Torsdag

Hej bloggen. Jag volontärar för en festival den här veckan/helgen. En performancefestival. Det är fett kul och jag rekommenderar alla er som läser detta att komma och delta i festivalen! Ba gör´t. Ta nästa tåg till Uppsala. Ni får sova här. Det är luuuuugnt!

Och annars då? Jo, jag har precis lyssnat på livemusik och druckit en öl på en italiensk restaurang. Med vem, kanske ni undrar. Jo, det ska jag berätta. Med en latinamerikansk man. Vi satt där och skålade och han berättade att han tycker att jag ska komma till Sthlm och gå på festival med honom om några helger. Och så ska jag översätta hans teaterpjäser och barnböcker till svenska, och sedan ska vi ha spanskalektioner. Låter inte det fint? Han sa att jag har fina ögon och sedan pussade han mig på kinden när vi sa hejdooooo.

Håller även på och försöker bonda lite med en masterstudent i konstvetenskap. Han var på Arvikafestivalen och såg Björk för ett par år sedan, och sedan har han även varit på Reaggefestivalen två år i rad, för "det är så skön stämning där". Och så kommer han från Värmland! Sjukt najs. Han är sisådär 60 bast förresten, om jag inte har nämnt det. Vi lunchade tillsammans idag, och diskuterade konstlärare och Dalarna. Han var med och gjorde ritningar när vårdcentralen i Smedjebacken byggdes om. Sjukt coolt.

Jag har även försökt byta en nyckelring från "Läkare utan gränser" mot en festivalflyer. Det gick väl sådär, kan vi väl säga. Och så har jag träffat två konstnärer från Schweiz som jag ska assistera imorgon under deras performance. Väldigt trevligt, helt enkelt. Väldigt trevligt!

Och nu ska jag VILA. Farväl.

Tisdag

Hemtentan inlämnad - fem minuter före deadline, så att säga. Den SUGER! På riktigt alltså. Förstår inte riktigt hur jag lyckades hamna i den här situationen. Med "den här situationen" menar jag hur jag har lyckats skjuta upp det här så länge att jag inte ens hann kolla igenom vad jag skrivit innan jag var tvungen att skicka in det. Eller jo, jag hann läsa ett par ord. Och ska jag vara helt ärlig så förstår jag knappt själv vad jag har skrivit. Det är lite skämmigt. Det är inte helt omöjligt med ett ig på den här tentan faktiskt. Vad ledsen jag skulle bli, det var inte ens "svår" tenta. Alltså, den var åtminstone inte omöjlig. Jaja, nu är den inskickad och jag tänkte äta lite kinderäggschoklad. Men jag upptäckte precis att jag visst redan har ätit den. För typ en kvart sen. Kul att jag vet vad min kropp håller på med när min hjärna försöker fokusera på annat. Sånt som händer.

Vänta nu, innebär det här att jag har sommarlov? Att jag är klar med Professionell svenska B? Öööööhh.. jaha? Ska jag inte till skolan något mer? Hallå? Vad tomt det blev.

Oh god

Det började precis bulta i mitt stackars hjärta och jag slutade andas för ett par sekunder. Jag fick nämligen syn på ett mail. "Re: arbetsprov". OH GOD, tänkte jag. Sedan öppnade jag. Och YEHEY, jag kom vidare från arbetsprov till personlig intervju. Blablablablaha, men hur mycket ska de kräva av mig egentligen? Vad ska jag säga under den 15 minuter långa intervjun som får dem att tycka att "WOW, den där Cecilia.. henne vill vi ha"?

Det är utbildningen i Uppsala det handlar om förresten. Inte Södertörn. Jag antar jag var lite för kass för att ens få ett svar därifrån. De ba "Nä asså, Cecilia svarade typ Kofi Annan på fråga 23 så hon har säkert inte ens lärt sig hur mailen funkar än, vi skiter i henne".

NÄÄRRRÅÅÅÅÅ! Men den 13 juni ska jag alltså på intervju. Tihi, så spännande.

Nu har jag 1 timme och 15 minuter på mig att skriva klart hemtentan. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. (Hånfullt skratt till mig själv. Idiotcecilia.. skjuter upp allt till sista sekund.)

Måndag.

Det första jag såg imorse när jag vaknade var detta:
MAAAAAAAAAAAAAAAT!

Klockan är 15.30 och jag har inte ätit sedan typ 19.00 igår! Jag har ont i magen, mår illa och har ont i min vänstra hjärnhalva. Var nyss tvungen att googla ett ord jag skrev för att jag inte visste om det fanns på riktigt. "Anmärkningsbart". Det hette visst "anmärkningsvärt". Ja, såhär går det när man går på hård diet. Man blir hjärndöd. Men det är det säkert värt, here I come BEACH 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ps. Skämtar om dieten, cafeterian har för fan slut på mackor. Sjukt störigt. Inga småpengar till choklad har jag heller. Och nu orkar jag inte ens gå upp för alla trappor igen för att handla med bankomatkortet. Kom hit med mat, snällaaaaaaaaaaaaaa!

Socialamedier-sur.

Det är vad jag är. Socialamedier-sur. Utan mellanslag och med bindestreck. Jag visste inte ens om att jag var sur för några sekunder sedan. Det vill säga, före jag kollade facebook. Alltså vafan. Jag orkar inte ens försöka förklara varför jag blir sur. Men alla är bara så jävla tråkiga. "Jag ska springa en mil blaha böaha jag vill tapetsera om mina väggar blaha joggade precis 8 km blaaaaaa jag älskar mina underbara små älsklingskatter BLA BLA BLA guuud jag älskar min underbara GRUPP "TACK FÖR VÄRLDENS bästa KVÄLL"
i can see your true colours, thats why i love you ♥

 

och så en jävla massa morsdagälsklingsmeddelande till folks mammor. Varför måste jag se det? Kan ingen skona mig från detta massiva informationskaos som jag inte vill vara delaktig i?!

 

Ahmagaad. Det är väl bara att ge fan i att logga in på facebook då.

