Vafan.

Vet ni vad jag mer gör idag? Pratar med mig själv. Men inte som i sådär vanligt "gå omkring och prata med sig själv-igt", utan jag pratar med mig själv som om  jag vore två personer. Jag upptäckte det nyss, när jag blev förvånad över den plötsliga irritationen i min röst. Såhär sa vi, jag och mitt kristna jag:
-Men jag vill ju inte ha den här fittiga jävla..
-MEN sluta SVÄR! (skitsur.)

Till surtanten som bor inom mig: Skärp dig.

SCHAAAS OVE SCHAAAAS!

De senaste timmarna...

1. Inser att wordfinder inte är gjort för fotnoter och spenderar en timme med att ladda ner ett annat program.

2.
Fryser som ett as och måste dansa omkring i en kvart för att inte svartna om näsan.

3. Kommer på att typsnitt är jävligt intressant och börjar läsa om sans-seriffer.

4. Märker att jag inte har skrivit något på hemtentan och skriver ner vad texterna handlar om. (Irrelevant.)

5.
Får ett mail av mamma med hennes skoluppgift. Börjar läsa.

6.
Börjar ändra.

7. Börjar fundera över om min mor lider av skrivsvårigheter.

8. Skäms.

9. Kommer på att jag har en egen jävla hemtenta att göra och stänger ner dokumentet.

10. LOGGAR IN PÅ MIN JÄVLA BLOGG OCH SKRIVER OM ALLT JAG HAR GJORT ISTÄLLET FÖR ATT BÖRJA SKRIVA PÅ HEMTENTAN!

Jag hyser en sådan hatkärlek till internet i tentaperioder. Nä, skämmes tamigfan.
En mening till ska jag nog lyckas pilla ner innan jag loggar ut från livet för idag. XOXO.

Det här är ju inte sant...

Funderar seriöst på att göra en undersökning för att få något dokument som diagnostiserar mitt dåliga minne. För några veckor sedan hade vi grammatiktenta, jag satt i timmar och strök under bisatser och nu ska jag göra det igen. Problemet är bara att JAG FAN INTE HAR EN ANING OM HUR MAN GÖR! Hur hittar man bisatser? Jag har seriöst ingen som helst aning. Kan inte ens skylla på att jag varit packad eller ramlat och slagit i huvudet. Det här är ju sjukt.

Glad tjej.

Fick en fin present från Köpenhamn. SKITTLEEEEEES! I'm in heaven.


Söndag.

Har gjort de bästa loppisfynden i världen idag. En jättemysig skjortklänning för 20 kr. Ett par cheap monday-jeans som sitter så perfekt ett par jeans kan sitta (om man bortser från mina lovehandles då, och att jag inte kommer kunna ha dem om jag går upp ett enda hekto) för 30 kronor! ÄR JAG NÖJD ELLER? JA, NÅGOT HELT FÖRJÄVLIGT!

Jag har även införskaffat ett paket Marlboro Beyond. Skulle kunna röka upp hela paketet direkt bara för att det är så kul att få knäppa över mellan vanlig cigg till menthol. Det är fan pure magic!

Apar mig


Fredagsreflektioner

1. Det är fest på andra våningen. Det luktar seriöst fylla in i vår korridor, och då bor jag ändå högst upp. Är detta verkligen normalt? Och kära bullen, varför tycker vuxna människor som studerar på universitet att det är roligt att kasta glas från en balkong? Vad är det som tillfredsställer deras stackars själlösa hjärtan när de slänger ut tv-apparater från balkongen? Har det gått dåligt på en tenta? Är de olyckligt kära? Längtar de hem? Jag förstår inte vari njutningen ligger, hur mycket jag än försöker.

2. Hur tänkte den här mattanten som började dansa erotiskt i matsalen för mellanstadiebarn egentligen? Kopplingen mellan "barnen klagar på maten" och "dansa erotiskt" känns för mig lite för långsökt för att en mellanstadieelev - som antagligen stoppar köttbullar i blomkrukan för att demonstrera att matteprovet var för svårt - ens ska förstå den. Eller är det är jag som tänker helt fel här? Finns det någon logik i det här?

3. Är det vettigt av mig, som 23-årig student, att spendera min fredagskväll med en fet påse godis framför idol samtidigt som jag försöker lösa korsordet som ligger i mitt knä? Och att sedan avsluta kvällen med att gnälla över små äckliga studenter medan jag göttar mig under täcket med vetekudden och Lugna Favoriter som soundtrack?

Jag vet fan inte vad som är mest fel. Men det kunde ha varit värre. Jag kunde ju ha visat mitt missnöje inför dessa glaskastande universitetsdownies genom att ta hissen ner till våning två och börja dansa erotiskt framför dem. Det hade kanske varit värre..

Fredag!

Har haft min fru på besök över en natt, hon åkte hem aningen frustrerad igår kväll, med ett försenat tåg. I förgår såg vi en kille som ramlade på cykeln, det rann tjockt rött blod ur hans mun och jag började seriöst kvälja för det var så hemskt. Blir man känsligare ju äldre man blir? Jag har liksom aldrig varit rädd för att ta te.x blodprov men nu infinner sig ett lättare illamående bara jag tänker tanken. Iallafall, så har vi druckit öl också, rökt vattenpipa, fikat och tittat på top model. JÄTTEBRA VA! Illustrerar med den charmigaste bilden på Sofie som finns:(Ps, du får väl vara glad att den inte ligger på facebook, någonstans måste den ju faktiskt visas upp!)

Och idag är jag trött som ett as, har mensvärk och är lite lätt överkäslig, vilket resulterade i att jag nyss satt och vrålgrinade när Christina fick börja göra roliga operationer igen i Greys Anatomy. Jo, men det är ju förjävla sorgligt, verkligen. Känsligt ämne det där med kirurgi.


Hahahahahaha!

Tack Fredrik Backman, för att jag får skratta lite en tidig onsdagmorgon!


http://fredrik.cafe.se/kronika-56

MEN VAD I HELVETE!

