Jo jag vet hur det är, jag har ju också en kiosk!

Flogstakiosken levererar!


Inte värt det

Betala massa pengar för konstig mat. Inte värt det!


Onsdag.

Jag har tvättat och städat, tittar på Gossip girl, noppat ögonbrynen, målat naglarna och läst två artiklar. Och klockan är bara 11.58. Och jag har fortfarande ont i huvudet. Ikväll ska jag på gourmetmiddag. Låter inte det lite häftigt? Men det är nationsgourmetmiddag, så det är inte så häftigt ändå. Fast ändå, lite häftigt. Okej. Nu har vi pratat klart om det.

Nu ska jag läsa tre kapitel på danska. Sprooog på spiiiel. Det jobbiga är att jag läser det med norskt uttal. Alltså i mitt huvud. Det låter så glatt. Är det normalt att inte se skillnad på danska och norska? Jag gör inte det. Jag blir dock lite tveksam när det står akkurat  i en dansk text. Då är det nog inte danska ändå, tänker jag och fortsätter läsa.

Men innan jag fortsätter vara produktiv så tänkte jag berätta en sak som jag stör mig på något ofantligt mycket nu för tiden. FOLK SOM RYCKER i TOALETTDÖRREN! Alltså. Vet inte människor om att den där röda grejen på toaletten betyder att någon är därinne? Vad fan i helvete är problemet?

Jag har även anat ett mönster i toalettryckandet, jag vet nämligen var toalettryckandet är som mest påtagligt. (Ja, jag kissar jämt. Och när jag inte kissar så sitter jag bara på toaletten och spelar wordfeud för att jag inte orkar se andra människor. Skitsamma.) Men det är på institutionen för nordiska språk som det händer. Hela tiden! Jävla språkvetare, lär er lite hyfs för fan!

TO MY DEAR AND LOVING HUSBAND

När jag bloggar från telefonen så vill inte den att ni ska kommentera. Alltså jag förstår ju att det är lite jobbigt, jag gör det. Det kan inte vara lätt, med tanke på det eleganta skrivsätt jag trots allt innehar, och de eminenta ämnen jag behandlar här. Det kan inte vara lätt att låta bli. Men nu är det så. Och det är anledningen till att det inte går att kommentera vissa inlägg. Eller ja, det är åtminstone vad jag konstaterar efter sisådär trettio sekunders betänketid, med fyra glas vin innanför västen. Over and out.

Social kompetens

Jag var nyss på Ica. När jag stod och tittade på chips (såklart) så gick det förbi en kille som sjöng. Han gick runt i affären och sjöng högt om Djurgården och gungade i takt med sin sång! Så gör man väl inte? Till slut kunde jag inte låta bli att le lite. Ungefär samtidigt råkade jag få ögonkontakt med en annan kille och det syntes att han också precis var på väg att börja skratta, så då kunde jag liksom inte låta bli. Så jag började fnissa, vilket jag nog inte skulle ha gjort. Killen frågade "tycker du det är roligt?" (vem fan frågar sånt?), jag mumlade fram ett "ja" och killen fortsatte: "ska du inte sjunga med då?" Jag visste inte vad jag skulle säga, så jag gick därifrån. Ååååhhh skämmigt. Kunde han inte bara ha lett tillbaka lite i ett tyst samförstånd liksom? Eller kunde jag bara inte ha svarat något fyndigt på hans fråga istället för att gå därifrån? Jobbigt.

En minut senare träffar jag på min granne som smyger bland hyllorna. Utan att säga hej går jag bara fram till honom och börjar rota i hans korg och kommentera hans val av matvaror. Varför gjorde jag så? Gör man så, Cecilia?

När jag sedan kom hem, så stod min granne i köket och och han han berättade för mig att hans ex höll på att ta död på honom. Jag funderade lite över varför i helvete han berättade det för mig för, men svarade "jasså, men varför då? alltså varför gjorde ni slut?" (Och så kunde jag inte undslippa ett litet fniss heller, såklart. Jag är alltså inte helt förvånad över att de har gjort slut, kan vi väl säga.)

Men. Han syftade inte på sitt ex. Utan sitt ex-jobb. Sitt examensarbete.

Bra lyssnat, Cecilia. Bra agerat. Du är duktig idag!

Nä, fyfan. Nu ska jag gå hem till Amela och dricka vin. Det kommer bli spännande att se vad jag råkar säga och göra. Jag tycks nämligen inte riktigt ha någon kontroll över mig själv idag.

Funderar lite över våren.