 

Ja, det är väl det. Men I'm addicted, I suppose!


Måndagsreflektion

Jag har alltid varit fantastiskt bra på att underhålla mig själv. Ge mig ett papper och en penna och sedan kan jag sitta en hel kväll utan att ha det minsta tråkigt. Börjar jag läsa en bok så är jag nöjd i två dagar. Igår köpte jag en boll. En fotboll. Kan ha varit mitt bästa köp på väldigt länge. Jag hade glömt bort hur fort tiden går när man står och poänglöst försöker hålla bollen i luften med motorik som en tvååring. Men såntdär är svårt när man inte längre bor på landet. De senaste åren har det sakta flyttat in en rastlöshet hos mig som jag får svårare och svårare att hantera. Jag kan inte ta det lugnt längre, och jag kan inte koncentrera mig på något eftersom det finns så mycket som man "borde" göra. Det märktes tydligt igår, när jag för första gången på 2 månader befann mig på landet. Vilken fantastisk dag! Huvudet fick vila, på riktigt. Det behövs, för även när jag sitter i mitt lilla rum och försöker ta det lugnt, så finns allt så nära att det är omöjligt att koppla bort. Folk, plugg, nationer, krav, fest, städning, mail, Facebook, köket, ångest, allt det där. Och hela tiden den där känslan av att man egentligen borde göra något annat - bara för att man kan. Borde dricka öl och gå på fest, borde plugga eftersom biblioteket är öppet och nära, borde gå på museum, borde kolla in den där utställningen, borde träffa folk, osv. Det finns för nära. Antingen gör man allt det där, eller så åker man ut till en lugn plats där man bara kan vara. Jag vill inte ha det där jävla mellantinget längre, där jag alltid fastnar. Där inget blir gjort, varken vila eller nytta eller nöje.


Vi färgmatchar idag!


Faa-aan

Jag har verkligen gått in i semestermode. Det är inte så bra tajming, jag måste ju skriva hemtenta! Jag har skrivit tre meningar hittills. Inte bra. INTE BRA!
Nu är jag allergisk och solbränd och snorig och så bloggar jag uppenbarligen istället för att plugga. Dåligt. Igår åt vi hamburgare och drack öl på uteservering. Ganska fint. Sedan gick vi runt och fotograferade blommor i universitetsparken, och följde efter solen upp till slottet. Uppsala kan faktiskt ge lite utomlandskänsla stundtals. Väldigt bra.
Men jaja, plugg var det ja. Just det, mensvärk har jag också, om ni undrar.
Ha det så kult på restaurangen!

Men jaaaaaaaaaaaaag då?

Varför gör alla så roliga saker? Mamma, pappa, morbror och moster är i New York och min bror och hans flickvän är på väg till Prag. Gustav, Nille och Nikken är i Japan och typ resten av världen gör säkert också roliga saker. JAJA, men jag får väl förgylla mitt tentaplugg med lite sol och cocacola och låtsas att jag också befinner mig på någon ascool plats. Kanske åtminstone kan simulera lite chinatown-stämning när jag sitter på en gräsmatta i Flogsta, borde ju inte vara så svårt. Känns dock inte vidare glamouröst, men vem bryr sig? Nu tar jag min gamla cykel och cyklar hem för faaaaan. (Eller så tar jag cykeln till Bahamas istället.)

Några saker bara.

Jag vill verkligen åka till peace and love nu. Jag skiter i om jag måste spendera byxorna av mig för att ta mig dit. Jag kan fan gott slösa bort mina gamla fondtusenlappar på en festivalvecka. Vad ska jag med de pengarna till anywho? Okej, det kanske vore kul att överleva nödsituationer. MEN DET HÄR ÄR FAN EN NÖDSITUATION! JAG ÄR SÅ JÄVLA PEPPAD NU! JAG MÅSTE ÅKA!

Min menscykel. Hade den tänkt fortsätta köra 40-dagarscyklar eller? Är det här min naturliga cykel? Det är ju absolut inget att gnälla på i så fall, men jag skulle gärna undvika den 2 veckor långa PMS:en som följer med denna fördröjning. Vecka ett: Choklad. Choklad. Mat. Ätaa nuuu! Vecka två: ÅH HERREGUD VARFÖR ÄR ALLA SÅ DUMMA I HUVUDET? JAG HATAR VÄRLDEN! VARFÖR HAR JAG FÅTT EN FINNE PÅ HAKAN??!?!?!?! Ja, och så vidare.

Idag när jag låg ute och solade så råkade jag tjuvlyssna på några tjejer som satt och åt sallad och pratade. En av tjejerna sa något i stil med "men vet ni att man förbränner mer kalorier av att äta en räka än av själva räkan?" De andra tjejerna fick typ aha-upplevelser och bah "nej shit, äre sant!!" och "Jaahaaaaaa".

Jag åt fläskfilé med bea idag. Det var NAJS!

Vad är väl en bal på slottet?


Jaha

Jaha, Alexandra Pascalidou. Du är från och med nu etta på min dryglista.

Konstfacks vårutställning. Jaha. Jag förväntade mig att bli BLOWN AWAY, så att säga. Det jag såg mest av var halvlöjliga beskrivningar och en jävla massa design. "Design". Närå, det var en hel del som var coolt, men inte fan blev jag blåvn ewej. Det bästa med dagen var magnum double i solen.

Mina sommarskor. Ni var ju jävligt osköna. Jaha.

Jaha, uppförsbackar. Vad fan vill ni mig och min cykel? Låt mig cykla i fred!

ÅÅÅH GUUUD ALEXANDRA PASCALIDOU?!??!??!?!?!?!?! HUR BLEV HON KÄND? VAD GJORDE HON? HUR GJORDE HON? VEM LÅG HON MED? Nej förlåt, tjejer ska stödja tjejer, och de ska definitivt inte förolämpa andra tjejer med sexuella anspelningar. Nu skäms jag. Förlåt. Förlåt! Jag är ju genusintresserad och försöker att inte vara så stereotyp i mitt tänk, men det är ju ett sådant dravel hit och dit att jag fan i mig börjar tröttna ur. Ungefär lika mycket som jag nu har tröttnat ur på pretentiösa metatexter till låtsaskonst. (Och ungefär lika mycket som jag har börjat tröttna på allt annat.)