Redan imorse kände jag att en viss pms var i antågande, men den har visst inte slagit till på riktigt förrän nu. FÖR NU ÄR JAG FAN FÖRBANNAD! Ska jag berätta varför? Jag hittar ingenting att lyssna på. Jag kan inte ha det helt tyst, det blir en lite för pinsam tystnad mellan mig och mig själv då. Jag kan inte använda spotify eftersom jag inte vågar acceptera något lurigt kontrakt. Jag kan inte lyssna på grooveshark för skiten hackar hela tiden. Jag kan inte lyssna på youtube för jag ORKAR verkligen inte göra någon jävla spellista där. Så vad gör jag istället? Kommer på den briljanta idén att lyssna på radio.

Slår på min standardkanal: Lugna Favoriter. Man kan ju tro att det inte bara ska vara lugn musik utan även lite lugnt med reklam, men så är icke fallet. Och reklam gör mig lite lätt irriterad. Så jag byter radiokanal, till Chillout-lounge. Kan ju vara skönt, eller hur? Men den psykadeliska musiken gör mig illamående. Byter kanal igen, till P2 klassisk. Men vem faaaaan orkar lyssna på en timmes monoton jävla stråkkonsert i moll?

Så, näe. Får plötsligt min bästa idé hittills. Jag ska självklart lyssna på P4 Dalarna, för det är en mysig radiokanal och jag känner mig hemma när jag lyssnar på den. Klickar mig in där och VAD FAN HAMNAR JAG MITT I FÖR PROGRAM? SISUUUURADIO! ÅÅÅÅÅHH Jävla helvete kan ni sända finsk radio på en egen kanal eller vad i helvete har jag gjort för att förtjäna den här satans muminradion?!

Högintellektuell dialog.

Ett telefonsamtal:

Gustav - Slug som en räv
Jag - Jao
Gustav - Eller listig?
Jag - Ja man kan väl säga båda?
Gustav - Jag vet inte, är det inte olika saker?
Jag - Jo kanske, listig känns ju mer smart
Gustav - Ja, och om man är slug så kommer någon få lida för det sen
Jag - Ja, slug är lite mer elakt va? Listig kan man ju vara utan att vara dum..
Gustav - Ja, man behöver ju egentligen inte vara smart för att vara slug?
Jag - Nej det är sant, på internet står det att man kan säga både slug och listig.
Gustav - Mm, om det står på internet är det ju sant.
Jag - Ja, man kan vara listig på ett lurigt sätt!
Gustav - Fast lurig är ju mer kul?
Jag - Men listig på ett lurigt sätt kan man ju vara!
Gustav - Vi borde skriva ner det här, det skulle bli ett awesome blogginlägg.


Ååååhh mat.

Det händer inte ofta. Men ibland händer det. (Reklamskadad.) Ibland händer det att jag blir sugen på något som jag inte har en aning om ifall jag ens tycker om. Som den där gången jag vaknade upp med ett extremt sug efter keso, som jag aldrig tidigare i mitt liv ätit. Sedan åt jag det varje dag i ett par månader.

Ja, och vart vill hon komma? Jo, det kommer va.

Jag är så sjukt sugen på rödbetssallad. Är det ens gott? Kommer jag tycka om det? Vad ska jag äta till? Måste jag göra egen eller kan jag köpa färdig? Vilken är godast?

Jaja. Imorgon ska jag äta rödbetssallad. FYFAN VAD MED RÖDBETSSALLAD JAG SKA ÄTA!

Kan tyvärr inte säga att det kommer bli gott, för det kommer det antagligen inte bli.

Dagens citat by Mitra:
"Ibland så känns det som att Micke är mitt barn..."

Bästa nödlösningen

Imorgon ska jag som sagt lyssna på min egen röst i fem minuter (låter lite bättre än att säga att jag ska tala i fem minuter, gör det inte?) Jag har kommit på en nödlösning ifall mitt tal blir för kort. Om jag har tid kvar när jag är klar, ska jag fråga:
-Men varför tror ni att Caravaggio hade så ont?
Ingen kommer veta varför. Då säger jag:
-För att han hade mästervärk.

Och sedan lever vi lyckliga i alla våra dagar, mina five minutes of fame och så jag!

Haha!


Listat!

Jag längtar efter:
Jessica och Molly.

Jag ledsen över:

Att jag rent allmänt tycker så himla illa om mig själv just nu, men jag jobbar på det.

Jag äter helst:
Skumtomtar, choklad, allt med kanel, mandariner och macka med mycket extrasaltat bregott.Jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning:
Jag ser fram emot tisdag eftermiddag, efter jag har haft mitt informationstal och får slappna av. Man kan jämföra den känslan med att ha spelat mittfältare under en 90 min fotbollsmatch i 25 plusgrader, utan byte.

Det finaste jag vet är:

Mönster, färger, skratt, kattungar, kramar, te och gammalt porslin.

Jag läser:
Konstig ny skönlitteratur.

Jag är galet stressad över:
Mitt liv i stort. Men det löser sig. Jag får fysiskt ont om jag tänker på det för mycket.

Jag lyssnar helst på:

De senaste dagarna har Lugna Favoriter gått i bakgrunden. Don't ask me why.

Jag drömmer om:
Italien. Fortfarande. Trots att faktiskt jag varit där nu.

Jag blir nostalgisk av:
att hitta fragment av svunna tider. (Haha, moget svar. Jag är typ alltid nostalgisk. Jag blir för fan nostalgisk bara av att tänka på att nuet snart inte längre är nu utan då.)


Lördag.

Har satt upp julstjärnan. Den ger liksom det mysigaste ljuset i världen.
Äter godis istället för mat. Gott!
Har läst halva Ett öga rött, eftersom jag varken orkar skriva rent stilanalysen eller börja skriva ett tal.
Ska tydligen se på skräckfilm ikväll. Jag kommer dö.


OH NOEEE!