Det är tidig vintervår och jag går redan omkring och surar. För det är inte hållbart med torr kall grå låtsasvår det är inte hållbart med isiga vattenpölar som fyller upp hela gångbanor. Det är inte hållbart med människor som ler åt fågelkvitter och gladeligen går på promenader i motljus med vintergrusiga ögon. Det är inte hållbart med strålande sol klockan åtta på morgonen och det är inte hållbart med vårjacka i mars. Det funkar inte. Det funkar inte ens när snön har smält bort allt det gråa och smutsiga för då kommer den torra luften fylld med grus och avgaser och ersätter det fuktiga och blöta. Det  går inte ens att kompromissa. Det är våren. Med solen i ögonen. Och vi smälter direkt, och blir lurade. April, april. Mars .. och en dag extra i februari. Skottårsbarnen jublar. Vi leker vidare. Leker livligare. Lever vidare.

Viktigt meddelande

Det är som så att jag orkar verkligen inte försöka kommunicera med någon för tillfället, så istället informerar jag nu om hur jag har tänkt inför kommande helg och önskar svar av berörda parter här, haha. Smidigt som attan, eller hur?

Jag kommer till Falun på fredag klockan halv tolv och åker hem från Falun eller Borlänge på söndag typ kl 13.30. Mina frågor är då följande:

1. Mitra, det vore så kul att hinna träffa dig på fredag, vill/kan du träffa mig när jag kommer fram eller under dagen någon gång?
2. Emmilie och Sofie, planerna för fredagskvällen är väl inte ändrade eller inställda?
3. Therése, är du frisk och har du fortfarande inte bokat upp dig på något tills lördag? För om inte, så kommer jag och jag och har kusinhäng med dig på lördag! Filosofiska diskussioner osv! (;

Tack för mig, over and out.


Måndagskul

Känner att jag verkligen måste ha gjort ett fint intryck när jag gick in på 4 sound nyss och började med att se mig omkring ytterst förvirrat, för att sedan gå fram till kassan som är omgiven av gitarrgrejer och säga "Hej, kan man köpa gitarrsträngar härinne?" Killen i kassan flinade och sa att vi nog kunde ordna det. Jag fortsatte att briljera rent språkligt med att på ett utstuderat dalmål säga "Amen va braa, då har jag kommit rätt då! Men jag har liksom ingen aning om vad för strängar jag ska ha men det är till en helt vanlig gitarr!"

Score. Jag kom ut därifrån med strängar iallafall. Mission completed!


Grattis

Grattis Sofie (vi ses på fredag!), Gustav (och grattis till hans brorson som blev född imorse och fyller 0 år idag) och Johnny Cash (om han levde) på födelsedagen!

Idag har jag haft göttig sovmorgon (eller ja, till klockan åtta iallafall) med massa frukost, kaffe och choklad. Jag som skulle bli nyttig. Eller ja, nu ska jag nog bli nyttig, upptäckte precis att mina jeans sitter tightare än någonsin. Eller ... nästa vecka ska jag bli nyttig, kanske. Den här veckan går det liksom inte, för jag måste äta massa goda saker och dricka vin den här veckan, för det är liksom inplanerat. Jobbigt liksom. Liksomliksom.

Nu ska jag gå till skolan. Gud så roligt. Läsa läsa läsa, för det tycker vi är kul! Lektion lektion lektion, för språkpolitik är så kul! Ja, jätteroligt. HA DET SÅ KULT!

Cupcakes

Nu fikar vi!


Chuck

Förra veckan funderade jag en del över vad Chuck egentligen gör om dagarna. ( i Gossip girl alltså). Han står liksom alltid och stirrar ut i luften. Skitdumt! Idag har jag åter igen funderat lite på Chuck. (Lite sjukt, jag vet.) Men ärligt talat; Visst kommer Chuck se ut som Christer Sjögren när han blir stor? De är ju stört lika. Jeeezes. De skulle kunna vara far och son, för tusan!

Mums. (Inte Christer. Chuck.)


En stund senare.

Amen vafan, jag skulle ju sova, inte googla bilder på Ed Westwick!
Men titta då LIKSOM!
Chuck, varför är inte vi tillsammans än?


88 år

Fikar med morfar, han säger att det var bättre förr. Är det inte helt sjukt att man alltid tycks leva några generationer försent?


Torsdag.

Men jaha, först är jag inställd på att börja projektkursen klockan åtta på morgonen. Igår läste jag att det var ändrat till 14-16. Precis innan jag ska gå till skolan skriver jag till Moa för att försäkra mig om att detta stämmer. Men det gjorde det tydligen inte, eftersom introduktionen hade varit klockan 08:00. Varför skriver man att det börjar klockan 14 då, om det inte gör det? Rätt taskigt tycker jag. Men det här innebär att jag är ledig, så därför går jag ner på stan och köper något kul och äter årets första semla istället. Heja.

The room

Korridorsmiddag, igen. Andra gången på tre veckor. Herregud, vad är det här?
Vi åt tacos. Det var gott. Vi tittade på film. Den var dålig. Sean, killen från Florida, har tydligen en förkärlek för dåliga filmer. Och han är bra på det. Det där med dåliga filmer, alltså. Jag trodde att han överdrev när han berättade om filmen "The Room", men när vi sedan såg den ... när vi sedan såg den ... nej, jag har inga ord. Det måste vara den i särklass sämsta filmen jag har sett. En film som är så dålig att den övergår till komedi. Det var en rolig film. En väldigt rolig film. Se "The Room", se den nu. Njut. Godnatt.Går ni som på moln av min vitsighet nu?