Men allvarligt nu. Alexandra Pascalidou. Allvarligt?

Måndag

Har precis ätit en halv påse chips till frukost. Nu snusar jag och dricker kaffe för första gången på ett dygn. Bakfyllan släpper liksom inte. När fan ska jag orka börja med hemtentan egentligen? Åååhhh jobbiiiiiigt. Stackars miiiiig! Åååh måste nog köpa lite goooodiiiis. /Tjockis.

Söndag

Det här är ingen bra dag. Jag mår så dåligt. Jag hade klackskor på mig över ett dygn, och jag stod upp säkert 19 av de timmarna. Det var ju inte så bra. Jag har uppsvällda fötter. Inte mysigt alls.  Aj aj aj aj AJ AJ AJ AJ!
Jag var så helt sinnessjukt kissnödig imorse på tåget. Sådär så jag seriöst trodde att jag skulle kissa på mig. Det slutade med att vi hoppade av tåget före det stannade vid stationen. Jag grät av lycka när jag äntligen fick kissa. På riktigt alltså, jag grinade verkligen. Sedan grät jag lite till när en tåggubbe skällde ut oss jättemycket för att vi hoppade av innan tåget var framme. Bra grejer.

Vårbal

 

 


Ååååhh diagnostisera mig.

Jag borde nog fan starta en egen kategori för diagnostävningar. Här är dagens:

Jag har haft eksem/utslag runt munnen sedan i november, ungefär. De kommer helt jävla plötsligt, som röda prickar eller fläckar och hakan blir alltid jätteröd. Och så blir det lite varmt runt munnen. Sådär håller det på i någon dag tills det drar sig tillbaka igen. De senaste dagarna har allt varit jättebra, då jag knappt har använt något smink alls.

Men idag återvände det, trots att jag inte har sminkat mig. Jag har provat att sluta äta tomat, men det händer inget. Jag har provat att inte äta godis med färgämnen, det händer inget. Jag har provat att byta salva, det händer inget. Med kortison lindras det röda lite snabbare, men jag vet ju själv att det inte är helt sunt att smeta elocon i ansiktet jämt, och särskilt inte nu när det börjar bli sol ute.

Jag har även provat att byta snus, men det har inte heller hjälpt. Jag har dock inte provat att sluta snusa, eftersom jag är lite smårädd för att jag då skulle börja röka igen, eller bli tjock. Och jag kan inte bli tjock före imorgon, för då ska jag liksom försöka trycka in mig i en klänning som redan är tight som ett ... som ett... nä, inga liknelser där.

Men så! Nu är det dags för att diagnostisera mig. Vad har jag? Vad ska jag göra åt det? Vad ska jag prova att undvika / tillsätta? Tack på förhand.

Kära bullen.

Kära bullen. Jag förstår inte vad min pojkvän säger när han ringer mig. Jag hör bara "bööh äässschh åå eesch hmmss". Är det här normalt? Jag tror att han eventuellt kan ha sagt något om att han vill åka hem till mig och sova. Inte för att vara sån, men jag är inte helt lockad av tanken på att ha en brutalt packad människa som har tappat talförmågan bredvid mig i min säng. Men eftersom jag är en väldigt omtänksam och godhjärtad person så svarade jag dock att han var välkommen hem till mig och sova. Mest eftersom jag i så fall åtminstone vet att han kommer hem över huvud taget. Om det nu var det han frågade alltså. Han kan också ha sagt något om att ringa en taxi, och meningen efter tolkade jag efter cirka tio "VA?!?!?!?!" som "schhaaag kan ringaaa åå schöra". Jag tror eventuellt att "schöra" kan betyda "höra". Jag hoppas åtminstone till gud att det inte betydde "köra".

Men hejdårå.

Jaha. Idiotjävlahockeyfanskitdumjävla-vm. VICTOR HEDMAN, du är inte bra på att spela hockey. VIKTOR FASTH - condolence high five.

Jag råkade slå mig själv på benet. Det gör ont. Det är inte värt det, som sagt.

MEN VAFAN ÄR NI DUMMA I HUVUDET ELLER?!

Jag har sett nästan varenda match då Sverige har spelat det här året. I hockey-vm alltså. Minns inte när jag följde ett vm/os/cup senast. Måste ha varit något fotbollsaktigt, för något år sedan. Jag kollar inte på sport längre, för att det gör mig så jävla förbannad. Det är min anledning. Jag älskar liksom att kolla på både hockey, fotboll och handboll. Egentligen. Och den här gången har det gått rätt bra fram tills nu. NU ÄR JAG SÅ JÄVLA FÖRBANNAD! Jag sitter och skriker åt tv:n. JÄVLA IDIOTER, skriker jag. NI ÄR JU HELT JÄVLA VÄRDELÖSA, skriker jag. AMEN VAFAN HÅLLER NI PÅ MED ERA JÄVLA SEEEEPEEEEEEEEEN?!!??!!?!? skriker jag. Osv.

Och därför kollar jag nästan aldrig på sport. Hä ä int värt det.

Röd dag = rött vin?

Ett glas vin och en cigarett kanske. Vore det inte ganska lämpligt att fira in kristi himmelsfärd på det viset?

Passande, Cecilia... passande.

Jag och Gustav gick runt på stan idag och pratade om vilka färger som skulle matcha min klänning. (Eller okej, JAG pratar om det och tvingar sedan Gustav att lyssna och låtsas vara intresserad.) Jag berättade att jag nog trodde att mörkblått skulle passa bra till färgen på min klänning. Vi går förbi ett skyltfönster där det står en blå reklamskylt.

-Är det typ den här färgen du menar? frågar Gustav och pekar på skyltfönstret.