Jag är ingen hypokondriker per definition, men jag sitter i detta nu och googlar sjudomssymptom. Mest för att livet känns så mycket festligare att leva om man intalar sig själv att man har en obotlig sjukdom och kommer dö inom kort. Då är livet inte lika drygt längre. Förstår ni vad jag menar? Det är världens bästa strategi!

Råkade vara vaken till klockan fyra imorse, det var ju himla onödigt med tanke på att jag därför gick upp klockan 11 idag. Börjar man åtminstone bli lite vuxen om man tycker att det är väldigt sent att gå upp klockan 11 på en lördag? MISSADE JU FÖR TUSAN MELODIKRYSSET! Nä, så illa är det inte än så länge.

Jag borde plugga idag. Göra något iallafall. Men jag har ingen lust att göra något vettigt. Jag har lust att gå på världens längsta promenad i skogen och ta med mig en termos med te och matsäck och papper och färger.

Men det gör jag ju inte, för jag har ingen ryggsäck.
Alla vet väl för fan att man måste ha en ryggsäck om man ska på utflykt.

URSÄKTA MEN

.. jag kom precis på en så sjukt bra ordvits. Jag är fan en merry-go-round (med loop) på ordvitsar idag alltså! Eftersom jag antar att den inte kommer bli uppskattad facebook, eftersom alla där är retards, så måste jag såklart printscreena det hit också. Skratta eller sug bara in min fantastiska hjärnkapacitet en stund (det där lät rätt disgusting, sorry):


Fredag!

Alltså.. det här GÅR ju inte. Jag är så MÄTT! Det var ännu värre igår, efter nachotallrik och en frivillig portion kladdkaka med glass (och en andra ofrivillig portion) men det är rätt illa nu också. Jag måste lära mig när det är dags att sluta äta! Och det är nog ungefär hälften av vad jag brukar äta. Men strunt samma, jag har haft en väldigt fin fredag iallafall!

Först CPGOD mat hos Mitra. Ska jag berätta vad vi har ätit? Okej!
1. Farzanehyska, kokt potatis, fetaostsallad, tzatziki + rödvin.
2. Kaffe med amarula i.
3. Skumtomtar till chicago-challengen. (Ps. jag vann titeln!)
4. Chips, morötter och dipkalas till IDOL!

Jävligt bra va. Sedan började vi kolla på The Game som jag VET är skitbra men så blev jag ändå rädd och vågade inte stanna kvar och se klart filmen och sedan vågade jag inte ens ta hissen upp till mig så jag sprang upp för sju trappor med fem kilos övervikt runt midjan i form av mat. Det var festligt.

Men min favorit Emil Elton åkte ur idol idag så denna fredag är inte fulländad på något vis. EMIL! Om jag bara var fem år yngre, så hade jag åkt ner till Göteborg I DETTA NU och stalkat dig ytterst psykokärleksfullt. Och dagens andra tråkighet är att jag har en tumör i huvudet, men den nyheten har nog lagt sig i morgon eftersom jag ska försöka sova på saken inatt. (Jag är skitrolig idag, tyvärr har ingen blivit speciellt imponerad so far.)
Godnatt.

Efterlysning!

Jag har hittat det överlägset godaste teét i världen. Jag har fått ett par påsar också.
Typ tre. Det räcker inte. Jag måste ha mer. JAG MÅSTE HA MER!

Det finns dock ett problem. Detta te verkar inte finnas i Sverige, och ingen verkar vilja skeppa det hit.
Så nu är min fråga till er mina små googlefantaster (Sofie), kan ni styra upp det här åt mig?

(Är det någon som vet någon som ska dra en sväng till Amerikatt snart kanske?)

SERIOUUSLÄÄÄY! Ni skulle förstå min desperation om ni drack det här.
Guds gåva till tegommen, aj pråmis jo.

Just det, BILD kommer här!Ps. Hittelön utlovas till den som ordnar fram ett sätt för mig att få tag på detta. Ds.

Fortsättning

Synbortfallet följdes av att jag satte på mig skon på fel fot och satte på mig vantarna åt fel håll - två gånger. Sedan kunde jag inte föra en normal konversation på en timme eftersom orden försvann eller blandades ihop. Det hela avslutades med att jag domnade bort i högerhanden.

Body and soul, body and soul, perfectly balanced.
Kanske borde göra en helkroppsundersökning snart.

Nu ska jag cykla ner till Vdala och äta nachotallrik och dricka en öl. Fyfan vad fint. Förutom att det är svinkallt, att jag är trött och att jag egentligen vill krypa ner under täcket och dö då. Men nachotallrik lockar lite för mycket.


Synbortfall?

Sjukt skumt att texten försvinner framför ögonen när jag försöker läsa. Och så ett lite lätt illamående på det. Påminner om de få gånger jag har haf migrän i mitt liv, men nu utan huvudvärk. Skoj! Jag ser bara halva min näsa och halva munnen när jag tittar mig i spegeln! Haha. Fan vad fult.

Flickan med glasfötter

Har spenderat morgon med att läsa ut den här boken:Ja, och nu sitter jag och grinar,
som alltid när jag läser ut en bok.


Pizza-time.Det ser inte gott ut alls, eller hur? Det var inte så gott heller.
Men jag har aldrig engagerat mig så mycket i att göra fina mönster som jag gjorde när vi byggde den här pizzan. Tyvärr syns det inte eftersom all ost och äckelbbq-sås är i vägen!


Onsdag

Äter godis och orkar inte göra så mycket mer. Men jag borde såklart göra mer. Borde åtminstone söka jobb eftersom jag inte vill plugga i vår. Jag vill plugga i höst däremot, för det är visst då alla roliga program börjar. Hoho, kul att studievägledaren inte ens gav mig en hint om att det fanns ett sådant program jag ville gå i våras, utan bara "professionell svenska är den enda skrivkursen på universitetet". JÄVLA LJUG!