Vet ni vem som har målat den här tavlan?Cloud Molnet.

Till mina fröknar.

Kan jag inte få ett godkänt ändå? Jag har totalt ignorerat ganska många saker, som att sätta ut bestämningar, huvudord och attribut. Jag vet liksom inte vad det är. Jag har även försökt att gardera mig på flera ställen, genom att skriva ner flera olika svar. Jag har dragit ut marginalerna så mycket jag kan, tagit bort varenda radavstånd och satsradat för glatta livet. Men nu är det faktiskt fem sidor. Fem sidor skitsnack och gissningar, men jag är ganska nöjd med det eftersom jag den senaste veckan inte ens lyckats få fram en chansning. Tja hemtenta-rättare. Ha det så kult med min tenta. Rätt åt er!

Fan i helvete vad dåligt det här kommer gå! Vill bara ha det sagt, så jag kan släppa det här nu. FAN I HELVETE VAD DÅLIGT DET BLEV! FAN FAN FAN!
FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

Såja, nu känns det bättre. Nu ska jag dricka kaffe och titta på Gossip girl.
Och glömma det här.

Tack för mig, over and out.

Tisdag.

Jag är så jävla irriterad att jag mår illa. Jag har inga ord för vad den här hemtentan gör med min personlighet, mitt inre är i uppror. Jag skulle med glädje kräkas över mina papper för de hjälper mig inte på en fläck. Mitt problem är att jag inte förstår. JAG FÖRSTÅR INTE! Jag förstår inte hur man gör en transitivitetsanalys. Jag vet inte hur man hittar en inbäddad sats, för jag FÖRSTÅR inte skillnaden mellan en mening och en annan mening. De ser ju precis likadana ut. Och vad för namn sätter man på en processkärna? Kenneth kanske? Och satslösningen går inte direkt bättre. Eller rättare sagt, så går det inte alls. Det är omöjligt! Det är för fan helt jävla omöjligt, och att beskriva det med ordet "omöjligt" täcker ändå inte in ens en fjärdedel av vad jag känner inför det här. DIE, DIE, DIE.

Saknar idag.

Sommar i Barcelona

Cigg i sol.


Haha

Dagens första och enda roliga händelse: Gustav kommer in genom dörren och skriker att han "fan ska börja gymma på riktigt nu!" Varför? Jo, pizzagubben i kiosken sa nyss åt honom att han börjar bli tjock. Fatta att få den kommentaren av en pizzabagare. Hehe. Hehehe. He.


Oseriöst dravel från en skoltrött student.

Det verkar vara en svår balansgång det där med engelska i Sverige. Å ena sidan så vill vi att alla ska vara så bra på engelska som möjligt, men å andra sidan så är vi skiträdda att vårt eget älskade språk ska dö ut i takt med att engelskan erövrar mark i Sverige. Det känns ur min synpunkt mest löjligt. Först inför vi massa "smarta" grejer som skolor och kurser och lektioner som hålls enbart på engelska, sedan blir vi SURA när folk hellre pratar engelska än svenska. Herregud vad vill vi då egentligen? Jooo men vi ska ju prata svenska fast vi måste vara jättebra på engelska och vi måste skriva uppsatser på svenska fast på engelska också och vi ska ju såklart ha våra regler och lagar på svenska fast det är ju bra om vi har dem på engelska också och vi ska ju prata svenska med våra kollegor men vi kanske måste prata engelska också eftersom ingen jävel nedanför Göteborg förstår svenska och herregud herregud HERREGUD TÄNK OM SVENSKAN DÖÖÖÖR UUUUUT?! Ja jävlar. Det finns nog inget större problem än just detta. Det gör nog fan inte det. Eller, det skulle väl möjligtvis vara hen-diskussionen då. Men det är väl det enda.

Så jävla sur

Mitt morgonhumör alltså. Jag vill slå någon. Helst vill jag slå gubben som sitter och stänger av och på stereon i en reklam som går på tv:n jämt, har ni sett den? Den gör mig lätt illamående av aggression. Och så vill jag gärna låsa in politikerkillen på nyhetsmorgon, han som klär sig som 65 fast han är högst 27. Tjejen i page är tyst på helt fel ställen i sina meningar. Mackorna smakar gammalt. Smulor på golvet. Min fot har somnat, ont i magen, det kliar på händerna. Kuddarna ramlar ner från sängen, fjärrkontrollen fungerar inte, telefonen hakar upp sig, har slarvat bort busskort och vantar och mjölken är slut.

Men ha det så kult på restauraaangen!

 

http://thisisnthappiness.com/post/17717471401/marlboro-country

Fredag.