-Ja typ, fast inte såååå möörk, svarar jag högt och tydligt - samtidigt som jag lyfter blicken och stirrar rätt in den person som har ställt sig i vägen för skyltfönstret ... en neger.


Onsdag

Igår var vi på danskurs hos Camilla, för att lära oss dansa inför balen. Eller ja, Lars och Milla dansade och jag och Gustav satt mest på balkongen och drack vin och rökte CIGG. Ja. Det var kult. Det gick lite sådär för oss med dansen. Efter en kvarts intensivt (trevande i otakt) dansande frågade jag Gustav lite tyst om det var vals eller foxtrot vi dansade. Gustav viskade obsceniteter i mitt öra och när han inte gjorde det så sa han åt mig att "det ju vore lite lättare om jag bara gav fan i att föra", och att jag skulle "sluta vara så självständig".

Sedan lärde vi oss att dansa i en fyrkant. Vals, tror jag det kallades. Jag glömde bort fyrkanten efter ett tag och försökte bara hänga med i Gustavs otaktiska rörelser, men det slutade med att han skrek åt mig att det inte gick. Jag sa självklart emot och hävdade att eftersom han bara tog steg hipp som happ och hit och dit så var det OMÖJLIGT för mig att hänga med. Sedan kom jag på att han hade dansat i en fyrkant hela tiden, och då råkade jag lägga mig i soffan och skratta åt min egen dumhet. Sedan slöt vi fred med hjälp av tysk öl och äppelkakemuffins.

Eller ja, jag är ändå lite av en bitch för tillfället. Är skitsur på allt. Eller nej, inte på allt. Det är Gustav som får ta all skit. Jag är sur utan ens en liten gnutta av anledning, och ändå går jag omkring och suckar när han rör mig, kallar honom för mongo och dum i huvudet. SÅ SNÄLL ÄR JAG! Men jag ska bättra mig. En annan gång. När jag har fått mens.

Tisdag

Känner för att fira något idag. Därför sätter jag på mig klänning och köper vin senare. Så får jag komma på vad jag firar under dagen. Internationella familjedagen känns lite för ohäftigt. Kanske internationella "klarmedarbetsprov-dagen", alternativt "idagfickjaghemtenta-dagen". Pheettt!

Längtar till midsommarafton helt sjukt mycket idagSpring för livet!

Lars nuddar Ester med kalla händer, varpå hon säger:
"Aah, jävla isman.."
Sekunden efter börjar Gustav se sig ängsligt omkring i skogen och frågar:
"Va, en isman? VART?!"

Hahahahahahahahahahahaha.LOVE IT!


Måndag.

Det är måndag, och jag har precis varit nere på Ica Väst och handlat livsviktiga saker för min överlevnad, osv. Bland annat kinderäggschoklad, deodorant och snus. Vad mer behöver man? Jag älskar Ica Väst. Älskar, älskar ÄLSKAR ICA VÄST!

Igår lekte vi lekar i skogen. Eller ja, vi lekte "Ett, två, tre OST". Den hette något annat hemma där jag är uppväxt, men jag minns det inte riktigt. Något i stil med "Ett, två, tre stjärnstopp" tror jag. Någon som minns? Sedan blev det iallafall kallt, och vi stod och hoppade mot varandra sådär som pingviner tydligen gör. En helt normal söndag, skulle vi väl kunna kalla det. Fyra personer som står och hoppar mot varandra på en mossbeklädd sten i skogen. Joråsåatteh.

Töntigt snygg väska

Alltså vafaaan, jag kan inte rå för att jag
tycker att den här väskan är så jävla coool.Den har dödskalleringar som handtag! Jag behöver en kuvertväska...
Men är det värt att känna sig som 16 år och emo? Jag vet inte. Men jag tycker att den är COOL, som sagt. Kan inte rå för det. COOOOL VÄSKA. 16 år och vill vara lite COOL. Så känns det.

Suck

Jag försöker att inte googla så mycket av sånt som kom upp på provet idag. Men vafan, jag kan inte låta bli. Och jag har fel på varenda jävla grej förutom på den fråga där jag svarade "Almedalen". Seriööööst, jag trodde Kofi Annan fortfarande var FN:s generalsekreterare, när fan läste jag nyheter senast egentligen? TVÅTUSENSEX ELLER? Jag var även ganska övertygad om att det var Friedrich Nietzche som skrev Faust. Vadå Goethe liksom. Mitra, skulle inte du ha lärt mig det här när du pluggade litteraturvetenskap eller? Det enda jag minns av dina studier är Sapfo och As you like it. Fast jag vet inte, rent allmänt känner jag väl att jag borde få en medalj för att jag över huvud taget kommer ihåg något som Mitra pluggade för två år sedan.

Funderingar.

Den senaste veckan har jag börjat ogilla smink. Inte lite heller, utan jag ogillar det verkligen starkt. Känner mig smutsig och ful när jag har det. Grejen är bara den att jag inte direkt känner mig snyggare utan smink heller. Snarare motsatsen. Man skulle väl kunna säga att jag känner mig som en ko utan smink, och som en smutsig gris med smink. Hur löser man det? Jag tvättar bort mitt smink direkt jag kommer hem, smörjer in mig med en asflottig salva och sedan drar jag mig in i det längsta för att lämna mitt rum när jag måste hämta mjölk eller något annat livsviktigt. Men är det här en övergående fas? Eller kommer det fortsätta såhär tills jag går runt och ser ut som en glåmig tvillingmorsa med fläckiga mjukisbyxor och fastklibbad bananpuré på kinden? Det känns som att jag förfaller medvetet, mer och mer. Håret är en rishög, sminket är skit och kläderna sitter fel. Jag tänkte faktiskt köpa en fin marinblå klänning på HM idag men när jag såg mig själv halvnaken i provrummet så blev jag skitsur och gick därifrån istället. Så bra kompisar är jag och min kropp idag! Hä kan't bi bättä. Men nu har jag inte tid att blogga mer, jag har nämligen godis och pyjamasbyxor som väntar. Det är så man hanterar saker, bara så ni vet. Först ropar man ut krig mot sin kropp, sedan förtränger man det med hjälp av godis och mjuka kläder. Sedan slutar man titta sig i spegeln, för då spelar det ingen roll om man sminkar sig eller inte. TIHI!

