En dag som idag som idag som idag!

EEEETT KIIIILO MJÖÖÖL!

Närå. Skämt å sido.

Idag har jag:

-städat (till och med torkat golvet!)
-bakat muffins med oreokakor i
-pluggat (nej, skrivit av ett halvt A4 ur boken)
-pratat med Jessica
-pratat med Jonathan och William
-pratat med mamma
-duschat

Jag känner dock en begynnande mensvärk, vilket inte är jättekul.

Imorgon kommer mamma och hälsar på och då blir jag så glad så glad så glad!

Jonathan berättade för mig att han ramlade ner från ett träd idag, så knät slog i munnen. Han hade tungan där så han slog i den och började blöda JÄTTEMYCKET och då fick han skölja munnen med ett papper runt tungan. Sjukt exalterad var han också när han berättade det. "Tyckte dom synd om dig dårå?" frågade jag. "Nä. Williaaam vill du prata med Cissi?" svarade han då. Kul att jag fick säga nåt då liksom.

XOXO

.. apropå gossip girl, fan vad schööön chuck har blivit då?

How to attribute a Caravaggio

Gick frivilligt på ett seminarium idag, med en italiensk konstexpert som pratade om Caravaggio. Mellan 14-17. Jag tänkte gå i pausen. Var det någon paus? Nej. Men det var klart efter två timmar. Jag somnade nästan, men det var intressant. Thomas avslutade med att tacka föreläsaren med orden:

"Thank you very much for undermining everything I ever knew about Caravaggio."

Sjukt bra.


Men så tell me..

.. vad fan har de gjort med bloglovin'? Är det en byggarbetsplats eller?


Jag har inte vaknat EN ENDA GÅNG INATT! Äntligen har jag sovit ut. Helt sjukt vad glad man kan bli av att få sova en hel natt egentligen.

Igår köpte jag ost, så nu får jag äta lyxfrukost! Sjukt bra grej.Hallå världen vad händer?Kissar i kaffekoppen. Fniss.Näe. Jag tycker inte du är tillräckligt seriös.

Man ska va: seriös.


Tisdag

Min hemliga låda där jag förvarar mitt survivalkit (dvs godis.)Man kan sitta på min hemliga låda utan att det märks.

Tyvärr är jag inte så hemlig av mig att jag kan hålla käften om att jag har världens coolaste låda i min fotölj, så därför är den inte så hemlig. Men den är fortfarande cool. Och jag har fortfarande en godisgömma. (Jag är fortfarande äldre. / Jan-Olov)


En underbar start på tisdagen!

Vet ni vad jag hatar, sådär mongomycket att det nästan blir svart för ögonen och man frustar fram ett "VAD I HELVETE INTE NU IGEN"? Jo, folk som slänger ur andras grejer ur torktumlaren när det fortfarande är blött. Är ni helt jävla dumma i huvudet eller? Okej, okej. Är det fullt i tvättstugan och en torktumlare har stått klar jättelänge med en maskin innehållandes KLÄDER (dvs byxor, tröjor, blabla) så OKEJ, då kan jag acceptera detta. Släng ut skiten och lägg det i en korg. (Ja, eller PÅ torktumlaren som de flesta envisas med att göra. Asfräscht.)

Men nu är det såhär. Om man torktumlar fem kilo underkläder, och inget är torrt. DÅ TAR MAN FAN INTE UT ALLT OCH LÄGGER DET OVANPÅ TORKTUMLAREN TILL ALLMÄN BESKÅDAN! Seriöst, det här stör mig så mycket att jag snart börjar gråta. Jag vill inte att folk rör eller ser mina underkläder. Må vara att jag är en pryd liten 16-åring men VAFAN, lite privacy kan man väl för helvete få begära?

Men okej, två anledningar till mitt humör kommer här:
-Eventuell pms
-Har inte rökt sedan klockan 21 igår.

Idioti. TORKTUMLARIDIOTER! Jävla imbecilla tvättrumstossingar.

Målamålamålajag kallar den sunkerotik och den är inte klar
förrän den är övermålad tusen gånger om.


"du är snäll mot mig", som gandalf skulle ha sagt.

jag vet inte hur man vet om något är rätt eller inte, det enda jag nu med säkerhet kan konstatera är att inget före det här har varit speciellt rätt alls. och jag kan säga fler saker om vad jag vet att det inte är än vad det faktiskt är. faktum är att jag hade tänkt fira ett års singelliv med en ironisk vinfylla i feministisk självständighetsanda, men någon dök upp strax före och förhindrade min fest. det är jag glad över. vad det här nu är, rätt eller inte rätt: det enda jag faktiskt vet är att det är så lite fel som det kan bli.

Jag är förjävla bra på att tappa grejer.

"fitta kuk helvetes jävla as cp"

jo, dessa ord yttrade jag precis, och sedan blev jag lite rädd för mitt eget vokabulär. precis före så gick jag omkring och flyttade på grejer samtidigt som jag pratade med mig själv på överdrivet dalmål om min tid i livet. ja, och sedan tappade jag min askkopp som är gjord av keramik i golvet. den är trasig nu. och det är skärvor över hela golvet. var inte det lite jobbigt? jo, det var det. jag skulle ju bara byta duk. men nu vet jag åtminstone att jag inte har några problem med att kombinera svordomar, och det är ju alltid bra. JAHA MEN FRAM MED DAMMSUGARJÄVELN DÅ BARA!

Köpa?Någon som vill köpa ett par skor i storlek 38? Använda ungefär en gång, i en kvart.Kom igen det blir kul!


Måndag.

Igår var jag väldigt osäker huruvida det var torsdag eller söndag. Men nu är det i vilket fall en solklar måndag vilket jag inte njuter allt för mycket av. Har fortfarande ont i halsen och har åter igen väckt mig själv med hostanfall under natten. Jag blir så jävla sur! Kan man inte bara få sova när man sover, liksom? Måste det klia i halsen när man försöker ta det lugnt? Taskigt tycker jag. Och så var jag tvungen att gå upp klockan åtta också och cykla hem, vad är det här för start på veckan egentligen? Ja, jag antar att det är en BRA start på veckan, förutsatt att jag börjar plugga idag och skriver en vetenskaplig artikel. Men frågan är då om jag kommer att lyckas med det.

Först måste jag iallafall titta på Desperate Housewives. Så äre bah.

(För övrigt så åt jag sourcream & italian cheese igår.. de smakade inte så mycket, men visserligen är mitt lukt- och smaksinne defekt för tillfället. Är det någon som har provat kebabchipsen?)

Det här har jag minsann aldrig gjort förr.

(Eftersom jag verkligen borde plugga ...)

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
sen av kunskap om hantverk och teknik. Barnen måste få lära

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Åh! Ett glas vatten. Sjukt passande faktiskt!

3. Vad var det senaste du såg på tv?
"En orangutangs dagbok" (eftersom jag tydligen har träffat en kille vars främsta intresse är titta på och referera till naturdokumentärer.)