 

 

Ps. Jag drömde om Jonas Sjöstedt inatt. Och Annie Lööf. De var fulla. Jag spraymålade ner en skoltoalett med rosa och vit färg. Blev utskälld och beodrad att måla över allt dagen efter. Skittråkigt. Det var faktiskt fint.


<3

Alla hjärtans dag alltså. Min enda åsikt om det när vi diskuterade om vi skulle hitta på något var (förutom suckar och sedvanliga kommentarer såsom "men det är ju en sådan löjlig dag") var: "jag vill bara sitta vid ett riktigt jävla bord och äta. Och dricka vin!"

Och när jag kom hem till Gustav på kvällen så hade ett bord ordnats, samt tända ljus och mat. Till och med förrätt med räkor och vitt vin! (Var visst lite för hungrig för att hinna ta kort innan maten var slut, heh.)

Entrecote med rostade rotfrukter, och finvin! (Fuck you castillo de gredos!)

Jag stod för efterrätten, eftersom jag är ett sockermongo.
Trodde macaron skulle smaka något. Det gjorde det inte. Men det såg fint ut!


Det är liksom som så att jag i vanliga fall äter antingen framför tv:n, ensam vid ett litet nattduksbord eller framför datorn. Jag har därför lärt mig att uppskatta att kunna sitta mittemot varandra och äta. Eller liksom ... att få sitta vid ett bord, bara. Det är bäst. MÖMS!

Hårtips?

 

Jag är sjukt trött på mitt hår. Jag gillar att det börjar bli långt igen, men det kommer inte utan konsekvenser. Jag måste borsta det. Och jag har börjat vakna av att jag ligger på håret och inte kan röra på huvudet. Och så är jag trött som fan på att det är svart. Men vad ska jag göra? Någon om kan vara till lite hjälp här? Jag är efterbliven när det gäller hår. Jag låter det bara växa och hoppas att det ska se bättre ut varje morgon när jag vaknar.

 

År 2008 var det så långt att jag kunde använda hår istället för bh. (Det är det nog tillräckligt långt för det nu med, men gravitationen gör sitt jobb, kan vi ju säga... haha)


Och så var det kort och rätt ljust ett tag.


Och långt, rakt och svart!Halvlångt eller halvkort, det är frågan.

Första våren i Uppsala.

Typ rödaktigt och rätt fult, som jag minns det.


Och nu har jag en sned och skev lugg och ett jävla ruffs till hår.

WHADDAPPPP, vad ska jag göra?


Störande.

Folk som stavar fel när de skriver grattis till folk på facebook. Allvarligt talat. Hur svårt kan det vara att misslyckas med att stava till GRATTIS? Kan man inte ta en sekund på sig att bara titta om man har missat ett T?

Fröken (som aldrig klär sig i andra fäger än beige, brunt och mossgrönt) visade sin mage under föreläsningen idag, jag kunde inte koncentrera mig på språkpolitiken.

Att en mamma med två ungar och en bob verkligen var tvungna att gå upp på trottoaren precis före jag hann förbi, och sedan gå i en kilometerhastighet på typ 0,000001.

Att det har snöat så mycket att när jag skulle ta en genväg förbi mamman och barnen så snöade det in i mina skor.

Mitt schema (evetuellt kurserna också) framöver suger. Lektioner mellan klockan 14-16. Skönt med sovmorgon, men det är ändå en vrålsämst tid.

Jag har tydligen förbrukat 90 % av min tillgång till internet på telefonen. Hur gick det till? Och hur vet man när internet är helt slut, och när bra-internettet kommer tillbaka?

Satslösning. Fortfarande. Det går inte. Det finns inte i min världsbild att jag ska klara av att sätta ut predikativ och prepositionsobjekt i en mening. Det är för fan omöjligt!

Onsdag

Titta, jag snusar dumlesnus!


Jag blir provocerad av era trevligheter.

Är det någon som har lagt märke hur provocerande jävla trevliga folk är idag? Jag kom precis hem från en runda på systemet, coop, rusta, ica maxi och så coop igen. Inte på ett enda av dessa ställen slapp jag undan ett "HA EN TREEEEVLIG DAG!" Seriöst? Vad är grejen? Får personalen order om att vara övertrevliga när det är alla hjärtans dag? (Ja, antagligen...) Jag är inte helt okej med det här, verkligen inte. Och när jag stod i kön på Coop, så frågade tanten framför mig om JAG VILLE GÅ FÖRE HENNE! Jag svarade självklart nej, för hur mycket trevligheter som helst kan jag inte hantera under en dag.

Tjejen i kassans röst förföljer mig forfarande, (ps, gillar ni syftningsfelet?) en timme efter att jag hörde den sist. Jag observerade henne en stund, jag hade så att säga ett tag på mig att göra detta eftersom jag nekade tantens erbjudande om att gå före i kön. Jag har aldrig i mitt liv hört en sjukare entusiasm, än den som jag hörde hos kassörskan (kassören då) idag. Hon var monotont övertrevlig, och hade ett stelt leende påklistrat någonstans där munnen brukar sitta i vanliga fall.