Prova att tänka lite kanske.

Jag var ju på ett sånt här ... antagningsprov idag. Tänker inte berätta så mycket mer om det, eftersom det gick rätt svindåligt och eftersom jag inte pratade med en enda människa som var där ändå. Däremot tänker jag återge en dialog (eller trialog, eftersom det var tre personer som sa något? Jo, man kan väl kanske vara fler än två i en dialog men trialog låter ju sjukt mycket bättre!) som utspelade sig under det så kallade "kunskapsprovet".

(Ja, "kunskapsprovet". Citationstecken, hundöronsfnuttar och anföringstecken är fan extremt jävla nödvändigt för jag menar vadå, menar de allvarligt att jag ska veta vem som är biståndsminister och att jag ska ha koll på vilket decennium barnbidraget infördes? Döööööööö. Jag googlade huvudstäder och nobelpristagare under lunchen varfan, jag är så politiskt efterbliven att jag inte ens kom på tanken att googla "politik".)

Jaja, iallafall. Vi fick tydliga instruktioner om att vi hade en timme på oss att skriva provet. Sextio minuter, alltså. And here comes the trialog:

En helt vanlig människa - Hur lång tid har det gått?
Gubben som höll koll på tiden - 28 minuter.
Flongmongot - Hur lång tid är det kvar?


Det var väl en HIMLA TUR för den här personen att inga matematikkunskaper efterfrågades i detta "kunskapsprov", för OM det, i detta så kallade "kunskapsprov", skulle ha dykt upp en liten grundläggande subtraktion så hade nog "kunskapsprovet" blivit lite för svårt.

Smartare än en lillfingersugande femåring?


Kausala samband och stavningsproblem2011 12 02
vs.
2012 05 12

Premiär: mitt första blogginlägg om hockey

Vad håller ryssarna på med? De filmar och gör så mycket fula saker att jag blir alldeles ledsen i själen. En ful ryss spearade en svensk i kulorna, svensken vill ju bara spela hockey och inte alls delta i sadistiska rollspel. Det var inte snällt alls. Kommentatorerna flippar ut och skriker "MATCHSTRAFF!!!!!!!!!" Domarna verkar ha lite problem med synen, vilket är väldigt olämpligt med tanke på att de dömer en vm-match. Jag förstår ju samtidigt att man inte ska diskriminera folk med funktionsnedsättningar. De måste ju också få jobba, liksom. Heja Sverige. Nu är det tokbråk och Franzén åker ut. Stackarn. Heja Sverige. Nu åker Larsson också ut och det är 5 ryssar mot tre stackars trötta svenskar. Heja Sverige. Ryssland reducerar. Eller alltså nä, reducerar gör man väl bara om man ligger under med fler mål än ett va? Ryssarna gör 3-3, menar jag. Nu är det slut på andra perioden och jag går och duschar. Heja Sverige.


Doctors förstör mitt samliv

Visst har vi väl alla en del uttryck, sånger eller ord som aldrig tycks försvinna ur hjärnan? I flera år gick jag runt och sjöng på "Deeet är för oooss solen går uuuupp". De senaste åren har "Wö öö öööö, ****** alla bruuudar" gått som på repeat i mitt huvud. Det är ganska skämmigt. Men det är ju inget man kan rå för, egentligen. Eller hur?

Det finns dock ett uttryck i som verkligen stör mig, men trots att det irriterar mig till döds så kan jag inte få ur det ur min hjärna. Jag vill bara önska tillbaka tiden, så att jag aldrig hade hört någon säga det.
Jag tittar på Doctors ibland, när jag är riktigt uttråkad. Ni vet, det där värdelösa programmet med en plastikopererad tjej som säger att man ska tycka om sig själv som man är, och den där charmiga unga doktorn som ska rädda hela programmet genom att vara sig själv. (Ps, det fungerar inte!)
I vilket fall som helst. En gång så sa tjejen där följande:
"Your vagina is a self-cleaning oven".
Och det fastnade i mitt huvud. Tänker på det jämt. Det är så fruktansvärt irriterande. YOUR VAGINA IS A SELF-CLEANING OVEN! VADÅ OVEN? VADÅ SELF-CLEANING? Herregud man kan väl för fan inte jämföra en muffla med en ugn? Jo det är här vi gratinerar osten och tillagar fläskfilén. Att den sedan är self-cleaning får mig att vilja kräkas, eftersom jag tänker på den gången vi lagade så kallat "grillspjut" i vår ugn och hela ugnen började stinka dött djur efter några dygn.
Ja, nä men nu vet ni det. "Your vagina is a self-cleaning oven". Det går jag runt och tänker på. Det var nog över ett år sedan jag hörde det på Doctors också. Ett år av psykisk tortyr. Tack för det Dr Lisa Masterson.

Torsdag.

Sovit dåligt. Kult. Har svårt att andas. För mycket slem i huvudet. Nyser. Hostade upp en fet boll slem nyss. Lite blod också. Hehehehehehehehe. Vill ni ha mer information om det här så är det bara att hojta till. Jag är rätt bra på detaljbeskrivningar!

Eftersom jag inte har något att skriva om förutom att gnälla om hur jag mår, så kan ni istället få se en bild på en vinterdjuuurtavla jag ritade till Molly förut.Ha det så kuuult idag!

Hjälp mig, tack!


Jag behöver lite hjälp. Jag ska på antagningsprov i helgen och en del av det innefattar ett s.k "kunskapsprov". Det kommer antagligen innehålla en hel del samhällsfrågor och eftersom jag är helt kass på samhällskunskap så tycker jag att ni kan kommentera några saker som är viktiga att veta. Typ "i Sverige är det demokrati", "globalisering är festligt, "media har en stor makt i samhället", "Göran Hägglund vill bekämpa fetman i Sverige", osv. Ni fattar. Tack på förhand. Nu går jag och lägger mig en stund.