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
15.49 (Fan, hon var 15:54)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Trafikbrus från vägen därnere, och ett sus i huvudet som jag haft de senaste dagarna.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För en halvtimme sen, jag rökte en cigarett på balkongen, fyi! (Hoho)

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
En film på mig själv som jag gjorde för en timme sedan. Eehhm.

8. Vad har du på dig?
Vad har DU på dig? Jeans och en jumper. (Ja, en jumper. Tapetklister. Tyst nu.)

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Haha, jo jag drömde att Gustav inte ville träffa mig mer för att jag var för tråkig. Störig dröm.

10. När skrattade du senast?
När jag läste en tjuvlyssning om en mamma som skulle förklara för sitt barn vad samexistens betydde. "Jo men det handlar om samernas rätt att leva, tror jag". Det finns så många smarta människor i världen att en blir mörkrädd!

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tavlor, bilder, klistermärken, affischer, speglar, hyllor, blablabla.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Nej. Livet är så konstigt i allmänhet att allt konstigt blir normalt till slut ändå.

13. Vilken var den senaste film du såg?
"Flickvänner från förr"

14. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag gillar katter mer än barn.

15. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag skulle avskaffa karamellkungens monopol på lösgodis och låta andra företag sälja godis i större matvarubutiker. (Fred i världen är SÅÅÅÅ 80-tal, släng dig i väggen Bono.)

16. Tycker du om att dansa?
Ja det gör jag, men jag kan ju inte dansa! Jag skulle vilja lära mig på riktigt.

17. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Ja, lätt. Inte hela livet men jag skulle inte tacka nej till att spendera ett år i Italien om det skulle vara så.

18. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Faaaaaaaan, jävla oflyt hela tiiin!

Vet ni vad?

Vet ni om att det är synd om mig? Jag har fått jätteont i halsen.. igen. Har hostat hela natten och känner mig mer död än levande. "Död" har visserligen varit standardkänslan i min kropp den senaste veckan. Jävla tråkigt! Och jag lagade tacosgratäng igår för att jag har varit sugen på det aslänge och så känner jag inte ens smaken på det! Hur kul är det tror ni? Och Gustav var bakfull så han kunde typ inte heller äta. Jag hade köpt godis också (2.90 på coop hihihihihihih) men det är så sjukt ovärt att äta godis när man har ont i halsen och ändå inte känner någon smak. Det enda roliga med det här är att jag är i målbrottet. Och så såg vi nästan en hel film igår men i sista reklamen kände jag att jag inte orkade hålla ögonen öppna längre och somnade. Jag hatar att somna när man inte har gjort sig i ordning eller har bäddat. Blir alltid så jävla upprörd när jag vaknar vid 1-tiden på natten och bara "NäääääeEEEEeEEj VARFÖR HAR JAG INTE BORSTAT TÄNDERRRRRRNAAAAA?!??!"

Ja. Ni förstår. Livet är inte lätt inte. Och nu måste jag plugga. Fast jag tänkte ignorera det och sitta och harkla mig i en kvart istället så jag kanske får känna lite smak på maten idag. Yao.

Hejdå! /15-årig moppekille

Intressant.

För en stund sedan fick jag det bekräftat som jag har misstänkt ett tag. Min kära granne. Och en flicka i korridoren. Jag såg när hon gick in till honom! Och jag tror inte direkt att de dricker te och ser på film, haha. Men det är roligt. Han är ett sådant svin att jag inte riktigt vet vad jag ska göra annat än skratta! Men visst är det väl trevligt att vissa inte har något samvete? Jag tycker det!

Åååh nääeej

Det här är inte "åh gud vad skönt det är lördag" minen.Det är snarare "OH FUCK vad bakfull jag är vad fan hände igår" minen.
Bada bastu ska man inte göra mitt i natten, betala taxi med enkronor är inte heller överdrivet uppskattat. Och inte heller att INTE äta massa mat innan eller när man är full för att mildra bakfyllan. Det är heller inte en jättebra idé att bli full när man inte är helt frisk, för man känner inte om man fryser och man röker jättemycket och därför kan halsen kännas som ett mindre rivjärn dagen efter. (Jag är jättehes, det är skitkul! Det mindre roliga är att det gör ont i blindtarmen när jag hostar, hahaha.)

Näe vafan, ignorera allt bara och kör på.

Näe.

Det är inte standard-fika-minen.Det är "nejmen OJ hade jag baileys kvar? hihi" minen.


Fredag.

Vilken jävla pissnatt.

Annars har jag inte så mycket att säga, förutom att jag vill bli FRISK PÅ RIKTIGT och att jag vill ÅKA HEM FÖR JAG LÄNGTAR HEM SÅ MYCKET ATT JAG DÖÖÖÖÖR och att jag vill SHOPPA KLÄDER MEN JAG HAR BÖRJAT TYCKA ATT DET ÄR SKITTRÅKIGT och att jag vill HA ETT RENT HEM MEN JAG HAR TRÖTTNAT PÅ ATT STÄDA.


AAaaaaaaAaahhhHh HÄIJY!

Kein Weihnacht diese yahr

Livet:

-Jag har ingen framtid. Hejdå våren, du finns inte i min värld.

-Imorgon är det fredag och jag ska dricka vin, om min hals vill, inshallah.

-Jag vill åka utomlands och stanna där länge, där det inte är Sverige.

-Jag har snart läst ut min brevroman, och jag blir seriöst generad när jag tänker på hur det gick till när jag köpte den. Alltså, att han i kassan sa "den här är bra" och jag typ " vad braaa!" och sedan står det massa snuskiga ord som frikyrkliga jag sätter i halsen av att läsa. Faaaan han tror antagligen att jag är en Jackie Collins-tant!

-Nu.. nu ska jag sova. Jag har sovit och ätit den senaste veckan. Och hostat. Precis de saker man ska göra när man är sjuk va? Och så har jag gnällt också. Och slemmat ner. ASMYSIGT!

-Okej.. jag längtar hem också, men jag orkar inte åka hem. Dåligt av mig.

Övermåladi våras försökte jag måla en naken maria med jesus i famnen.
den blev ganska sämst så jag målade över den igår.
men självklart var jag ändå tvungen att dokumentera först!


En väldigt fin höstpromenadEtt ihåligt träd. En barndomsdröm upptäckt några år försent.Att titta på träd på hösten är nog det bästa som finns.Vi såg en orm också, men den hann jag inte ta kort på.Jag hittade fina löv. Eklöv?


Torsdag

Hur mycket slem finns det i halsen?
Hur många lingon finns det i världen?

Kan inte jag, snällasnällasnälla, få bli frisk på riktigt nu?
JAG ORKAR INTE!Tror jag ska ta mig en promenad till Apoteket och inhandla viktiga saker. Som te.x... lypsyl.