"HEEJSAN JAAA DU KAN STOPPA IN KORTEET DÄÄR HA EN TREEEVLIG DAAAAG HEJSAAAAAN HEJ JA DET GÅR BRA TACK SÅÅÅ MYCKET HA EN BRAAA DAAG NU VILL DU HA KVIIITTOOT OKEEJ MEN DÅ SLÄÄNGER VI DET TAACK HA EN BRA DAAG!"

Herregud, någon måtta får det väl vara. Jag kan ta reklamhetsen, chokladhetsen (inga problem), blomhetsen, romantikhetsen - men när folk ska vara sådär trevliga, då har det fan gått fel någonstans.

Alla hjärtans dag

Originell rubrik va? JOHORÅ. Jag har startat upp dagen med att tvätta, spilla ut kaffe, snott en t-shirt från tvättstugan (ja jag vet, det är min främsta last här i livet, herregud jag är en sjuk människa), betalat räkningar och gjort hjärtan runt betalningsdatumen. Ja jävlar vad jag firar!

Jag ska fortsätta den här fina kärleksdagen med att försöka utföra en komplett satslösning till min hemtenta. Jag försökte igår. Jag hittade ett predikat efter en kvart, sedan var jag tvungen att sluta eftersom jag fick ont i vänster hjärnhalva och tyckte att det inte var värt att få en hjärnblödning bara för att lyckas med ett godkänt på tentan. (Det går åt helvete med det här. På riktigt. ÅT HELVETE!)

Men jag har faktiskt fått en alla-hjärtans-dag-present idag. Av min kära mor. Vi pratades vid i telefon igår och hon gjorde mig väldigt konfunderad över vad fan hon hade skickat till mig. "Ring mig om du får paketet imorgon!" "Öppna det inte när någon ser dig... " "Jag vet inte om du använder sånthär men..." Jävligt suspekt, jag fick känslan av att det skulle ligga något väldigt väldigt sjukt i paketet. Men det var en ugglering!Fina fina uggleringen.

Jag hämtade ut ett paket igår förresten. Jag har visst råkat okynneshandla lite hudkrämer på internet. FYFAN ALLTSÅ, Bodyfarms Butter caramel bodymilk! JAG DÖR VAD GOTT DEN LUKTAR! Jag har sjukt svårt att inte bara halsa hela flaskan direkt, men jag har en känsla av att den kanske inte smakar lika gott som den luktar. Otippat nog så har jag inte smakat än. Men det kommer garanterat hända inom en ganska snar framtid.Jag köpte två småflaskor, och då fick man en stor på köpet. Klagar inte. Jag är inte så ledsen som jag ser ut på bilden. Man måste bara vara koncentrerad när man håller i två saker samtidigt.

Jaja. Jajajaajajajajajajajajajajajaa. Jag ska väl plugga, jag ska väl göra det då. Jag ska väl lägga mig fosterställning på golvet och gunga apatiskt och försöka komma på hur man hittar ett prepositionsobjekt. Kiss kiss KISS!

Diagnos, tack!

Okej. Jag har två symptom. Eller okej, tre. Det tredje är att jag inte vet hur man stavar till symptom. Symtom? Nej, fan ... symptom. (Jag googlade nyss blogg.se för att hitta hit och för en stund sedan så böjde jag ordet "la" till "läggde", så jag antar att allt detta kanske kan hamna under rubriken "förvirring".) Men, nu till de riktiga symptomen.

Symptom nummer 1:
Jag har i två dygn haft ont i käken. Vaknade i lördags med att det gjorde svinont så fort jag på något sätt försökte öppna munnen. Det onda försvannn under dagen, men återkom imorse. Nu ikväll känns det sådär skumt igen. Det spänner och det knakar när jag rör på käken, och det gör ont när jag tuggar! Och när jag trycker ihop käken så strålar det ut en konstig känsla upp mot tinningen på höger sida.

Symptom nummer 2: Jag är yr. Det började någon gång under dagen, och har bara blivit värre. Nu är jag ganska mycket yr, faktiskt. Så därför ska jag nog gå och lägga mig.

Men please, känn er fria att diagnosticera. Eller tipsa mig om vad jag ska göra för att slippa mitt käkproblem. Jessica hävdar att det måste vara så att jag biter ihop när jag sover (bit nu!) och det kan mycket väl stämma. Men jag har liksom inte ont i huvudet. Min egen tanke om detta är att min käke vill tillbaka till den position den var i före jag fick tandställning med gummisnoddar när jag var 14 år gammal. Ganska långsökt, men sån är jag. En ganska långsökt person.