Polleninfluensa

Jag mår inte bra! Allt jag ville göra imorse var att skjuta mig själv i huvudet. Eller ja, vi ska väl inte överdriva. Jag grät iallafall hela vägen hem på cykeln. Tur att det regnade, så att det inte syntes så mycket. Allt detta på grund av pollenallergin. Hur kan man bli så känslig av att vara allergisk? Jag blir för fan som ett barn! Men sedan känns det också som att jag har den värsta förkylningen någonsin. Och så har jag PMS på samma gång, som bara gör att jag blir irriterad och sur på alla och tycker så extremt synd om mig själv att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. På den vägen är det! Nu ska jag överkonsumera lite fler allergitabletter och sedan plugga och städa bort den här dagen. Kul grej. Somnar antagligen framför datorn inom några timmar. Igår totaldäckade jag strax efter 20.00. Skulle bara vila en stund efter maten, men det blev visst godnatt istället!

För övrigt så har jag inte varjedagrökt på ett halvår nu. Heja mig. Heja snus. (Ja, okej. Det kanske finns ett cigg-paket på bilden i föregående inlägg. Jaja, okej. Jag kanske råkade gå och köpa cigg. MEN JAG DRACK JU EN ÖL OCKSÅ!)Inte kuuuueeeel, som wow-jocke hade sagt.

Såja

In Sweden we call it vardagslyx..


Pollen och bal.

Seriöst. Har jag någonsin varit såhär allergisk? Det känns som att jag håller på att drabbas av en monsterförkylning. Mina halsmandlar är svullna, mina ögon känns som sandpapper (vilket är lite konstigt, ska det inte rinna i dem när man är allergisk?) och min hjärnsubstans har ersatts med slem. Kul då.

Är det någon som har en balklänning till övers, förresten? Eller vet hur man gör med sånt? Ska man hyra? Handla en gammal trasa på myrorna? Jag har aldrig varit på bal. Men det är tydligen dags nu! Och jag vet inte hur det funkar. Det enda jag vet är att jag inte vill betala stört mycket pengar för en jävla klänning. Hjälp mig!

Dregeltjejen at your service. Vill du ha en puss kanske?

Vet ni vad jag gjorde idag? Jag dreglade. Det var inte lite heller, sådär att jag skulle kunna ha skyllt på en blomfluga eller plötslig salivkörtelutlösning. Jag kunde inte dra någon standardbortförklaring, liksom. Jag dreglade verkligen cpmycket. Jag blötte ner tröjan. Och det pinsamma var att Gustav såg det. Det hade varit pinsamt nog om jag hade varit ensam i rummet när det hände. Men nu blev jag lite generad. En vuxen kvinna som dreglar ner en halv deciliter saliv på sin tröja. Det är fan inte okej, om man inte är tunglös eller har downs.

Och, JAJA jag ska sluta dra in känsliga ämnen i allt jag skriver. Det är downs hit och död dit. Misshandel här och tjockreferenser där. Men min språktourettes vill liksom inte ge med sig riktigt än. Man måste ju få jämföra med saker, och om man ska göra korrekta jämförelser så måste man alltid använda sig av worst case scenarios. Annars kan man ju lika gärna lägga ner. Det är min åsikt om det hela.

I vilket fall som helst så dreglade jag ner min tröja idag. Och det står jag för, även om jag gärna vill skylla på extrem nästäppa pga pollenallergi eller plötslig förlamning av munhåla.

MEN NÄÄÄÄÄEEE!

Nu när hissen väl behagar att åka upp och ned igen så är VARENDA TVÄTTAMASKIN UPPTAGEN! Och förmodligen av samma person, eftersom alla har mellan 17-20 minuter kvar. SERIÖST,  KAN NI INTE TVÄTTA I TVÅ OMGÅNGAR ÅTMINSTONE? Nä, men ta alla tio tvättmaskiner på samma gång, det är en fenomenal idé! Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Flogsta, jag hatar dig. Mamma brukar säga till mig att "de här åren kommer du att minnas som de bästa i ditt liv". Vetefan var hon har fått det ifrån. Jag kommer att minnas kineser, tvättmongon, spyor i hissen, trasiga fönster, sönderslagna tv-apparater, snodda saker och ett evinnerligt skrikande. Och det skulle blie den beeeste sooommaren, i HEILE VÅRES LEIV! Nä mamma, på den punkten har du fel. Om det inte blir bättre än såhär så är det väl tur att jag bor på sjunde våningen, för då överväger jag starkt att dekorera den glasbeprydda marken utanför mitt hus med mitt innanmäte. Kissmorgon!

Allvarligt talat.

Den här dagen. DEN HÄR DAGEN! DEN KAN DRA ÅT HELVETE!

Klockan är 08.14 och jag överväger att gå och lägga mig igen.

Varför? JO, för att:

07.30. Jag vaknar och börjar nysa. Pollen! Okej, skitsamma. Jag ska tvätta!
07.40. Går ut med mina tvättkassar, ser två byggubbar stå och riva ner vårt kök. "NAAAEJ, var det idag vi skulle ta bort alla våra grejer ur skåpen?!" frågade jag. Och det var det.
07.50. Står och gräver ut mitt köksskåp som är helt överfullt, då kommer två målarkillar in och den ena tittar surt på mig och säger till sin kollega att "vi får väl lov att vänta med att börja till den där tjejen har plockat ut sina saker". Sedan pekade han på en rad lådor som stod placerade mitt i köket och sa "de där lådorna är ju till för det du gör nu". ÅÅHHH JAHA MEN FÖRLÅT FÖR ATT JAG RÅKADE MISSA DE STORA SVARTA LÅDORNA I KÖKET SOM HAR STÅTT DÄR SEDAN FÖRE VALBORG, JAG HAR INTE FÖRSTÅTT VAD FAN DE GJORDE DÄR!
08.00. Står äntligen och väntar på hissen så jag kan börja tvätta. Men hissen kommer inte. För alla fula arbetarkillar har tydligen förtur till hissen idag! Jävla cpapor jag måste för fan tvätta! Jag känner mig inlåst.
08.05. Okej, jag dricker kaffe för att lugna ner mig. Ska bara ta ner kaffeburken från bokhyllan först. Och vad jag gör jag då? River ner en av mina fina glasfotogenlampor så att glassplitter sprider sig över hela rummet (samt på bordet och skrivbordsstolen. Vafan!) Glaset är orange-genomskinligt. Ungefär i samma nyans som golvet.

