istället fastnar jag i apatin. Som vanligt, fast värre. Men imorgon blir det bättre, det är jag säker på. Positiv måste man vara, framför allt för Sverige i tiden, som vi alla vet.

Poetry Slam-finalen igår var för övrigt jävligt bra! Lång och lite kissnödig visserligen, men ändå bra. Jag önskar att jag vågade ställa mig på en scen och läsa upp något jag skrivit själv. Det skulle vara det modigaste någonsin. Men desvärre skulle jag dö i en hjärtattack på väg upp på scenen, och jag vet inte om det vore värt det.

Jag och Mitra gick och drack lite öl efter den kulturella poesiupplevelsen. Båda blev jävligt röksugna, och båda var jävligt osugna på att tigga cigg. Vi började diskutera var närmaste tobakaffär låg, alltså seriöst i säkert en kvart, och kunde bara konstatera att inget var öppet. När vi kommit fram till att det var omöjligt att få tag på cigg så sa jag att jag åtminstone skulle behöva ett lypsyl. "Ska vi gå till pressbyrån då?" frågade Mitra. (För där säljer de ju inte cigaretter. Smarta tjejer indeed!)

"Ni kanske undrar varför jag har den här t-shirten på mig, med en transformer? Det är för att jag hyllar Traaanstromer." - Bästa Kung Henry


Och så avslutar vi dagen med en mysig låt.


Godnatt!

Lördag

Jag har inget att göra! Jag har tråkigt! Jag är ensam! Jag vill ha en kompis!
Jag borde söka jobb, städa, tvätta, köpa julklappar, plugga, osv.
Men det tänker jag självklart inte göra. Istället ska jag sitta och självömka tillsammans med en chipspåse framför massa filmer hela kvällen. Om ingen har något bättre förslag? Nähä? Nä, men då får det bli chipspåsen då. Är visserligen inte helt missnöjd med den situationen. Jag har nämligen ett hål i magen. Alltså nej, inte bokstavligt talat. Skulle jag ha ett riktigt hål i magen så skulle den vara av en mer konkav form, vilket jag lätt kan konstatera icke är fallet. Snarare det motsatta, och chipsen hjälper till att utöka den konvexa formen ett par centimeter. Hålet i magen för övrigt, innebär att jag i princip kan äta hur mycket som helst. Sedan mår jag illa en timme, sedan äter jag lite till. Bra grejer.

Har för övrigt satt på vatten för att göra kaffe i nu fyra timmars tid. Har jag druckit kaffe än? Nej. Men vattnet har varit varmt i omgångar i flera timmar. Nu är det dags. KAFFEDAGS!

BLÖAH. njaae. mjo. njäe. uäähh.


Tjejer vi gillar!

Adele

Regina Spektor

Tegan and Sara

Elsa Billgren

Carla Bruni

Mia Skäringer

Lenka

Magdalena Graaf

Vill gärna åka hem och fira jul nu.



Gud vad trött jag är. Sitter inlindad i mitt täcke och fryser.
Gick hem från Gustav klockan halv sju imorse. Great.
Nu ses vi inte på... ca 18 dagar. Känns rätt sådär. Känns rätt sämst.
Tur att jag är en stark kvinna som klarar mig själv, osv, osv, osv, osv.

Idag är det fredag! Igår åt jag nachotallrik på vdala. SATAN VAD GOD DEN ÄR!
Och idag är det Uppsalafinal i Poetry slam. Jag och Mitra ska dit. (Eller hur Mitra? haha)
Nä, men.. såatteh.

Keep up the good work, osv. Har inte speciellt mycket att förtälja.
Förutom att jag älskar årets julkalender.

Fredag.

Jag är så trött på människor som säger saker som inte betyder ett skit. De låter jättesmarta när de använder underliga termer som är helt lösryckta ur sammanhanget, men egentligen så säger de.. ingenting. Jag menar inte, som en del visst säger och tycker, att man inte ska använda "akademiska" ord. Det är helt okej för mig. MEN INTE NÄR DE ANVÄNDS UTAN ATT BETYDA NÅGOT, INTE NÄR DE ANVÄNDS FÖR ATT KOMPENSERA BRISTANDE KOMPETENS I ÄMNET ELLER FÖR ATT DÖLJA FRÅNVARON PÅ INTELLIGENS!

Det stör mig. Vad mer stör mig?

-Sarkasm. SARKASM MY ASS! Det kan vara jätteroligt, men det kan också vara.. lite.. FUCK YOU över det.
-Folk med dryga röster som pratar högt och länge på en offentlig plats. (Jag sitter vid en dator på Engelska parken för tillfället och har i en halvtimmes tid lyssnat på en tjej som låter som en blandning av Nanný och en förkyld femåring uppvuxen i Stockholm. Inte okej.
- Att jag har extremt ovattentäta skor. Det suger. Hehe. Eller.. de suger. Upp. Det är blött.