Det är färg överallt. Precis som vanligt när jag har målat.
Problemet nu är bara att jag har målat med olja.
Det fastnar, gnuggas ut, fastnar, fastnar, fastnar på något nytt, osv.
Oljefärg måste fan vara den mest återvinningsbara grejen någonsin.
Den försvinner ju aldrig och man kan smeta ut den i en evighet.

Nej nu får jag ett klimakterieanfall (vallning?) så det är väl lika bra att jag går och vilar lite till.

OnsdagJag har målat, för första gången sedan gudvetnär.
Det är kul! Men nu kom prestationsångesten,
som den alltid gör när jag väl kommit igång.
Så jag ska äta kvällis och titta på Big Bang Theory istället.
Yay.


Alltså vafaaan

Mina halsmandlar är sjukt uppsvullna, jag är rosslig i halsen och det gör asont när jag hostar, är så slemmig att jag inte vet vart jag ska ta vägen, huvudet gör ont för det känns som att det trycker på inifrån, och tinningarna vill liksom trycka ut ur huvudet. Vad är detta symptom på? Okej, nu kan det ju visserligen bara vara så att jag är förkyld, men själva förkylningen höll ju fan på att gå över för några dagar sedan och nu mår jag dåligt på ett annorlunda sätt, så det känns liksom inte lika. Kan det vara någon bihålegrej? Eller kommer mitt huvud sprängas för att det är för mycket slem i hjärnan?
AAAAHH KISS I HJÄÄÄRNAAAAAAAAAAAAAN!

Ps.
Det gör ont att göra sådär med ögonen också. Märkte jag. För övrigt sa min frisör att det var bra att jag hade lugg för då framhävde jag mina fina ögon. Ehehehehehehehehehehe! Sedan sa hon att det var kul med folk som färgade håret mörkt för att man såg skallig ut när man hade utväxt. BAaaah taaack!

Prata med mamma!

-Mamma, hur är det mellan dig och pappa då, är det bra?
-Ja näee inte fan vet jag, det var så länge sen jag kände efter.


Mamma är en sådan bra mamma. Hon visar upp verkligheten.
Och kanske ibland lite för mycket.


Hon har även genom åren gett mig bra tips när det gäller killar. Det senaste är tydligen:

"Cissi, du måste ligga på! Ja, om du verkligen gillar killen alltså så måste du LIGGA PÅ!
"Öööh.. mamma.. ligga.. på?"
"Ja alltså du du behöver ju inte ligga på så men du måste ju vara.. på, liksom!"


...Ååååkej?


Min dag

Jag har klippt mig, köpt en dyr bok bara för att den var fin, köpt en billig bok bara för att den var billig, hittat en kanna man har mjölk i och en sockerskål i samma tema som mina muggar (ASGLAD!), varit på Mollbrinks Konst och tittat på utställning och så har jag köpt godis och gått hem. Nu har jag ätit upp godiset och skrivit ner vad jag ska säga på presentationen imorgon. Bra dag jag har haft va?

Jag gillar att vara med mig själv. Fast jag gillar att vara med andra också då och då.

Fast jag gillar inte tanter, för först träffade jag en tant som försökte gå före folk i kön bara för att hon var gammal (så jävla dålig stil) och sedan träffade jag en tant som mumlade "folk tror tydligen att de kan gå hur som helst här" när JAG skulle gå över ett övergångsställe som hon skulle CYKLA förbi. Du kanske ska ta och köpa dig en bok i trafikregler innan du mumlar elakheter igen. Tantjävel. Nej fy nu var jag elak, jag älskar faktiskt de flesta tanter för de brukar vara underbara, jag har nog bara en dålig tantdag. Ehm.

Och jag mår inte så bra idag, mina halsmandlar är mongosvullna och jag hostar och har ont i halsen. Och är trött. Men det går nog över, livet är ju så kul i största allmänhet att man inte kan vara annat än frisk. TYP.


Tisdag

Älskade How I met Your Mother har släppt det första avsnittet på nya säsongen. ÄNTLIGEN! Det ska jag se på om ungefär tre sekunder. Förresten, vet ni vad jag gjorde efter min fina middag igår? Jo... det här:OCH FYFAN VAD GOTT DET VAR.
Jag kommer bli jättetjock i vilken sekund som helst.

Fast jag var lite tveksam till det där med att köpa pizza efter att Gustav legat och flåsat frågor om "vad är det på pizzan?" och "hur mycket kostar den då?" i mitt öra. Väldigt mysigt, verkligen. Men ja, pizzan var god iallafall!


THATS HOW WE DO IT!

Jag har precis lagat middag! Vad det blev?Två kokta ägg och rivna morötter.Jomen hä ä fint ä! Protein och betakaroten YA YA YA YAY!Yummy.


Måndag.

Jag skrev ett jättelångt inlägg om hur mycket jag inte tyckte om att det regnar. Jag beklagade mig över att det ALLTID regnar när jag ska någonstans, vilket är väldigt tråkigt med tanke på att jag varken äger paraply eller regnjacka. Och att åka buss är uteslutet, eftersom jag då ändå måste gå en kilometer eller så.

Men inlägget försvann. Och jag blev lite surare.


Jaj, strunt samma. Jag har mer ont i halsen igen. Det suger ju litegrann sådär.

Idag ska jag.. först till skolan och planera klart en presentation med min grupp,
och sedan ska jag titta på Vingar av glas och röka vattenpipa.
Är inte det en asbra måndag? Förutom att det regnar då.
Och förutom att Vingar av glas förmodligen inte är den bästa filmen av alla filmer.
Så är det nog en bra måndag.

För övrigt.. är det någon som vet något bra musikprogram online? Grooveshark hackar hela tiden och jag kan inte ladda ner spotify. Probleeeeimet! Jag behöver musik vafaaaaan!

Söndag.Jag skulle bara skriva avsändare, men jag blir liksom tio år igen av tuschpennor.Gå runt i en thaibutik och handla konstiga saker - asbra söndagsnöje!


Känslor och sådant crap

Jag är rädd för känslor. jag är rädd för att vara för ledsen, för arg, för lycklig, för kär, för sur, för olycklig, för glad, för irriterad, för inspirerad, för deprimerad, för apatisk; jag är rädd för det mesta. (Semikolon måste fungera alldeles utmärkt där, eftersom det är två satser som betyder i princip samma sak? Mitra, har jag fel?)

För jag struntar så mycket i verkligheten. Jag bryr mig inte om framtiden, jag kan inte tänka mig den. Jag bryr mig inte om att få ett jättebra jobb, en karriär, ett fint liv. För det finns bara här och nu. Och när jag känner mycket så blir detta ännu mer uppenbart, JAG BRYR MIG INTE. Vi kommer ändå dö. Om femtio år kanske havets alla fiskar är döda. Vi kommer ändå döda oss själva, och jag spenderar en sådan obetydlig liten tid på jorden. Ska jag verkligen behöva vara så fruktansvärt koncentrerad på sådant som egentligen inte är viktigt över huvud taget?