Det kan också vara så att yrseln helt enkelt är en reaktion mot att jag har spenderat tre och en halv timme av mitt liv med att se the extended version av en av världshistoriens mest överskattade filmer ikväll, nämligen "Sagan om de två tornen". Frodo ser ledsen ut, träden pratar, Gollum är chorizofren, Aragorn låtsasdör och ett par orcher dör på riktigt.
The end.
Godnatt.

Vafan?

Kan någon berätta för mig varför Jessica satte på en kanal där herrar i lila skjortor spelar "lunchmusik" kl halv tio en lördagskväll? Jag känner att förklaringen "men titta på han som spelar xylofon, han ser ut som Allan Svensson" inte är riktigt tillräcklig.


Dagens fynd

Titta vad jag har köpt! Trettio kronor på Netto! Finaste sockorna i världen, tror jag närmare bestämt att det är.


Molly

Gullegullegulligullisöt!


Hej Elsa.

Jag tror att jag är kär i dig. Faktum är att jag aldrig har varit direkt into tjejer förut, förutom den där gången jag knappt kunde koncentrera mig på att spela en innebandymatch för att jag tyckte att domaren var så snygg. Men då var jag väl sådär tolv år gammal och hon hade faktiskt kort hår och snedlugg. Men annars, nä. Eller okej, jag skulle gärna vilja hångla med tjejen i L-Word som har ... ja, kort hår och snedlugg. Men annars, nä. Så vi kan väl konstatera att jag kanske inte per definition är kär i dig. Men när du la upp bikini-bildserien så kände jag mig ändå nästan lite tveksam till min sexualitet, det måste jag erkänna. Elsas blogg: http://elsa.elle.se

Torsdag.

HALLÅ DÄR BLOGGEN! Nu är det torsdag, och jag är ledig tills på onsdag. Okej, det där var väl lite sanning med modifikation, jag har visst fått en hemtenta att skriva på. Jag vågar inte riktigt titta på den än. Jag tänker ... "måndag, är inte det en utmärkt dag för att påbörja ett skolarbete?"
Så därför tar jag helg nu. Jag ska börja helgen med en promenad till Gottsunda för inmundigande av fika hos en gammal klasskompis, och imorgon beger jag mig till Jessica och Molly i Västerås för att hänga runt! Men nu hetsäter jag mest colanappar och tittar på det här: "Famous paintings improved by cats". Lite festligt är det väl?

"Men det är ju så mycket folk där"

Människor. Varför är ni överallt? Varför kan jag inte låta bli att stirra på er när jag går på stan så jag känner mig som en idiot? Varför måste jag göra steppdansen varje jävla gång jag passerar er? Varför måste ni alltid ta samma buss som mig? Varför måste ni cykla och köra bil precis där jag går? Och varför i helvete måste hela Flogsta + tillhörande pensionärskommité befinna sig på Ica Väst precis den dagen då jag glömt äta mat och skakar av hunger och människofobi? Nu får ni väl fan ta och ge er, människor. Nu tar jag ett glas vin i väntan på att middagen ska bli klar, och så glömmer jag er. Hör ni det va, satans i-vägen-människor? NU GLÖMMER JAG ER!


ONSDAG

Skämta ba, det är ju typ inte alls tisdag idag. Visste jag väl hela tiden. Lägg av liksom.


Färdig!

Såja, nu har jag kissat!


Tisdag.

Jaha. Jag är i skolan klockan åtta fastän jag börjar tio! Känns vettigt. Spotify dör hela tiden och vi blir ledsna, jag och mitt alterego telefonnörden. Nä, nu måste jag kissa. Hejdå.

ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen.

Jag är ju tjej och sådär, ni vet. (och om inte annat, så vet ni nu.) Jag har ätit p-piller och sådär, i ett par år om vi ska räkna ihop alla intelligensbefriade beslut jag tagit om att "jo, men jag kan hantera hormoner". Det sätter kroppens signaler lite ur balans, åtminstone för mig. Idag vaknade jag med en surhet jag kände igen, men inte riktigt kunde sätta i relation till något. Ett obehag i hela kroppen, som om jag väger 100 kg. En irritation som inte riktigt försvinner.

Jag kollar i min almanacka. Okej. Det var tjugosju dagar sedan jag slutade med p-piller. FAKK JEAH, JAG HAR (förmodligen, eller så är världen bara en hemsk plats rent allmänt, den känslan är inte heller helt obekant) RIKTIG PMS FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ 13 månader! Ska vi fira det lite? Jo, det gör vi. Vi firar med att vara sura, känsliga och griniga tillsammans med 100 sidor grammatik och en text om multimodalitet. Och en toblerone.

Så, nu fick ni såndär rolig information igen. Nästa gång kanske jag ska detaljbeskriva ett besök hos barnmorskan. Ja, men vi tar väl det nästa månad samma tid och kanal, osv.

Morden i Midsomer - den döda staden.

Gustav Krantz recenserar första avsnittet av Morden i Midsomer över facebookchatten på ett synnerligen spetsfundigt sätt (observera allitterationen). Varsågoda att läsa!