Det sista som stör mig idag är att det regnar. Varför ska det regna? VARFÖR REGNAR DET?! DET ÄR FÖR FAN DEN NIONDE DECEMBER! Men jag har baaaaaraaaa.... reeeegn hooooooos mioooooooiig.

Jaja, nu har jag gnällt av mig och tänker ha en jävligt bra helg! JAOW BITCHES NU GITTAR VI!

Torsdag.

Hare hare krishna. Jag har inte så mycket att säga nu för tiden, känner jag. Vet ni vad jag gjorde idag? Jag sjöng. Ensam. När jag var ute och gick. Sedan tänkte jag: "om jag gick förbi någon som sjöng för sig själv så skulle jag antingen 1, bli rädd, 2, undra hur pass efterbliven personen är, 3, undra om personen ifråga rymt från något psykhem".

Men vem fan bryr sig. Man måste väl få sjunga när man vill, eller?

Jag skulle köpa ett par öl till helgen. Jag kom hem med en hårblås och tre liter vin. TJOHO nu ska jag bli akoholist i en vecka eller två. Ska stå på balkongen och kedjeröka i leopardmönstrat linne och ringa massa gamla ragg och med hes röst viska "jaaa hallååoooouu det var goouuuun!"

Jaja nä. Kvarteret Skatan kanske är för 2002 för att referera till? Strunt samma då!


Förresten. Jag har ett stort problem. Snart har ni eventuellt ett stort problem också, nämligen hur ni ska ha råd att gå i terapi efter att ha sett min mun på närhåll. Skiter väl jag i. Titta här:



Den där lilla strängen man har där. Jag har så ont där att jag nästan börjar gråta lite när jag ska äta. Varför har jag det? Snälla berätta, för jag vill veta.

G-g-g-g-g-godnatt från sjungmongot.


ps. vet ni varför barbie och ken inte kan få några barn?


för att ken kommer i en annan låda.

JIPPIII YAAAAAAAY!




Första dagen på två veckor som jag inte har någon större lust att lämna jordelivet.
Bäst att passa på att städa, diska, plugga och färga håret innan apatin återvänder.

Dagen idag.

Struntade i föreläsning för att istället baka lussebullar och kolakakor. (Bästa valet någonsin.)
Har tittat på Gossip girl (sjuuuuuukt avsnitt)
och
How I met your mother (sjuuuukt sorgligt, ska inte det vara roligt?!)

Jag har även pratat med massa människor
och frågat folk en massa jävla frågor
till vår undersökning
pratat i telefon med min bror
och
min svägerska

och så har jag

bytt duk
handlat
druckit te
tagit en huvudvärkstablett
druckit c-vitamin
ätit tre apelsiner
massa mackor

och nu stipulerar
(jo, men jag lovar, det ordet funkar där!)
jag FANIMEJ den här dagen
slut.


(Ska krypa ner under täcket
(varför säger man kryper ner?)
(är det någon här som seriöst KRYPER NER UNDER TÄCKET?)
(hahaha fatta roligt det skulle se ut, om man träffade någon som gjorde det)
(ps fundera över om det är värt det om du träffar en krypare)
och läsa ut "En dag". Den är inte alls så bra som jag trodde den skulle vara.
Men den är fortfarande bra och måste läsas ut nu nu nu nu!
Godnatt!)


Ps. farfar har skaffat en iphone.

haha.
hahahaha.

fniss.

Livet... livet.

Det är såhär, att mitt humör har de senaste veckorna varit så instabilt att jag fan inte går med på det så mycket längre. Allvarligt alltså. Idag har jag 1. varit extremtrött. 2. mått okej. 3. börjat gråta hysteriskt. 4. varit ledsen. 5. gjort mig i ordning och varit allmänt apatisk. 6. varit irriterad som fan. 7. varit glad och fått ett extremt skrattanfall.

Nu har jag, precis som varje dag, ont i huvudet efter alla humörsvängningar.
Och så mår jag helt okej igen. Livet är okej, visst är det? Säg att det är okej.
Nu ska jag köpa lite vin. Because I'm worth it.