Jaja, iallafall, om någon har ett jobb till övers så kan ni väl höjta till.
Varför fortsätter man (jag) alltid äta godis fastän jag börjar må illa?
Jag kan liksom inte låta bli! Jag borde bli nyttig innan diabetes typ 2 kommer och biter mig i ryggen. (Jo, men man säger så, lovar!) Det är kallt som fan också.
Jävla Heimstaden kan ju inte förmå sig att sätta på värmen ordentligt, någonsin.
MEN det är väl gött att frysa också, har jag hört.Eftersom jag råkade somna med blött hår och en handduk på huvudet
igår så var jag tvungen att ha snelugg idag. Känns skumt.

Onsdag.

Jag har sovit så fruktansvärt jävla skönt två dagar i rad. Sådär så jag börjar fundera på om livet inte vore som bäst om man faktiskt bosatte sig i sängen bara sådär rakt upp och ned. Men nu måste jag tydligen vara vaken och gå till skolan och sånt strunt, men sedan, sedan ska jag tillbaka till min säng. Och till min bok. Och lite serier. Och choklad. Fyfan vilken bra onsdag. Ahrå.

Tisdag.

Okej, så nu när vi har det här överstökat vill jag bara säga följande:

-Jag har ätit kantareller idag.

-Jag åt nyss två apelsiner.

-Jag mår illa nu.

-Igår såg jag filmen "Hobo with a shotgun", någon annan som har sett den och vill gå i terapi med mig?

-Jag tänkte bli vuxen nu. Eller kanske imorgon, att bli det redan idag är nog omöjligt.. Jag har nämligen redan skrattat mig till magont över att två fingrar kan se ut som en tjejs ben och röv. Kinda ruined dagens vuxenchans.


Måndag.

Man skulle kunna säga att det stör mig en aning att jag plötsligt finner min drömkurs/utbildning, på 60 hp, och sedan är den inte öppen för anmälan. Allvarligt gud, kunde du åtminstone inte vara lite schysst? NÄE, för att gud är ju ett arsel utan dess like det här året.

Eller så är det bara jag som inte kan söka kurser i tid. Fast ändå inte. Nu ska vi göra pizza och styra upp mitt liv, tur att någon engagerar sig att hjälpa mig. "Nu går vi och handlar och sen bestämmer vi vad du ska bli, det är väl lika bra att jag är med och väljer så det blir något av dig".

Tack o tack!

Skaffa kompisar gör man väl genom tredagarsregeln?

Gustav - var det kul i fredags och dricka vin med din korridorskompis?
Jag - ja det var jättetrevligt, vi satt och pratade hela kvällen.
Gustav - Vad kul.. ska ni ses igen?
Jag - jag vet inte, jag har inte vågat fråga än.. tänkte vänta tre dagar iallafall så hon inte tycker att jag är för på.

Jodåsåatteeeeh...

Skulle jag hålla i en instruktion imorgon ja? Jomen jag gör väl det då. Jag har varit hemma hos Mitra och "pluggat". (Ehm.) Hon berättade vad hon ska prata om (något bra) och jag berättade vad jag ska prata om (dåligt). Sedan spelade vi Rummy (spelet jag ska prata om) två gånger, jag vann båda gångerna, och så fick jag kaffe och asgoda kanelbullar. Sedan gick jag hem.

Nu har jag spelat in mig själv när jag försöker förklara hur man spelar det här spelet och jag fascineras något helt otroligt över att jag verkligen inte har någon överläpp när jag pratar. Den försvinner liksom in i något sorts parallellt universum! Ser ju helt sinnessjukt ut!

Något annat jag reflekterar över är hur dålig rytm jag har när jag pratar. Eller, hur obefintlig den är. Jag pratar liksom i stötar, eller vad man ska säga. Jag har haft på känn tidigare att jag gör det, eftersom mitt motto alltid har varit att sägadetjagvillsägajävligtfortochsenhållakäften. Men det är inte bra. Jag. måste. prata. saktare. samt. visa. överläppen. det. är. inte. skämmigt. att. ha. en. överläpp. Cecilia.

Nu måste jag skriva om mina fusklappar eftersom jag insåg att det jag ska säga kommer i fel ordning, och sedan ska jag träffa Gustav som jag inte har träffat på aslänge eftersom han har varit på seriös konferens i UMEEEEÅÅÅ i typ ett decennium. (Okej en månad. Eller okej, tre dagar. Men det känns som ett kvartal ungefär.)

Och hur lär man sig egentligen att prata sakta när man börjar härma Maria Montazami varenda gång man försöker? Skulle ju bli jävligt snyggt. Stå inför klassen och typ:
"Nu måste jag tänka snabbt.. och då menar jag.. riktigt..snabbt."

Söndag.

Går upp klockan åtta för att få något gjort. (Plugg.) Diskar, dricker kaffe, städar, äter frukost, tvättar, läser bloggar, dammsuger, kollar facebook. Men det ska nog gå bra ska ni se. För den här dagen är alltid lika bra, varje år.

In need of some candymagic? CALL ME! 10 $ /min

Vet ni vad jag drömde i morse? Nej, såklart ni inte vet. Daimkolor. Drömde seriöst en hel dröm om att jag var i en godisaffär och letade efter daimkolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Ja, alla utropstecken är nödvändiga.) Men vet ni vad som hände några timmar senare? Jag var på en utställning inne i stan, och vad fanns där? JO, två skålar daimkolor såklart!

Jag har blivit godis-spåtant. Det börjar gå lite överstyr.

Och styr min älskade mor upp situationen igen.