Döda mig.

Välkommen hit, välkommen hem.

Jag tycker inte du är tillräckligt seriös.

Man ska va

seriös.


Igen

Och här sitter jag, once and again. Orkade springa i 20 min idag. Nu har jag ont i halsen och i öronen. Konditionen, var är du? Hur gör man för att det ska bli kul att jogga? Jag har bra musik men det hjälper föga när det är otröstligt tråkigt. Och jag har ju så ohyggligt svårt att pressa mig själv att springa längre när jag inte har en boll att jaga eller ett mål att sikta på!


Mitt frisörbesök

Jag var ju och klippte mig igår, som sagt. Kanske ska berätta lite om hur det gick till. Ni kanske är intresserade, menar jag. Såhär var det: Jag och Gustav gick ner på stan, stolta som fan över att vi inte var bakfulla på en lördagsförmiddag. Vi gick in till några olika frisörer och frågade om de hade tid, men antingen var de NOmotherfuckingwayattjagbetalar640spännförenklippning-dyra eller så var de vikanskeharentidklockankvartövertre-dryga. Till slut hittade vi ett ställe som hade tid.

Två medelålders jättegulliga bosniskor log åt oss när vi kom in i salongen, och den äldre av de medelålders bosniskorna tog hand om mitt hår. Maha. Hon hade grått uppåt-puffat 80-talshår och mörkrött läppstift. Hon tvättade mitt hår så snabbt att jag knappt hann märka det, och kammade sedan igenom det så brutalt att jag har ett blåmärke i bakhuvudet idag. Allvarligt. Okej, blåmärket kanske inte syns, men det gör svinont. Seriöst alltså.

Sedan la hon en handduk på mitt huvud (alltså, hon formade den inte som en turban eller något i den stilen, utan hon la bara en handduk mitt på huvudet) och sa att jag kunde återvända till frisörstolen.

Sedan klippte hon av allt hår och sa bestämt att jag borde använda inpackning för att det var så slitet. Det var väldigt skönt med lite ärlighet, jag har nämligen aldrig fått höra att mitt hår är speciellt slitet tidigare. Hon började sedan RAKA min lugg, vilket var en väldigt spännande upplevelse. Jag höll andan tills jag nästan kissade på mig för att jag inte skulle rycka till, jag ville nämligen inte förlora mina ögonbryn.

Efter detta så borstade hon bort håret i mitt ansikte med en fet jävla borste gjord av en förpackning rostiga 2,5 mm spikar (kändes det som alltså, tack för den peelingen). Ungefär en hundradel av allt hår försvann av denna lilla behandling. När hon började anse sig klar så var det dags att platta håret. Utan värmeskydd eller några andra produkter. När håret hade rykt färdigt slängde hon i svinmycket dust-it i hårbotten på mig så det kändes som att jag inte hade duschat på ett kvartal, ungefär. Hon tog fram någon eterisk gammal olja som luktade svagt av aceton och smetade in det så att det riktigt glänste om håret. Lite sådär som när man inte har duschat på ett kvartal, som sagt.

Sedan var jag klar. Jag såg, enligt min frisör, ut som en "duckkaaaah".

Och jag har fan aldrig varit nöjdare efter att jag klippt mig. Det hela tog ca 25 minuter, vilket är mindre än hälften av den tid som det brukar ta när jag går och klipper bort mina slitna hårtoppar. Helt fantastiskt. Jag ska tamigfan aldrig gå till någon annan och klippa mig. Hon var fantastisk. Jag önskar att hon var min farmor. Om nu min farmor inte redan var så fantastisk som hon är. Men mormor då, hon är ju död och kan lätt ersättas med den här frisören. Inget ont om di döde, men fan det var så längesedan att det där med att tala illa om de döda är preskriberat för längesedan. Inte för att jag nu talar illa om de döda, men ni förstår vad jag menar. Man kan inte ersätta något bra med något annat, för då tror det som är bra att det man ersätter det med är bättre. Men "new is always better", som Barney skulle sagt. Känner att jag kanske svävar ut lite här. Men iallafall. Min frisör. Jag älskar henne. Kanske lite starka ord att använda sådär efter att ha träffat någon i 25 minuter och blivit grovt misshandlad på samma gång, men ändå. Jag tror jag älskar henne.

Lördag


Klippning

Gustav klipper sig nu. Frisören rakade bort halva håret direkt. Snart är det min tur. Om jag vågar! Jag börjar ångra mig, och ifrågasätter just nu både min impulsivitet och frisörens kompetens. Det här är min inspiration. Hittade det i en tidning för två minuter sedan. Lär ju bli asbra, då kan jag showa off min karamellkungenhaka riktigt ordentligt i vårsolen! Weeehooooo!


Fredag

Hockey och tjockiskväll. Som vanligt, med undantag för hockeyn då. Vi har ätit köttfärspiroger, baconlindad sparris, persiljefyllda champinjoner, friterad kyckling och chips. Fyfan, tur att det börjar bli vår och dags att återvända till baggy jeans och leggings. Mina jeans sitter nämligen tightare än ett par läderbrallor på Peter Siepen. Men vem bryr sig? Inte jag idag, iallafall. Sverige vann hockeyn och mina ögon svider av allergi. Eller så har jag smetat chili i ögonen. Fan vet!


Fråga

Någon som känner till en bra och relativt billig frisör i Uppsala? Har tidigare varit på Drottninggatan 2 och det har väl varit okej, men har inte blivit riktig nöjd ändå.