Little miss sunshine

Inatt, i min dröm, var jag hemma i Dalarna. I huset hos mina föräldrar. Jag kände plötsligt hur något stack till i benet. Jag störde mig på detta under hela dagen, tills mamma sa något om att jag kanske skulle kolla om jag hade fått en sticka eller så. Jag satte mig ner på hallgolvet, och såg en pigg sticka upp ur mitt knä. Jag följde piggen med handen och insåg att stickan inte bara var en liten träflisa, utan en tandpetare. Rätt in i knät. Jag gick och hämtade en pincett och återvände till hallgolvet. Jag drog sakta ut tandpetaren ur mitt knä, samtidigt som blodet började flöda ur det lilla såret. Blodet pulserade, mörkrött och nästan svart, tills jag började gråta, tills jag blev yr och började må illa. Sedan vaknade jag.

Tack för den drömmen, den var fantastisk.

 

 

Bra tips.

 

 

 

röda naglar kanske hjälper dagen till det bättre.

 

 

 

Fast mest vill jag bara...

 

 

Eller typ.. out of my face, out of my face, out of my face!

 

 

 

Såja, nu går vi ut i solen, tar en promenad till skolan och grupparbetar lite!

YEEEHEEEEEEEEEEEEEY! Någon dag ska jag sluta ha dåliga dagar. / Little miss sur-shine


Aveee Mariiiiaaaa!

 

Ja.. idag kör vi på en kristen outfit.


Fredag för tredje gången idag.

Jag har ätit mig asmätt på godis och gröt. Det var gott. Jag ångrar mig lite, eftersom godiset är slut och jag inte har mer att äta om jag inte käkar lite julkalenderchoklad men det får man ju inte göra.

Imorgon åker jag och Mitra och hälsar på bästaste Jessica och Molly och det ska bli så fint, så fint!

Fick ett fint sms av Gustav om att han inte ens hade systrat tv:n idag. Jag antog att han menade att han inte hade tittat på tv idag och att han är lite för snabb med t9-funktionen men jag svarade iallafall att han nog borde ge fan i att sätta på den isåfall. Tyckte det kändes som ett rimligt svar.

Nu ska jag sova så jag kan titta på julkalendrisen klockan 08:45 imorgon. Helger är bra. Särskilt när de spenderas som om man vore 70+. Jaja, nu ska jag och korsordet inta horisontalläge. Heja, heja.

(Jaffe Jaffe friskt humör!)

Och om ni mot all förmodan i världen är intresserade av det så ska jag berätta att JAG ÄGDE LOSS PÅ GYMPAPASSET!!!!! ! 1 1!  (hahaha, ägde. caps. !1. inte okej. snälla förlåt mig.) Men i vilket fall som helst så klarade jag alla armhävningar utom två. Tänker ge mig själv klart godkänt för den prestationen.

Fredag.

Passet på Friskis gick åt helvete igår. Jag skulle klara varenda armhävning men istället så klarade min kropp inte av något alls. Nu har jag ätit ORDENTLIGT och ska göra ett nytt försök. NU JÄVLAR, ARMHÄVNINGSJÄVLAR!


Idag har jag och Mitra varit på stan och shoppat. Det var roooooligt! Nu ska jag gå på gympa. Sedan ska jag gå hem och götta mig framför idol med mitt fredagsgodis. Bra grejer.

Fredag!

Igår visade jag "Ps I love you" för Gustav. Som ett test. Om man inte gillar den så är man dum i huvudet. Han gillade den, som tur var, och han sa även att han skulle ha gråtit en skvätt om han inte hade varit så manlig. Hah.

Nu är det fredag och jag har inga helgplaner. Bra, och tråkigt. Eller jo, Mitra! Ska vi hälsa på Jessica imorgon då? Jessica! Vad säger du om att jag och Mitra kommer och hälsar på? :D

Språkliga möten

Kul att jag precis läste ut en bok om kontaktlingvistik och när jag läst sista sidan så sätter jag mig och googlar på orden "vad är kontaktlingvistik". Antar att det kanske kan ha något att göra med det jag precis läst om? Men vafan, jag vet väl inte. Google ger inga svar heller, så jag får väl bara anta att kontaktlingvistik handlar om.. ja inte fan vet jag, språk eller något annat skit.

Glad jul!

Jag vet inte riktigt varför jag har blivit någon sorts jävla fanatiker när det gäller julen, men det har jag ju tydligen blivit, och det blir värre för varje år.

Ställde klockan på kvart över sju så jag kunde titta på första avsnittet av julkalendern (den verkar bra tycker jag! vad tycker du?) sedan gick jag och handlade julkalender, juleskum och risgrynsgröt.

Nu har jag druckit kaffe, tittat på nyhetsmorgon, kollat www.oioioi.se och tävlat i fyra julkalendrar. Fyfan vad kul det är med julkalendertävlingar. HIHIHI JULEN ÄR HÄR OCH JAG ÄR SNART MILJONÄR! (ja, den här julen hade jag tänkt vinna något, faktiskt.)

RSS 2.0