Är det viktigaste inte att försöka vara så lycklig som möjligt, i så många stunder som möjligt? Det är omöjligt att vara glad om man hela tiden måste se framåt, mot ovissheten.

Och ändå är det så oundvikligt med dessa tankar. Det irriterar. Det ligger och skaver, stör och förstör nuet. Alltid.


Och känslor förändras alltid, och det är kanske det som är läskigt. Därför är de värsta känslorna de som inkluderar två personer. Det är inte bara mina känslor som kan förändras, det är även någon annans. Och jag har ingen kontroll över det. Därför finns det en chans att jag kommer bli olycklig, ledsen och uppgiven. Särskilt om jag tillåter mig själv att vara glad, lycklig och nöjd just nu. Så det blir aldrig bra. Det blir fan aldrig bra!

Fast nu är det bra. Och det får vara bra, tills vidare. Jag kan inte engagera mig i att inte känna saker bara för att inte känna saker. Det är ett heltidsjobb att försöka styra över sina känslor, och det har förmodligen ingen annan funktion än att man aldrig kan bli riktigt glad eller ledsen. Vilket i slutändan inte är så jävla kul.

För övrigt är det ganska creepy att lämna sin tandborste hemma hos någon första gången man sover över va? Om någon gjorde så mot mig hade jag nog avslutat all kontakt direkt och skurat toaletten med tandborsten. Fast ja, det är väl en jävla tur att inte alla är som mig, världen hade ju verkligen sugit asmycket mer.

"Alla är inte så jävla lyckliga och nästan ingen vill vara sig själv."

Jag började visst gråta en skvätt. Tittade precis klart på Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Hon är himla bra! Och slutet var värt ett par tårar. Och så gråter jag lite för att min bror aldrig blir frisk, inte ens 110 sjukhusdygn senare så får han vara hemma och inte en enda sekund sedan maj har han kommit undan det onda. Det är inte riktigt rättvist tycker jag, när jag väl orkar tänka efter. Jag tänker inte efter så mycket för jag gillar inte att vara ledsen, men Mia Skäringer säger trots allt att vi ska vara stolta över vår känslighet.
 
Så jag grinar väl vidare då.
Det kanske dröjer till nästa gång så det är väl bäst att passa på när man kan.

Otroligt smart.

Har precis skrivit en ANONYM halvkursutvärdering (en sexpoängskurs!) i GRUPP.
Logiken liksom bara flödar i den akademiska världen.

Jag har fått en finne på hakan också, är det schysst eller? NJÄE?

Idag är det helg.

Snart är det helg! Är inte det fantastiskt trevligt? Jo, det är det. Jag har massa att ta igen. Som typ att vika tvätt, baka twixrutor och gå på loppis. Men helgerna är ju så korta och det finns andra saker man vill hinna med också! Men någon gång snart, så vill jag ha en hel pysselhelg. Eller åtminstone en pysseldag! Jag har sådan lust att måla men jag ger det inte tiden. Jag vill göra klart mitt fotoalbum, måla flaskor, sy en kjol, klä in böcker, osv i all oändlighet. Och skriva dikter och dricka rödvin. Det ska jag göra snart! Snart.Tills vidare lyssnar jag på den här låten, dricker kaffe som inte smakar något alls och väntar på att få gå till skolan och göra slut på den här veckan. Nu, nu, nu, nu. Nu är vi lyckliga allihopa.


Fredag!fredag:

-jag nyser hela tiden
-jag har inget smaksinne whatsoever
-idag ska jag se governor andy och rootvälta!
-muntlig presentation om semikolon (upphetsande, right?)
-överväger att gå och klippa mig efter skolan om jag hittar någon som har tid.
Såhär kan man väl inte gå runt och se ut så länge till.


Elsa Billgren

Jag brukar inte vara så mycket för förebilder och sådant tjafs, men Elsa Billgren, du är fan en av de få jag verkligen ser upp till! Jag vill också vara skitbra på det jag gör, ha världens finaste lägenhet, ha koll på alla bra loppisställen, gå runt i gamla underbara klänningar och bara gå runt och vara snygg som fan. Bara säger't.

Elsas blogg.


Hide and seek

Det är tur att jag har en hjärna. Det får mitt hjärta att slå lite långsammare.


Torsdag.

Varit på grammatikstuga ensam med fröken, check.
Försökt analysera en annons med gruppen, check.
Skrivit en dålig text och lämnat in, check.
Varit hem till Mitra och gjort en punktlista, check.
Lagat soppa, check.
Ätit soppa, check.

JA ALLTSÅ SÅHÄR AKTIV HAR JAG INTE VARIT SEDAN I.. typ.. mars?

Varm & kall

Har ingen lust att gå till skolan och plugga grammatik klockan åtta direkt. Inte direkt, nä! Men jag är ju ändå för pigg för att sova så det var väl antagligen strunt samma. Det har börjat klia massa i min hårbotten. Hur får man bort det? Jag tror att det är så, att eftersom alla mina eksem på kroppen i princip är borta nu med hjälp av kortison, så kommer det ut i huvudet istället. Det måste ju ut någonstans, eller?

Jag har bryggt för svagt kaffe och jag örk int mä den här dan nå.
Och Mitra ska visst inte till skolan. Nahej, då blir jag väl själv då!

Ååh så kuligt.

Bra grejer.

Kul dag imorgon. Grammatikstuga, ordna presentation tillsammans med gruppen, planera en presentation med Mitra, skriva en litterär text + bearbeta populariseringsartikeln och skicka in.

Nej men att skjuta upp saker är ju så sjukt värt! Men nu har jag fan inte orkat, fysiskt sett. Det får bli morgondagens problem! Ja vafan, det blir bra.

En dusch på det då kanske, innan jag börjar äcklas av mig själv (mer än jag redan gör.)

Godnatt.

Sjuuuuk!


HALLÅ! Jag är sjuk och det är synd om mig. Jag har spenderat natten skakandes under två täcken och mina tinningar har försökt kramas genom mitt huvud och min hals har gjort så ont att jag nästan börjat gråta. Ni hänger med va, i hur synd det är om mig? Bra.Jag har nyss gått hem. Självklart börjar det spöregna när man går hem. Ännu mer synd om mig. Och jag måste plugga, hur schysst är det? Okej, choklad, ipren och en kopp te på det så blir det nog fint.Försöker se så sjuk ut som möjligt. Vinner jag några sympatier?Gud vare med mig.

Idag är ju ingen bra dag alls. Hade svårt att somna inatt, vaknade vid fyra efter att ha drömt att jag blivit våldtagen (jättekul, verkligen.) Allt blev obehagligt så jag tryckte igång tv:n, somnade till den och vaknade igen klockan åtta. Gick upp och började tvätta, i brist på annat. Tjejen som bor i korridoren mittemot står och hånar mig och vår dörr i hissen på väg ner.
-Ni har ingen dörr
-Näe jag har märkt det, vet du kanske vad som har hänt?
-Nej jag har ingen aaaaaniiiiiiing!
-Nähä
-Fast det gööör kanske inte så mycket att ni inte har någon dörr eftersom er dörr ändå alltid stod öppen? HIHI
-Nej. Det var väl fan skitsamma.