Jag är verkligen så sjukt stabil för tillfället. Började seriöst gråta när jag pratade i telefon med mamma (och samma sak höll även på att hända sist vi talades vid.) Vet inte riktigt varför jag är så hyperrädd och känslig för tillfället, eller jo det kanske jag vet, men det är jobbigt. Stressande. Krävande. Även fast det egentligen inte ens är mycket. Men nu har jag spenderat 70 minuter i telefon med min mor och livet känns lite enklare igen. Nu ska jag äta ägg till kvällsmat och godis till efterrätt och sen kör vi. Film eller något. Vad gör man för att ta hand om sig själv? Tänder ljus och badar fotbad? Känns ju skapligt 80-tal. Jag är mer inne på att vägra duscha och slänga mig under täcket utan att borsta tänderna. DET är livskvalitet det. (Eller nej nu ljuger jag, det värsta i världen efter att blanda juice och mjölk är att inte borsta tänderna.) Men ja. Ni förstår poängen. Det är göttigare att inte vara kvinnligt fresh än att raka benen med jordgubbsgelé och utstöta obehagligt erotiska reklamljud. (Amen ni vet väl att alla tjejer kommer av att använda Venusprodukter och Herbal Essences?)

Lite panik men vi glömmer det.

Jag ska alltså göra en instruktion/demonstration av något på måndag. Och jag fick precis mail av min lärare att min idé nog mer passade till ett senare moment. Då måste jag alltså hitta på något nytt. Det tänker jag garanterat inte göra idag, för nu öppnar jag vinflaskan. Jodåsåatteh.


Ps, Jag tar gärna emot tips. Finns det något över huvud taget som jag är bra på att göra och som jag kan bygga en instruktion om? "Hur man blir full och glömmer verkligheten?" Eller kanske "Konsten att ignorera alla problem så länge du bara kan?" TÄH! Behöver all hjälp jag kan få, eftersom det verkar omöjligt att komma på ett lämpligt ämne on my own. Ds.

De som förstört mitt liv: Usama och Samara.

Har jag berättat att jag är skiträdd för att ett flygplan ska släppa bomber över Flogsta eller att ett flygplan ska krascha in i mitt hus? Flera gånger i veckan när jag står på min balkong och röker och ser ett flygplan på himlen så tänker jag "jaha, nu dör vi, det här var ju kul, hejdå" eller "JÄVLARNS vad det där flygplanet ser konstigt ut, gör det inte? Johodå jag kan minsann ge mig fan på att det är Alcaida som flyger precis sådär VI KOMMER DÖÖÖ!" alternativt "det där flygplanet därborta flyger rakt emot mig, det kommer närmare och närmare och närmare helvete alla mina grejer kommer gå sönder helvete flygplanet kommer ännu närmare snart kraschar det in mig fan jag har inte skrivit ett hejdåbrev och FAN det spelar ingen roll om jag skriver ett för det kommer försvinna i kraschen FAN snart dör vi allihopa och plötsligt bara... WOHOOOO flygplanet tog sig visst över hustaket!" (Hyperventilerar och försöker lugna ner mig själv.)


Det här innebär att jag har i snitt fyra nära-döden-upplevelser i veckan.
Känns väl rätt sunt sådär om jag får säga det själv.

Haha

Har haft min granne på besök. Vi tittade på Fråga Olle-dokumentären och skämdes. Vafan, är det bara fula människor som håller på med BDSM? Och gillar vissa människor verkligen på riktigt att bli mumifierade? Suspensions har jag förståelse för, men gooood damn vad vissa grejer är konstiga. Varför vill man exempelvis klä ut sig till en.. naken.. docka? Kan man inte bara vara naken? Näe, det funkar inte. Jag ställer mig frågandes till detta. Fast jag är ändå lite mer tolerant än min granne, som knappt kunde titta på programmet. "Alltså jag visste att folk slog varandra och sånt men DET HÄR!?!?" Haha.

För övrigt var Anders (han den mest efterblivna från Anders & Måns) jätterolig på det annars ganska nedgångna programmet Parlamentet idag. Han introducerade (trumvirvel) "diepaden". Ha..ha. Haha.

Fan vad jag är uttråkad. Less! Jag går och lägger mig och läser om flickan med glasfötter tills jag somnar istället, så det blir fredag någon jävla gång.

Crystal Renn


¨

Ja jävlar, vem fan bryr sig om size zero när man kan vara såhär jävla snygg utan att visa revbenen? Fast ja, modellen här har väl visserligen ett visst genetiskt försprång över huvud taget, men ändå. Tror jag blev lite kär ja! Lite sådär smyglesbiskt.

Kanske inte helt pk...Fast ändå.. lite kul.

MUMZ!

Fyfan vilket jävla gott bröd jag har bakat!
Och så har jag kissat sju gånger sedan jag vaknade också, men det är nog helt normalt.

How to stay creative


Torsdag.

Bakar bröd. Vörtbröd. Börjar julfeelingen lite lätt nu så att jag kan sätta upp julstjärnan om en vecka med gott samvete. Lite improviserat recept, kommer antagligen bli en katastrof men det gör inget för jag bakar bröd med kärlek, och då blir det alltid gott. Ehm. Jag vill ha frukost, men mitt bröd kommer inte vara klart förrän typ klockan tolv. Hur smart var det då, Cecilia? Och så bara vägrar jag köpa bröd också, särskilt den här veckan när det goda brödet bara kostar 10 kronor. Fan jag måste sluta ha dåliga principer.

För övrigt så skulle jag faktiskt bara känna om plattan var varm. Med  handen. På plattan som jag använde tre minuter tidigare. Mmmm, SMART CECILIA SMART!

God afton.

Kan inte riktigt släppa det här med att Sveriges första Mcdonalds öppnade år 1973! Det är ju fucking insane längesedan. Helt skumt. Jag är hungrig och måste äta massa godis för att överleva. Ja alltså jag ska äta snart, bara Gustav slutar vara seriös och kommer hit istället. Han har nämligen bjudit in sig själv på middag. "Åååh vad ska jag äta idag då? Jag åker ju imorgon så det är ju dumt att köpa mat.. kan inte du bjuda på middag?" EHM, jo. Han har även sagt såna självgoda saker som "Jaha hur ska du klara dig utan mig en hel helg då?" och "Jo men jag förutsätter ju att du är ledsen och saknar mig". Och när jag svarar "ja hur ska det gå" med uppenbar ironi så klappar han på mig och säger "men det ska nog gå bra ska du se, det kommer gå bra." Nästan så man vill slå till honom. Eller på morgonen när jag ska gå och hämta frukost och säger att jag har ost för att det är liksom LYXIGT att ha ost hemma och han svarar "har du gurka också?" och när jag svarar nej så suckar han surt och säger "men åååååååh". En tidig morgon inom en nära framtid kommer han antagligen få en bitchslap. Mitt morgonhumör har nämligen varit förvånansvärt bra den senaste tiden, men det vänder nog inom kort.