Mord 1: Första mordet i Midsomer! Här (dam)mar de på med
en klassisk "blunt trauma to the head" medelst kofot.
En gammal dam, blir av misstag vittne till incestuöst kopulerande i ett
skogsparti. Nedtystning krävs. Vem bättre än den något tantige Emily Mortimer?"

Mord 2: Andra mordet i Midsomer. En kvinna blir av "misstag", skjuten av ett jaktgevär.
I kronologisk ordning blir detta "det första mordet i Midsomer", men med dessa evinnerliga
tillbakablickande måste detta ändå klassas som det andra. Och hittills det absolut mest
osannolika.

Mord 3:
Emily Mortimer, som vid detta lag kan klassas som misstänkt tillsammans med
ett gäng andra personer, begår ett brutalt knivmord som hade gjort Mike Myers avundsjuk.
OBEGRIPLIGT att hon därefter "gömmer" kniven hos sin älskade bror

Mord 4: Självmord (Hängning) Äldre kvinna hänger sig i häktet. Tragik på alla vis. Mr. Barnaby
ryter till mot en fängelsevakt. Fängelsevården lämnar mycket i övrigt att önska.
Mr. Barnaby grymtar till och går därifrån.

Mord 5 och 6:
En så kallad Shinju "Lovers committing double suicide believed that they would be united again in heaven" Shakespeare står och lurar runt hörnet. Här med en förmodat sinnesjuk Emliy Mortimer och bror. Jaktgevär (igen) riktad mot ansikte. Pang, tjoff. Kameran panorerar lägligt över skogen. Allt slutar precis där det började.

Gustavs slutsatser:

+ En samling otroligt sjuka människor i Badger's Drift. Flytta inte dit.
- Saknar några riktigt bisarra mord. Vad sägs om en mordbrand eller en hederlig förgiftning?


Hälsning!

 

Titta vilket gulligt vykort som jag hittade i min brevlåda idag! Jätteglad blev jag, precis som man blir när man för en gångs skull får post! Hälsningen var dock lite kryptisk.

 

Haha! Jag gissar på att det kommer från ... någonstans i Asien. Tack Nille! :D


Måndagsdisträ.


Glömde plånboken i kylskåpet, jajjemän!Söndag och loppis!

Jag har varit på loppis idag, och gjort de bästa fynden på väldigt länge. Jag har köpt sånadär saker som jag blir en lite lyckligare människa av att ha i min ägo.
Ni ska få se vad jag har handlat idag:

En kurbitstermos! Visst är den fantastisk? 20 kr!

En söt burk för fem kronor.

 

En tavla som jag blev kär i vid första ögonkastet, målad av thailändsk konstnär. 25 kr!

Och så den här duken! 10 kronor! Älskar den. Åh, dukar makes me happy oh so happy.

 

Godiset kostade visst fortfarande 3,90 /h på Ica Maxi. Dagen fulländad.

 

Nu ska jag plugga lite och sedan gå iväg och äta konstig kyckling med louisiana hot souce, worchestersås, liquid smoke hickory, gräddfil och blåmögelost. Ja, ni hör ju hur konstigt det låter. Bäst jag tar med mig en macka för säkerhets skull. Och min godispåse.

 

Förresten så väckte jag mig själv (och Gustav) genom att prata inatt. Först skrek jag "MEN VAFAN MAMMA, det luktar ju illa här!" Gustav svarade indignerat "men det är inte jag... " Tur det. Somnade om. Efter ett tag vaknade jag av att jag skrek "Näe.. Näe NÄ NÄEJ!" Fin natt. Verkligen.

Just det ... artikelläsning. Okejdå. Men visst har jag köpt fina saker idag? Om ni kommer hit så bjuder jag på kaffe ur min kurbitstermos! Fint va? WÄÄLKAM!


Vafan

Jag tänkte skriva något om att jag har en bra lördag men jag ångrar mig lite när jag inser vad jag faktiskt gör. Jag sitter bredvid Gustav och tittar på när han spelar töntdataspel med sin kompis. " Vill du inte komma och titta Cissi, det är spännande här! Titta här är Stefan. Nu pussar jag Stefan. Titta en ödla, ser du? Ska jag vinka till ödlan? Nu är Stefan arg. Åh level 21! Jättebra..." Själv sitter jag och spelar Wordfeud, göttar mig lite med tanken av att jag har skaffat spotify premium, köpt en ny väska och parfym och att gustav har fyllt nattdukslådan med massa choklad för att hålla mig på bra humör medan han hittar på massa dumheter. Fan jag bara förlorar i Wordfeud, skitsur blir jag också. Den där tävlingsinstinkten sitter djupt rotad. Så ja, jag vet inte om det är en bra lördag. Jo, men det är det nog. Om även högst ovettig.


Lördag

JA jag vet att det här börjar likna en matblogg mer och och mer. Men fan, jag är ju ett fetto i själ och hjärta, låt mig vara det! Nachotallrik och öl.