Jag är jätterolig att jävlas med på morgonen, verkligen.

Spillde ut en hel kopp te på köksbordet, skrek "kuken" ashögt så Amela började garva och gick in på sitt rum ganska omgående. Åt macka. Mackan smakade mögel. Det finns inga tortumlare i tvättstugan. Jag hatar alla människor. Hejdå.


Jaja, det är ju inte alkohol i det iallafallHar käkat en hel korg med vindruvor på någon timme.
Men det är ju åtminstone inte godis så det är okej.
Fast jag har ätit godis idag också.
Och massa mat.
Ja jag är en tjockis.
Håll käften nu.


RE: Le vánt.

Jag tänker tankar som jag aldrig tidigare tänkt, och ensamheten smyger sig längre och längre bort för varje dag. Det är läskigt läskigt läskigt läskigt läskigt fan nu blev jag sugen på cola, VILKEN TUR ATT DET STÅR EN I KYLEN DÅ! Mina tankar tänker dåligt. Jag börjar på några ord och avslutar.. inget alls. Hösten är här. Vad händer sedan? Vem orkar med vinter utan ordentliga vinterskor? Det var då fan att man alltid måste frysa i det här jävla landet. Vem tänker bäst, och vem tänker rätt? Tänka fritt är stort, tänka rätt är större. Varför studerar jag på ett universitet med nazi-budskap? TÄNK SOM MIG OCH DU VI SKALL LEDA DIG RÄTT I LIVET. Njae. Jag ska nog bara skriva mig en populariserande artikel och lägga mig under en filt. Det blir nog bra det. Fast egentligen vill jag måla en tavla. Jag ska göra det också. Någon dag. Kanske ikväll. Efter artikeln har skrivit sig själv och mina tankar har landat i den där krukjäveln med guld som aldrig återfinnes finnes sökes söker alltid efter sju färger sju dödssynder sju underverk har ni sett den reklamen förresten? Jag gillar den fast det fattas en fyra i allt för om det hade varit en fyra så hade det varit ultimat. Men om reklamen sänds på fyran så är det ganska bra ändå, då får mina OCD:s utlopp och jag får vara glad igen. Gud, hela jag är verkligen så irrelevant. Jag borde nog bara vara tyst. Fast jag är ju tyst? Allt är ju tyst, bortsett från ljudet av bilar nere på vägen och tangenttryckande. Och ett droppande ljud. Minus ett droppande ljud. Man ska bara ha med droppande ljud i ljudbeskrivningar, det är typ ett måste. Lika mycket måste som knarrande dörrar i läskiga böcker.

Och så tar vi tag i pluggandet. Koooom igen nu!

Bilder från helgen


Konstpaus

Jag har en fundering. Ligger det i varje människas natur att vilja förstöra, förändra, förfula saker som ska föreställa något vackert, något konstnärligt, något kreativt? Eller handlar det om sådant som är placerat utomhus? Tycker människan sig ha rätt att förstöra något bara för att det står på en offentlig plats? Är det någon slags avundsjuka inför det kreativa sinneslaget som talar när man ger efter för impulsen att förstöra? Eller vill vi, på något vis, bli en del av konstverket, medverka i en installation som bara godkänds från den ena parten? Det är inte så lätt att få medhåll från någon som är död. Äh. Jag bara undrar lite varför man vill förstöra någon annans saker. Det är väl inget nytt påfund, man gjorde antagligen samma saker för 4000 år sedan. Och när jag var liten brukade en tjej i min klass riva sönder mina teckningar för hon tyckte det var kul när jag blev ledsen. Men hur kul är det att sprejmåla ner en skulptur från 1880, egentligen? Mest bara dålig stil, tycker jag.
Här kan ni läsa om det.

Kulturnatta!

Det vore sjukt om jag inte är sjuk imorgon när jag vaknar. Men det är ett senare bekymmer, för jag tänker då fan inte bli sjuk. Sånt har man väl inte tid med. Idag har jag legat i horisontalläge hela dagen. På riktigt. Jag har agerat vetekudde.. skitbra var jag på det! Och så har jag nog sett vartenda dåligt tvprogram som går på tv.

Nu är jag rastlös som fan eftersom jag har massaa överbliven energi som jag måste göra av med. Överväger att städa min garderob. Elleer.. så går jag och lägger mig. Det är ju trots allt söndag.

Kulturnatten var ganska kulturig. Jag och Mitra gick på gallerier och spanade in lite konst, pratade med tanter som gör smycken och sedan gick vi och tittade på lite Parkour. Det var galet mycket folk, och efteråt gick vi till Katalin och drack vin som vuxna människor gör, osv. Sedan lite öl på Norrlands med folk, en munk på stan, en visit till slottet och mer konst, installationer och en jävligt grym fotoutställning.

Sedan dog jag. Eller nja, jag drack två klunkar öl, gick på orgelkonsert i Domkyrkan (i tio minuter), köpte en Acapulco på Johannesgrillen (som numer heter Järvsögrillen, vart är logiken i det?) och åkte hem för att äta.

ELLER JA, när vi kom hem insåg vi att det inte var något kött på pizzan så då kände sig visst någon manad att cykla tillbaka och ordna en ny pizza, alldeles för sent eftersom jag spenderade väntetiden på en ny pizza med att äta chips. Men vi fick en pizza med kött på till slut iallafall, det är väl alltid något.

Och sedan var dagen slut.

ELLER, föst spenderade jag en kvart hysteriskt fnissandes åt något totalt ovärt på tv:n. Sedan var dagen slut.

Nu kan det väl bara bli sämre, antar jag.

"Jag tycker om att prata med dig, det är lite konstigt för jag brukar aldrig prata med killar"

Varför måste jag alltid vara en sådan jävla retardtjej? "Jag brukar aldrig prata med killar", haha IDJOT!

Lördag

Men fyfaaaaaan, jag hatar baksidagar. Särskilt när man mår jättebra på morgonen och sedan så blir det bara värre, värre och värre tills man mår som en påse skridskor. Tack, men nejtack! Det är ju SYND OM MIG NU!

Bästa relationen jag har.

Träffar min granne på väg ner till Ica. Han går med ett sexpack öl och ett paket korv och ser asglad ut när jag kommer fram. Vi pratar en stund och sedan kastar han plötsligt en pappersboll i pannan på mig.

Jag frågade "Vafan göru?" men kände inte riktigt att det räckte.. så jag tog tillfället i akt när jag såg att han hade en ryggsäck på sig, började garva och sa "AAAAAW HAR DU EN RYGGA MAGNUS? EN RYGGSÄCK? VILKEN FIIIIIIN.. LILLA HÖÖGSTADIEPOJKEEEEEEN?! Fan dig kan man ju inte visa sig ute med.." och sedan vände jag mig om och gick.