Onsdag.

högsta vinsten går till dig som håller huvudet högt,
som pratar med hög röst och andas med mage och inte bröst.
två miljoner går till dig som vågar säga emot,
som har intelligenskvot nog att se möjlighet och inte hot.
tjugofem tusen i tio år, vad säger du om det?
men då måste du skrika högt, som du vet.
för man vinner inga krig om man håller käft,
för du måste vara bäst göra mest eller bli terapeut
för att få tyst på dina demoner
för att inte jämföra dig med duktiga personer
för att inte leva bland illusioner.
du måste gå upp klockan sex och skriva ex efter ex
tills du kräks upp hela ditt index och väcks av att du knäcks
av stress.
men spelar det någon roll
så länge du är ett ess inom kunskapsprocess
spelar det någon roll
att du känner en viss stress över att hela tiden vara in progress
spelar det egentligen någon roll
att du är jävligt less på att utföra allt med finess
för så länge du vinner och har kontroll
så spelar det väl ingen roll om resten av livet går i moll?


Cecilia bakar.

Jag handlade grejer så att jag kunde baka bröd. Problemet var bara att när jag kom ut från Ica så kom jag på att jag hade glömt att köpa jäst. Självklart vägrade jag gå tillbaka och köpa det, så nu har jag istället improviserat fram lite scones. De innehåller sirap, solrosfrön, linfrön, vörtkryddor och kanel. Resultatet är.. tveksamt. Kanske låter det gott? Min granne var tveksam till kanelen, men han ju så ofta på kanelen att jag inte litar på hans omdöme.

För övrigt har jag ont i magen idag. (Otippat?) Det började långt ner som mensvärk (fast det kunde omöjligtvis vara mensvärk) och har nu koncentrerat sig till den vänstra sidan, i mitten av magen. Jag gillar det inte. Skyller på p-pillren, som alltid. Det är ju bara när jag äter såna jag har ont.

Ikväll är det inte House, det är fotboll istället. Sug min, som jag alltid brukar säga. (Eller inte.) Förutom mina halvskumma scones så kanske jag ska berätta vad jag åt till lunch/middag idag. Fem köttbullar, en klick keso och en halv macka. Såhär såg kalaset ut:Sugna? Tänkte väl det.

Min kvällMåla, äta godis, klappa katten, tänka på de jag tycker om.
/Cecilia, 13 år

Den underbara konsten.

Jag läser igenom gamla anteckningar från föreläsningar med Thomas. Läs och njut:

"Det är nattsvart, barnförbjudet, för människan är en jävla kannibal. Det finns något nattsvart i alla av oss, och Goya har förmågan att visa det."

Direktcitat: "och ni kanske tänker men vad menar thomas ja inte vet jag vad jag menar men det är något fundamentalt"

I Holland målade han vindruvor och skit "..men är alla holländare veganer?"

Underhållning - så att människor skulle tänka på annat. En spegellabyrint, se sig själv. Man kan inte hålla sig själv upprätt, så man behöver underhållning. Det finns ingen substans, men det fungerar. Modernt, skört. Möten med varandra. En ensam, tom människa som bara finns i möten. Ömtålig, rädd, utsatt människa. Inuti - vet inte vem man själv är. (En människa så fylld av längtan att själva livet inte räcker till.)

Mamma.

En timme i telefon med mamma kan göra att jag känner mig som mig själv igen. Som en verklig person, som får tycka vad jag vill och som klarar av saker minst lika bra som någon annan. Hon ger mig tips, peppar och förstår. Även när hon inte förstår. När hon hör att jag behöver det. För jag vet att jag ibland kan tycka att hon är okänslig, men jag förstår nog inte att hon förstår så mycket mer än jag tror. (Inte alls krånglig mening.) Mammor är jävligt bra att ha, särskilt bra sådana. Sådana som hjälper till och lyssnar och vet vem man är så man slipper fundera på det när man råkar slarva bort sig. Som jag gör då och då. Som jag har lyckats med igen.


Tack för omtanken hade du tänkt länge på det eller?


Igår när jag kom hem till Gustav så började han prata med mig om halstabletter. Jag undrade lite varför, för det första för att vi båda är friska nu, för det andra för att reklamen hade gått på tv en sekund innan han frågade mig om jag sett den och för det tredje.. varför pratar man om halstabletter?

-har du hört att det finns strepsil med ingefära?
- ööh ja jag såg det på reklamen för typ en sekund sedan?
- jaha var den nyss? jag såg den när du var på väg hit och så tänkte jag 
att det här måste jag komma ihåg att berätta för cissi så blir hon glad!
- haha, va? vad snällt. men varför skulle jag bli glad?
- ja.. jag vet inte. men jag tänkte på att det var varmt och du
gillar ju när det är varmt fast kanske inte i halsen i och för sig..

Omtänksamt eller bara efterblivet? Svårt att säga.
Och förra veckan när himlen hade varit sådär sjukt fin så sa han när vi sågs:
"Såg du himlen igår? Jag tänkte ringa och säga åt dig men sen kom jag på hur retarded det skulle låta om jag ringde bara för att fråga om du tittade på himlen så jag ringde aldrig."

Fniss.

Dagens fyndBurk, 3 kronorBurk, 3 krSkjorta, 15 krStor och gosig JUMPER, 10 kronor fast jag råkade nog betala 20.