Bekännelse

Jag måste nog erkänna en sak idag. Jag har alltid hatat själva tanken på att blanda ner frukt i mat. Typ folk som slänger ner banan i tacos och de som tycker att mandariner passar utmärkt i sallad och sån skit. Faktum är att jag nog till och med har föraktat frukt-i-mat-människor. Jag har inte förstått grejen. Det har äcklat mig.

Sedan kom Sofie, som jag tidigare trott var min allierade i fruktimat-hatet, och berättade att hon gillar ananas på pizza. Jag kunde inte riktigt ta in den närmast chockartade informationen utan avfärdade det mest med en suck och ett "men du är ju sjuk i huvudet", eller något dylikt. Minns inte riktigt hur jag reagerade, det var som i en dimma, men jag antar att jag kan ha yttrat något sådant.

I vilket fall som helst, så har jag de senaste dagarna förlikat mig med tanken om att bära detta hat alldeles själv. Jag menar - alla verkar ju gilla kyckling och banan och fan vet väl allt man tycks kombinera nu för tiden. Äpple i köttfärssåsen och kiwi till makaronerna. Folk slänger ner rivet apelsinskal i korvgrytan tycker att de är exotiska när de äter vindruvspaella. Ja, inte faaaaaaaaan vet jag vad ni håller på med men fram till idag har jag sett er som mina fiender. Såna sjuka beteenden har jag hållit mig ifrån, vänligt men bestämt.

Ja, fram tills idag då, som sagt. Idag åt jag mangosallad till min korv och potatissallad. Och fyfan vad gott det var.

Förlåt för att jag hatat er så länge.

Vänliga gäspningar (hälsningar enligt autocorrect)

En f.d fruktimathatare.


Fniss

-Känner du någon diabetiker?
-Mja, typ två ...


Grilla

Grilldags!


Studiemotivation

Min studiemotivation är stendöd. Den finns liksom inte ens. Jag skulle till skolan imorse. Jag vaknade 11.30. Sedan har jag slöat i tre timmar. MEN NU ÄR JAG I SKOLAN! Och vad händer då? Jo, boken jag ska ha är upptagen. Så nu sitter jag vid en dator och dricker cola. Härligt. Ska skriva en vetenskaplig artikel. Hur svårt kan det vara, tänker jag, och så skjuter jag upp det ett tag till. Fan vad mätt man blir på cocacola, förresten. Jag överväger att gå på cola-diet. Efter några veckor ska jag byta till tandkrämsdieten, för att kompensera frätningarna på tänderna. Nä. Kanske inte då.

Jag ska bli krönikör för studenttidningen i Uppsala förresten, är inte det kul? Ska det inte bli kul att läsa om mitt spännande liv? Jag skulle ha börjat i september, men jag fick visst min nästa deadline på måndag istället. Nu har jag något att göra i helgen. Undrar om det är för uttjatat att läsa om nedbrända sängar och sönderslagna tv:s i Flogsta efter Valborg. För jag skulle nog kunna skriva sisådär en miljon tecken om det. Men annars då? Något som kan relateras till studentlivet? Funderar på att skriva om min relation till korridorskassan. Korridorsdiktatorn, aka Terminator knackade nämligen på min dörr i förrgår, med en påse pengar och kvitton i famnen. "Jag ska flytta", sa hon. Eller nej, så sa hon inte. Hon sa "Hiii Ceciliiaaaaa, I'm moooving ouuut". Den där satans påsen är en förbannelse! Jag har redan råkat sno 15 spänn till snus. Påsen som gör dig kriminell. Köp + för 49kr i månaden.

Apropå två talstreck i samma mening - okej Gusten - du har rätt! Men man kan väl lika gärna använda kommatecken, eller? För övrigt, vet ni vem som skriver fulast i världen? Det är en gubbe på helgon. Hans sätt att skriva stör mig verkligen till döds. Kolla in det här:

Väl, Mött - ”SEIKU”...
Vad, F-N har det där ”Feminist-snacket” med ”Konsumtion” - att göra?!..

Det finns faktiskt en viss skillnad på ”Män och kvinnor” - Läste om ett shysst experiement med apungar. (Chimpanser?)
De släpptes lösa i ett utrymme fullt av leksaker och så blev det som det blev...
Grabbarna snodde alla hårda grejer - medans tjejjerna snodde mjukisarna - men det där med färgerna - sånt kan man nog inte direkt skilja på förrens man ingått i det sk: ”Människoriket”...
Men kanske även ap-rackarna - har favoriter.. Det fick man däremot, aldrig reda på...

För min del så tycker jag det är snyggt med vissa färger - men både blått och rött (rosa) är (hellst) portförbjudet i min omgivning...
För jag är nog mera ”Straight” än - ”Gay” - och så tycker jag jävligt illa om - ”Röda/Svarta/Blå/Gröna och Bruna - socialister...
I det fallet skall det - i så fall vara - ”Gult”... >Visdomens färg!
(”Gult är Fult - men Det Är Insidan Som Räknas” - Tack >ENIRO<) - Hö, hö...

Pax Vobiscum!Har ni någonsin sett något mer störande? Det är ju ett jävla under att han ens får skriva i forumen. Jag får ont i huvudet bara av att tänka på hans jävla formuleringar. Det är som myrornas krig fast i textform, (och) jag "vill" bara - döda honom <)- he, he...

Såja

Försöker var aktiv. Springer i två minuter, sedan lägger jag mig ned och spelar död i tio minuter, sedan springer jag igen. Utmärkt träningsform, måste jag säga.


Rom.

För exakt ett år sedan var jag i Italien. Hade precis kommit fram. Det knyter sig fan i magen på mig när jag tänker på det. Hur kan ett år ha gått sedan dess?

Det har hänt mycket på ett år. Mest bara skit.
Men det här året blir bättre. Har jag hört.

Valborg

Ja. Det har ju varit valborg och sånt, och jag har sovit i 14 timmar. Nu får jag väl lov att återanpassa mig till verkligheten igen. Börjar med att städa upp här, sedan städa upp mig själv litegrann. Men bra har det varit!Favoriter!

RSS 2.0