Kände inte alls att jag på något vis gick över gränsen där heller. Jag menar; får man en pappersboll i pannan så har man väl fan inga förpliktelser till att vara trevlig mer, eller hur?

Grattis Cecilia

Hämtade precis ut en ganska fin grej på posten:Kände mig lite stolt när jag läste att jag har en "Bachelor of Arts". Låter så jävla mycket bättre än att ha en kandidat i konstvetenskap, eller hur? Funderade på att hångla med examensbeviset men kom på att det kanske är bäst att göra några kopior först.
Och hur firar man sånahär saker? Med en middag? Med öl? I fosterställning gråtandes över att man aldrig kommer få ett jobb trots att man har ett fint papper? Nej, självklart inte. Såhär firar man:Mmmmm KOTIS!Det är fan helt surrealistiskt hur fort tiden går.


Nödvändigt?

Ringde upp Media Markt eftersom jag inte har fattat vart faaaaaan räkningen är av alla papper jag har fått. Det visade sig inte vara någon räkning med, den kommer på posten så småningom. Skönt. I vilket fall som helst så har jag tydligen börjat tycka att det är kul att prata med människor. (Ööööh när hände det?) Så det räcker tydligen inte för mig att säga "tack då vet jag" utan jag måste säga "jaha men då förstår jag vad bra för jag har liksom tittat igenom alla papper och funderat över jahaaaa vart ska jag betaaaala (betonat dalmål) då och sådär". Ja. Vi kan konstatera följande. Det räcker att säga tack. Fast hon på andra sidan luren skrattade åtminstone lite åt mig, så det gör kanske inte så mycket att man pratar i onödan ibland.

Whateeever!

 PERFEKT VS PLUSKVAMPERFEKT!PRESENS, PRETERIUM!Häromdagen var jag smart och tog skor med klack för att inte bli blöt om fötterna. Resultatet? Jag blev lik fan blöt, och fick gå med obehagliga skor hela dagen. Kul? Nja.Jag och Mitra stod i världens längsta kaffekö idag. Mitra kom på den briljanta idén att hälla i mjölk före kaffet eftersom man går förbi mjölken först. BRA TÄNKT, tänkte jag och följde hennes exempel. Problemet uppstod när jag en sekund efteråt hade glömt att jag hällt i mjölk och vände upp och ned på muggen över korgen med kaffelock. Detta resulterade sedan i att jag tyckte att situationen var jättepinsam, så jag gav min tia till Mitra och sprang därifrån. Så gick det till när jag fick lov att dricka svart kaffe i skolan för första gången.


Torsdag (Onsdag?)

Äter lunch! Vet ni vad min lunch innefattar idag?
En mineola (dvs en stor mandarin), nötter och choklad.
Jag är sjukt värd det också. Vet inte varför, men vafan.
Det är klart man får äta choklad till lunch!

Det har regnat i två dagar nu, hysteriskt mycket särskilt när man ska till skolan på morgonen. Inte jätteroligt. Idag åkte jag och Mitra bil till skolan. Jävligt skönt!

Nurå? Jag funderade på att försöka strukturera upp mitt liv lite men insåg snabbt att det verkade vara ganska värdelöst. Istället ska jag lägga mig under täcket med min choklad och en bok. Känns som en lite mer lämplig sysselsättning en sådan här dag. Fortsätt regna BAH, GÖRE!


Onsdag

Klockan är 07:42 och det regnar ute.
Om 40 minuter måste jag bege mig till skolan och jag äger inget paraply.
SJUKT PEPPAD!


TisdagJag var hungrig och ville handla före skolan, hittade världens sötaste banan, så jäääävla liten så jag var liksom tvungen att köpa den även om jag inte blev speciellt mätt, och så fick Mitra såklart ta kort på mig och den tillsammans. Tyvärr syns det inte hur liten bananen verkligen är. Den är liten. Och sjukt cpsöt!

Och sedan: dagens smidigaste!Jag - Hahahahahahaha..
Gustav: Vadå?
Jag - Haha vem fan har satt upp den där?
Gustav - Det är jag..
Jag - Nej du skämtar?
Gustav - Nej det där är den tredje versionen, först skulle jag skriva
bortskänkes men sen kom jag inte på hur det stavades.
Jag - HAHAHAHA TREDJE VERSIONEN?!


Alltså allvarligt nu, ser det inte ut som att en femåring har skrivit det här? Jag dör av skratt, och skäms lite eftersom han berättade sen att han hade tänkt sätta upp en lapp hela veckan men inte gjort det förräns nu pga att han tycker att han skriver så fult. (Ååååh gud vad det är roligt.)


BARN! GE MIG BARN!

Men åh, jag måste åka hem snart.
Såg precis den här bilden på facebook. Lite gulligt!


Och här är jag med Molly, bild snodd från www.rosabjork.blogg.se
(Sjukt viktigt att ange källa, hahaha)


Tjena!

Måste bara få dela med mig av en av de bästa underrubrikerna jag skrivit i mitt liv (Och sådana har jag skrivit många i mina dar ska ni veta, säkert.. en. Den ovanför den här. Men tyst nu och lyssna istället:)

Prinsens lärare och drottningens poet

Måste fan skriva en bok som heter så. Måste nog fan ha en kopp Espresso House-chai på det. Måste nog fan ha en god natts sömn på det. Måste nog fan hålla käften snart innan jag skriver ihjäl er och pratar ihjäl mig själv här in my loneliness.

Ja jag förstår att ni undrar och här kommer svaret: Lochness och loneliness är släkt med varandra. Loneliness bor i England och Lochness bor i.. Lochness. De är typ sysslingar eller nåt sånt, de där sjöodjuren är sådana invecklade otyg att de är svåra att hålla koll på. Så, tyst nu. Ssscccchhhh!


Nu ska jag killa min darling (dvs döda min älskling) (DVS RADERA MENINGEN)
eller.. nej. Jag ska.. sova. Eller nej. Jag ska skriva en notis! Kom igen det blir kul!

Måste sluta skämta så dåligt. Och därmed pasta.

-Jag har lagat lasagne.
-Seriös grej att laga lasagne! Hoppas den blev hel igen?


Iran och annat oviktigt

Jag har snart skrivit ett referat! Hoho så mycket man kan när man är stressad. (Ps Mitra jag jämför mig inte med folk som kan läsa Brott och Straff på ett dygn.) (Ja jag lovar, hon säger att hon gjorde det, för er som har funderingar angående detta så kan ni besöka www.rosabjork.blogg.se och lämna en kommentar.)

Varför kom jag att tänka på det då? Jag vet inte. Men jag kom osökt att tänka på att Mitra sa idag att hon tyckte att det var bra när jag tittade på hennes texter för då behövde hon inte känna sig nedvärderad. Jag tror det är en förolämpning mot mig? Och så sa hon att jag såg upp till henne.