Loppisabstinensen har nu avtagit litegrann, och den lilla ådran social fobi
jag besitter har frodats gött på ett överfullt Fyris Park. Skämt å sido,
det är faktiskt skitjobbigt med så mycket folk. Man får liksom kämpa för
att inte få panik när man står intryckt i nåt litet hörn och folk knuffas,
burkaklädda kvinnor drar i sakerna man själv tittar på och ungar skriker.

Fast så länge man får titta på gamla grejer och köpa billiga saker så är det helt klart värt det.


Söndag.

Min mage håller på att döda mig. Men annars är det bra. Har varit vaken sedan åtta och tvättat, löst korsord och druckit kaffe. Fortsätter tantdagen med att cykla iväg på loppis klockan tolv. Känns bra. Jodåsåatteh.

Min kropp är helt okej så länge den tar mig till godisaffären.

Fick lite panik på mitt lazyass-liv så jag bestämde mig för att gå ut och gå. En timmes promenad och ett lika långt samtal med min kära vän Sofie, blev det. Nu känner jag mig lite nöjdare med livet, och känner även att jag är ganska så värd en halvliter cola och andra hälften av min påse med pepparkaksdumlekolor. Eller hur!Om man håller andan och anstränger sig asmycket så syns nyckelbenen,
och då kan man nästan tro att tjejen på bilden inte väger ca 120 kg.
(Egen uppskattning efter att ha sammanställt allt skit jag ätit den senaste månaden.)Men såhär ser jag ut när jag slappnar av. Måste nog hålla andan oftare va?
God mat, godis och läsk kan man ju liksom inte bortprioritera så länge det
är möjligt att ge en illusion av att "vara  i form". Just det.

Trevlig lördag.


Men åååh

Jag hatar när jag inte kopplar saker. Jag har te.x aldrig vetat varför Dalarna heter just Dalarna. Jag har ALDRIG kopplat att det är något annat än bara ett namn. Sånadär grejer dödar mig lite inifrån.

Lördag.

Igår var det premiär för Professionell Utgång A (klassfest alltså). Det var jävligt trevligt, jag vet inte riktigt hur många öl jag lyckades pallra i mig men tillräckligt för att må lite halvdåligt idag iallafall. Gustav ringde för nån timme sen med en enda anledning: han hoppades på att jag skulle vara bakfull så han fick vara skadeglad. Schysst kille. Jag ska hämnas i morgon och ringa på hans dörr klockan 08:00.

Om fem minuter börjar ÄNTLIGEN reprisen av Idol och då blir jag så glad så glad så glad!


Mhm.

Försov mig en timme, för att jag var så upptagen med att drömma om en kille som frågade om jag hade haft någn som heter Dahlgren i konstvetenskap. Sedan tvingade han mig att sätta mig i ett klassrum och lära mig saker och då lyckades jag vakna till. Jag skulle ju plugga nu på morgonen och ta det jättelugnt! Men plugga är väl ändå överskattat och duscha är väl ändå rätt onödigt. Såja, och istället för att spendera den lilla tid jag har nu på morgonen med att plugga - så kollar jag på Greys Anatomy. Äh.


Nu går jag. HEJDÅ!Morgonsur är ful i mun. Eller hur var det? Morgonstund har guld i mun?


Jo. Men så är det.

Jag prioriterar att sitta och vrålgrina framför dokumentären "Earthlings", istället för att plugga fraser och satsdelar som jag fortfarande inte vet hur man plockar ut, trots provet vi har om 10 timmar. Seriöst, att man kan behandla djur så fruktansvärt jävla dåligt gör mig så ledsen och arg att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Jag hatar att jag har så svårt att ta ställning till saker, för om jag var en sån som bara gjorde saker, då hade jag blivit vegetarian redan i denna sekund. Har ni sett den här dokumentären? Om inte, snälla se den nu. Det är förjävla hemskt, ledssamt och otäckt. Otäckt, är nog rätt ord.

Om vi bara åt de djur som vi varje år måste skjuta för att det inte ska bli ett överskott, eller för att de kan skada ekosystemet på något annat vis, kanske genom att de dödar andra djur, vore det "okej" då? Man kan ju lätt känna så. Men vilka är egentligen vi, som bestämmer över vilka djur som varje år måste dödas? Visst, vi är köttätare precis som så många andra djur. Men det är ju.. det är ju bara förjävligt, ändå. Att vi har så mycket kontroll. Att vi överproducerar något så otroligt. Att det verkligen finns folk som sparkar ner djur, skriker åt dem, att det finns folk som klarar av att jobba med att slipa av näbbar på kycklingar, binda fast kalvar i halsen, skära upp halsen på levande djur. Det är lite över mitt förstånd.

Torsdag (istället för att plugga)Det var längesedan min utsikt var så vacker.Det var längesedan solen lyste så starkt.Och det var jävligt längesedan det stod en tandborste bredvid min.


Heehe

Jag skulle googla "buskul" igår. Gissa vad jag råkade skriva? Ett sådant fruktansvärt misstag. Ni vet när man ska skriva "hoppas du får kul ikväll" och t9 råkar byta ut ordet kul mot ett liknande könsord? Ungefär så. Jag berättade för Gustav att jag råkade skriva busku* (alltså förstår ni hur sjukt det låter?!) och när han hade skrattat klart så sa han att han skulle börja kalla mig för det offentligt. Jag svarade lugnt och sansat att om han gjorde det så skulle vi aldrig ses igen.
Här är för övrigt den gulligaste plånboken i världen. Som den mest slarviga människan i världen glömde att ta med sig i morse. Hur kan man vara asnoga med att få med sig sin telefonladdare, men totalt glömma bort sin plånbok? Prioriteringsefterblivet.

Olivia och Troy
<3


BUSKUL!Fick precis ett sms om att jag var med på tv! Haha!


Tala or die.

Vi började en ny kurs idag. Tala.