Blöta kvällar okej, men att sprida ut mat i korridoren - nej.

Inatt ringde det på dörren. Klockan 04:03. Jag vaknade, blev rädd, somnade om. Imorse var korridoren fylld av något som såg ut som uppspydd köttfärssås. Och det handlar nu inte om någon som olyckligtvis råkat kaskadspy på väg till sitt rum. Nej, det är någon som strategiskt har placerat sin snuskiga oranga sås precis vid ingången till ungefär 10 av våra 12 rum i korridoren. Väldigt mysigt. Men det räckte visst inte där. En cykelsadel är nersprutad med senap. och vattenkokaren är försvunnen. Folk är så otroligt mogna här. Så man blir ju glad. Man blir ju glad över att en del människor får så otroligt innovativa idéer på fyllan. Man blir ju glad när man ser att folk har kul, eller hur?  Det är tur, det är tur eller hur?Ni vet väl vad som händer med folk som dricker för mycket vin?
De blir korsfästa och får sedan ligga stendöda i sina mammors knä. Just det.


As.

Fredag.

Idag återvände mitt dåliga morgonhumör. Med besked, kan vi väl säga.
Det här är morgonens dialog.

jag - suck
jag - SUCK
jag - åååh
jag- suck
jag - men vafan
jag - suck
gustav -är du trött?
jag -nej
gustav -är du sur?
jag -men...
gustav -är du?
jag -men frehhrfdofhewasilifbeasfrvdfirinjenkjfrnjd SUCK
gustav -men det gör inget!
jag -men hfruidnpinfeipwdsan edffgg jag är sur på ALLT BARA!


Härligt! Vi kan väl säga som så att Gustav smet härifrån direkt efter frukosten. Så nu kan jag sura i fred. Det konstiga är bara att surheten liksom ramlar av mig så fort jag blir ensam. Höhöööö.

Råkade ta helg lite tidigt...

Hoppsan, tacogratäng och vin på en torsdag! Och godis! Vilken grej.

Men men, är det Antikrundan på tv så är det. Då ska en lyxe till´ä, det vet man ju.

 Men det var visst någon som somnade på soffan. Jag måste vara ett fantastiskt sällskap.

 

 


Musikanalys av en hobbyautist

Återupplever minnen från min tid som sjuttonåring med hjälp av skivan "Hot Fuzz" med The Killers. Man kan nästan tro att jag är lite autistisk i min musiksmak. Den där satans (underbara) skivan spelades nog fan på repeat i ett halvårs tid. Tills jag upptäckte Regina Spektor. Ja okej. Det var snart sex år sedan. Sex år med Regina. Fan vi snart borde fira jubileum, jag och Regina! Jag har lyssnat på henne varje dag (nästan) i sex års tid, och hon har ... ja, hon har säkert haft kul under tiden. Tillbaka till Killers, Mr Brightside. MR BRIGHTSIDE! Det är faktiskt en av de bästa låtarna som någonsin har gjort i modern musikhistoria. Ja-ha-ha-då det är den. Väldigt djup och intressant att analysera också. Nån knäpper upp knappar, nån dricker öl och sen så ja.. ja, väldigt djupt, som sagt.

Världens begynnelse inträffar ofta.


Idag ska jag läsa och dricka kanelkaffe. Inget mer. Just nu läser jag en bok av Jonathan Safron Foer. Han är gift med Nicole Krauss för övrigt, det är därför jag tänker att JA, han MÅSTE SKRIVA BRA! Och ja men det är klart, jag gillar honom redan! Han skriver liksom en bok om en kille från Ukraina som kallas Alexi-sluta-ge-mig-svårmod. Alexi träffar författaren Jonathan Safron Foer. Ja, ni förstår. Det är finurligt ut i fingerspetsarna, som jag alltid (aldrig) brukar säga.

Jomensåatteeehh

Vad säger ni om det här då, vavavavava?! Vem är det som äter nyttig mat nu då? (Nej jag vet, det är ingen som bryr sig om mina snart förestående hjärt- och kärlsjukdomar. Jag provocerar liksom mest mig själv.) men visst ser det lite gött ut ändå? Det var sjukt gott iallafall. Fast chokladen efter maten var ändå bäst. Men så är det väl alltid.

 


Onsdag

Det ligger en väskcurse över mig, jag vet det. Det är antagligen för att min mor är väskoman. Alla mina väskor pajar, alltid. För fort. Jämt. För några veckor sedan köpte jag en ny, sedan min förra fuckat upp sig i dragkedjan och fodret. Den nya väskan var jättebra. Tills ett blixtlås hoppade av. Jag hamrade ihop det. Men idag kom förödelsen. På väg till skolan. Väskan ramlade av! Hela bandet hade lossnat. Det där som är insytt i väskan ni vet, det där som typ är omöjligt att laga om man inte är skräddare, eller något. Tacksamt.

RSS 2.0