De där jävla iranierna alltså, de har lite för bra självförtroende för deras egna bästa, har de inte? Vad fan har de åstadkommit egentligen? Jo, det ska jag tala om. De uppfann Backgammon, korsfästelsen, sandaler, föregångaren till kylskåpet, pyjamasen (okej, sjukt awesome) och häststridsvagnen. Hur kul är det liksom? Vi svenskar har liksom uppfunnit dynamiten och skiftnyckeln. Vi kan ju skruva sönder vilket jävla kors som helst och vi kan spränga alla häststridsvagnar i världen, alla dagar i veckan!

Okej, varför skriver jag ett inlägg om det här? Varför?

Det jag egentligen ville säga var faktiskt något seriöst. Det har något att göra med att jag ville skriva att jag känner massa saker som jag inte känt på hur jävla länge som helst och jag vill få ur mig allt det som handlar om mina känslor just nu men jag är ju fan helt sämst på sånt så istället skriver jag ett inlägg om Mitra och hennes ursprung. Men det är kul med iranier faktiskt. Det är det ju.

(Fast Mitra, allvarligt.. ditt land. Uppfanns verkligen de första mänskliga rättigheterna där? Uppfanns sjukhus, mynt och försäkringar där? Det är sjukt bra grejer. Jag är fan sjukt stolt över att ha en iranier till kompis. Om vi fortfarande är kompisar alltså, nu när jag har skrivit allt det här. PS; fast det hade varit roligare om du såg lite mer ut som en perserkatt.)

Ett oerhört genant möte.

Nää-äääää-ääää!
Palla inte korridorsmöten alltså. Jag rodnar fortfarande! Det är inte så enkelt att försöka hålla sig för skratt när Terminator (hon som försöker hålla koll på korridoren) säger att hon tror att det var ödet som gjorde att vi träffades och säger till han som bor bredvid mig att han är en "handsome german guy". Ååååååh herregud alltså. Och det gjorde inte direkt saken bättre att min granne börjar smsa mig mitt under mötet heller, och han är så bitter att man typ dör ännu mer inombords!
Magnus - Ja fyfan jag är sjukt less redan. (Sur som vanligt.)
Jag - Cp! Var lite social nu.. haha (Trevlig som vanligt.)
Magnus - Nej varför jag hatar detta det funkar ändå inte. (Seriöst ledsen.)
Jag - Haha sjukt roligt att det är ödet som gjort att vi träffats!! (Uppmuntrande!)
Magnus - Haha ja men det är ju deprimerande. (Bitter.)

Fem sekunder efter mötet är avslutat står Terminator
och knackar på Magnus dörr. (Som vanligt.) Får smset:
-Vad är hennes problem.. jagar mig runt, troll
Svarar:
-Hon är käääär i deeej handsome swedish guy!

Jag är trevlig. Magnus skriver att jag ska hålla käften. Resten av korridoren har hittat en dammsugare som fungerar. Tysken tog Hinds kakbit så hon inte fick någon. Killen från Singapore går omkring i gul tröja, svarta korta shorts och gröna tofflor. Jag försöker vara snäll och uttalar ordet termin för en kille som visar sig vara svensk och egentligen undrade vad det hette på engelska. Terminator frågar om vi ska ha fest. Ingen svarar.

Fantastiskt.

En fin smskonversation

Jag träffade precis Mitra för skoldiskussioner och bokbyte, sedan gick vi ner och handlade. Nu utspelar sig följande smskonversation:

Jag - Bra att jag glömde boken, haha. Får komma upp lite tidigare imorgon och hämta den kanske?
Mitra - Haha och jag glömde köpa krysstidning!
Jag - Det där med att "kvinnor kan" visar sig gång på gång bara vara bluff och båg!
Mitra - Word! Men det man inte har i huvudet får man ha i benen!
Jag - Och det man inte har mellan benen får man ha i..?
Mitra - Munnen? haha
Jag - Great minds think alike
Mitra - Lol. Haha. Fnizz


Det är fel på så många olika sätt.


Måndag.

Tittade precis på ett klipp från Idol och insåg att OM jag ska titta på Idol i höst så kan jag fan inte äta något samtidigt.
Mackan fastnade nämligen på ett mycket obehagligt sätt i halsen när jag såg Alexander Bard. Jiiiises.

Idag ska jag städa och skriva referat! ASPEPPAD!

(Nåååt.)

Men först ska jag dricka kaffe. Jag ska bara orka sätta på kaffe först.

Jag har choklad i väskan. Känn pepp, känn pepp!

Ikväll är det korridorsmöte. Gud vad spännande! Jag väntar förväntansfullt på att få uppleva den där pinsamma tystnaden som uppstår när kinesen får för sig att vi ska leka presentationslekar! FNISS!

SöndagStandardminen man har efter att ha åkt tåg bakfull i två timmar på ett fullt tåg som inte vet vad luftkonditionering är och som placerar alla ungar i samma vagn som mig. FNISS!

Men nu är jag åtminstone ren, det är väl alltid något va?Söndag alltså. Söndagar är fina idag. Jag pluggar svenska. SÖNDAGAR ÄR FINA IDAG?! Idiot.


FredagHej, nu har jag tvättat, diskat, druckit tre koppar kaffe, packat och målat naglarna.
Nu ska jag ner på stan och fika och sedan åker jag till Falun! YAAAAAAY!Jo, alltså tanken var ju att jag skulle städa också.
Men man kan ju för faaaaaan inte hinna med allt, eller hur?

Trevlig helg!


Att prata med mamma

Igår pratade jag i telefon med mamma, eftersom jag ville fråga lite grejer om salvor
jag hade när jag var liten och sånt (och eftersom salvor är mitt liv osv),
jag berättade att jag skulle till vårdcentralen och följande dialog utspelar sig:

mamma - sätt på dig en bra bh
jag - jag tänkte ha ett linne som går långt ner
mamma - jamen du måste ju ta av dig
jag - jaja..
mamma - och så tar du av dig trosorna också
jag - VA?
mamma - ja men så han får se ordentligt
jag - men MAMMA DET KAN JAG VÄL INTE GÖRA?!
mamma - vadå det måste du väl så han får se hur det ser ut?
jag - men vafan, jag har väl fan inte eksem där?!
mamma - men du sa ju det?
jag - men ska jag ta av mig TROSORNA?
mamma - nej, ta av dig TILL trosor.

Ööööööh, ja. Missuppfattningar as it´s best.
Kunde hon bara inte ha sagt "ta av dig byxorna" alternativt "visa benen"?
Då hade jag sluppit fått upp en bild av hur det skulle ha sett ut när jag kommer
till doktorn, klär av mig alla kläder utom bh och säger "men mamma sa att jag skulle göra det?"

Vilka fina människor det finns..Fantastiskt.


Himla glad tjej.

Jag var hos doktorn precis. "Du har eksem".
ÄR DET SANT?!
"Jag skriver ut elocon".
JA ÄNTLIGEN, ÄNNU MER KORTIISOOOON!
"Jag skriver ut en tub miniderm".
(Glad på riktigt för att jag slipper köpa tusen salvor receptfritt i månaden)
"Smörj en gång om dagen."
Jag påpekar att det är liiite svårt för mig att smörja in ryggen.
"Bor du med någon? Bor du själv? Finns det ingen i korridoren som kan hjälpa dig? Känner du någon som bor i närheten?"
EEEHH jag tror inte att jag kommer fråga någon kines om hon kan hjälpa mig med detta. Tyvärr alltså.
Och så till det bästa:
"Jag tänkte säga en till sak. Om du, missköter din hud, så kommer dina eksem inte bli bättre, de kanske till och med sprider sig över hela kroppen! Om du däremot sköter den, smörjer in dig så kan du vara problemfri i flera månader!"
Där någonstans ville jag mest slå honom och gå hem. Vilket jag gjorde. Det sistnämnda alltså.

Kan man undvika att jämföra sig?

Jag slits mellan att vara glad över hur saker och ting är just nu eller att vara ledsen över hur saker och ting har varit och förmodligen kommer att bli igen. Jag är orolig i förskott, sur i efterskott och glad i nuet. Det är en jävla balansgång hela tiden, det här med känslor. Och det här med att ha en sig själv att ta hand om. Jag är inte speciellt bra på att ta hand om mig själv. Men jag försöker.. ibland.

Grejen är att jag kommer inte överens med mig själv. Jag skulle gärna vilja göra tusen saker men jag KAN INTE. Jag får PANIK av att tänka på att te.x ha ett jobb utanför studierna. "Guuuu vad slö hon är", tänker ni kanske nu, och det kanske jag är - men jag tror inte att det handlar om slöhet. Jag klarar inte av flera saker samtidigt, flera saker som kräver att jag passar tider, producerar, kommunicerar m. m. Det GÅR inte! Och så tänker jag "men vadå, ALLA andra klarar ju av att plugga 150 %, jobba på kvällarna, söka jobb, skriva insändare i tidningen, supa tre dagar i veckan och ha ett fast förhållande och en katt", varför klarar inte jag det?

Och så klankar jag ner på mig själv. För att jag inte ens kan ta mig för att försöka. De där paniktankarna stoppar mig. Jag klarar det inte! Jag är för mycket kaos. Jag vill inte vara bara kaos, men om jag reducerar kaoset så finns inte jag kvar. Och utan mig själv blir det svårt att göra något över huvud taget. I slutändan känner man sig bara sämst, för om man hade skaffat praktik och ett jobb och ställt sig i den där kön och skickat in den där artikeln så kanske.. så kanske.. livet hade varit lite bättre?

Men det vore ju gött om det kunde vara acceptabelt att vara lite handikappad när det kommer till simultanförmåga. Och det vore ju lite kul om folk kunde ta det lite jävla lugnt någon gång. Det vore ju fint om vi kunde tycka om varandra, men meningen med livet 2.0 kanske helt enkelt är att hinna med så mycket som möjligt under så kort tid som möjligt och samtidigt vara så hälsosam som möjligt, ha så kul som möjligt och vara så snygg som möjligt.

Men hur fan lyckas man med det? Och vad är egentligen bäst?

Det finns inget rätt svar, jag vet. Det som är bäst för mig är kanske inte bäst för dig, du kan ju inte jämföra ditt eget liv med någon annans och dina förutsättningar är inte lika som någon annans och så vidare i en osmaklig kavalkad av svulstigheter och klyschor, döda mig döda mig döda mig...

De tio budorden
1. Du skall icke jämföra dig med politiskt aktiva personer
2. Du skall icke jämföra dig med människor som har ett jobb
3. Du skall icke jämföra dig med folk som många vänner
4. Du skall icke jämföra dig med de som har en egen lägenhet
5. Du skall icke jämföra dig med de som har bäst betyg på kursen
6. Du skall icke jämföra dig med människor som har ett femsiffrigt belopp på banken
7. Du skall icke jämföra dig med personer som gör tusen saker samtidigt
8. Du skall icke jämföra dig med de som flyttat utomlands
9. Du skall icke jämföra dig med de som har ett cv långt som en kortare roman
10. Du skall icke mörda de människor du så avundsjukt jämför dig med. 

Jag överdriver självklart, men måste man inte göra det för att budskapet ska gå fram?
Ni hänger väl med i budskapet va? Jag kan förtydliga:
Jag vill väl också ha en jävla katt!

Det här är jag

Hej, jag heter Cecilia och mina främsta intressen är följande:
-Regnbågar
-Att sno saker från min korridor eller från tvättstugan
-Äta äpplen
-Missuppfatta vad folk säger bara för att vara jobbig.
-Inte svara på sms
-Dukar
-Loppisar
-Sjunga så dåliga låtar jag kan komma på, hela tiden
-gå till vårdcentralen en gång i kvarten och gnälla över eksem
-klia
-vara inkonsekvent med stora och små bokstäver
-skämta om utvecklingsstörda
-vägra gå in i köket om någon är där
-röka alldeles för mycket
-att alltid vägra använda elvisp
-den pinsamma tystnaden som uppstår när man åker hiss med någon
-att fundera över vad jag har för kläder på mig utan att se efter
-somna under varenda film som är värd att se
-att iaktta random människor
-att ha ångest över mitt liv
-kissa
-aldrig borsta håret
-tänka att jag ska göra saker i en evighet utan att ta tag i något alls
-äta godis
-klappa kattassar
-fundera över meningen med livet
-låtsas att jag inte bryr mig
-fnysa högt på lektioner vid fel tillfällen
-att inte duscha när jag behöver
-skratta högt ensam och känna mig efterbliven efteråt
-spela gitarr och sjunga låtar översatta direkt från engelska till svenska med väldigt ful röst
-prata med mig själv
-prata med kossorna
-diskutera livet med pappa
-dricka öl.

PUNKT. Nu känner ni mig. Kul va?

Min bästis och Molly

Jag har träffat Jessica och Molly idag!
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
(och hjärtan i all oändlighet!)


JAAAAAA!

Vet ni vad jag ska göra idag? Jo, jag ska träffa världens bästa Jessica och hennes bäbiiis Molly! Jag är sjukt peppad. :) Fast först måste man visst gå till skolan i två timmar, det kanske är lite mindre kul. Jag fick en traderabiljett till Falun för fyrtioen kronor för övrigt. Kan det bli bättre? NJÄE! Livet leker.

Alltså, en fråga bara.. varför låter jag glad klockan kvart i sju på morgonen? Det är faaaaan inte helt okej. Jag tror att jag är lite FÖR trött. Jag kan nämligen inte sova den här veckan, det är en jävla omöjlighet.

RSS 2.0