Jag har, allvarligt talat, inte tillräckligt med ord i mitt (min? fröken rättade mig på det här) vokabulär för att kunna beskriva min skräck inför detta. Några sekunder då och då så känns det här helt okej, man är ju där för att lära sig, bla bla bla ni vet. Men det finns ett visst problem.
Det är konsekvenserna som automatiskt följer med när jag ska prata inför en grupp.
Illamående, hjärtklappning, kallsvettningar, skakighet, synbortfall...
Men det är väl det som ska jobbas bort nu, antar jag. Vi ska bli filmade när vi pratar också, se det tillsammans och diskutera det. Låter det festligt tycker ni?
Jag vill helst gräva en grop och placera mig själv i den, be någon gräva igen den och sedan aldrig mer se gryningen. (Vem fan tittar på gryningar anyway, när man är under sextiofem?)

Jaja. För första gången vet jag att jag kommer utmana mig själv. Det är väl alltid något.

Från -Tätätätätätätätätätäätätäättäät- Cecilia.

Idag.Pluggade grammatik i skolan. Funderade över varför massa ord var markerade och tyckte det var skitstörigt. Tills jag skulle kolla i facit om jag markerat rätt bisatser och upptäckte att det visst var facitet jag gjort uppgiften i. Har jag uppnått en ny nivå av fusk? Fusk utan att veta att det är fusk?Mitra ser lite rädd ut, kanske är hon lite orolig för att få en interjektion i armen?Hade med mig en otroligt fin matlåda.Köpte batterier till mina spotlights.
Min fina sittkuddegrej som jag köpte i fredags. PUSS SITTKUDDEN PUSS!Förvaringsutrymme inuti. Älskar't. Gissa vad jag ska göra ikväll?En sånhär jacka var det som jag köpte för 99 kronor (obs viktigt, ordinarie pris: 998 kr)


Jävla.. dålig.. uppkoppling.

Ralf älskar sol och bad. Älskar du också att resa?

Reklam.


Nu ska jag gå till skolan. Grammatikstuga. 2 timmars lunchgrammatik med Mitra. Introduktion i Tala-kursen. Gud så gärna jag vill tala! Men jag vet, det är nyttigt. Inte för mitt hjärta eftersom det slår dubbelt när jag ska prata inför folk då, men för min hjärna är det säkert nyttigt.

I vilket fall som helst så hade jag inte ett kiss att säga förutom att.. jag dricker hasselnötskaffe och försöker komma på en utväg genväg omväg väg. väg.

Jag är orolig i hela kroppen, över flera saker och det gör mig bara mer orolig. Men strunt i de nu och jöbbe istället.Men du ja tror ho dog faktiskt. Ja ho lever å inte iallafall.

MEN VEM HAR PARKEEERAT DEN HÄR BRUUUNA BiLEN HÄÄÄÄÄR?!

Okej, idag ska jag se på Smala Sussie. Bättre än så blir det inte! Tjaa vad kan en gammal kääääring vara värd, en halv miljon kanske?

Fniss.
"Why did the hipster burn his tongue on his coffee? Because he drank it before it was cool"

Kanelbullens dag och synonymernas timme.

Jag skriver en presentation på en handbok. Det suger, eftersom min förmåga att formulera sig dog ut i samband med digerdöden. Jo, det är sant. VIII KOMMER ATT DÖÖÖ. Varför inte nu? Eller lite senare? En kanelbulle ska man väl kunna få i sig först. Mitt huvud är ett virrvarr av ord, fraser, meningar - inte alls för att jag pluggar svenska, utan för att jag är ett kaos. Alltid. Och nu projicerar jag mitt självhat på resten av världen för att slippa ta ansvar över mina egna handlingar. Nä, jag ska inte läsa böcker som handlar om att lära känna sig själv. Jag är nämligen skitbra på att förstå mig själv men jag är oförmögen att ta ansvar över mitt liv. Därför står jag stilla. Därför lyssnar jag inte. Därför bryr jag mig inte. Därför vägrar jag att se.

Imse vimse spindel
klättrar upp, klättrar ner
klättrar aldrig nånsin mer.

Watch out! Det är nåt med klockan asså..

Jag känner inte riktigt igen mig själv. Jag borde göra någon nytta, styra upp mitt liv, skriva ner en plan, plugga och vara aktiv. Men vad gör jag? Inget av detta. Jag tittar på serier, läser böcker, sover, funderar, ser på tv.. Jag funderar på att gå och säga upp mitt studentrum bara för att bli TVUNGEN att ta ställning till något i mitt jävla liv. Eller så fortsätter jag bara tralla omkring och ignorerar den stora ångesten och gullar vidare. Men är jag sån? Vad är jag? Vem är jag? Kan jag välja glädje nu? Bla.. bla, bla. Kiss, kiss och åter igen kiss, och lite vardagsrealism. Tiden jag har skulle jag kunna spendera med något värdefullt, men vad är värdefullt? Att hinna med så mycket som möjligt eller att kanske en dag ha funderat ut vem jag är, vad jag vill, hur jag vill leva mitt liv? Fast det händer ju uppenbarligen inte så jag antar att det är bättre att träna upp simultanförmågan så jag kan diska, dammsuga och söka jobb på samma gång, jag tjänar nog mer på det i längden.

Gud vad jag hatar verkligheten. Och jag hatar när jag inte kan göra på mitt vis, när jag fastnar i något jävla mönster över hur det "ska" vara och se ut och fungera och jag kan inte komma ur det, det går inte! Det är som att ha en fem år lång hemtenta och det börjar närma sig deadline och jag har fortfarande inte funderat ut huruvida det är bäst att skriva skiten i jag-form eller som om det handlade om någon annan.

Förstår ni? Dåtid eller nutid? Framtid? Skriv hur fan du vill, så länge det känns bra.
Så kan man säga till andra,  men inte till sig själv.
Det kommer ordna sig för du är så jävla bra och jag vet att du klarar det!
Så kan man säga till andra.
Hur kan du inte tycka om dig själv, när alla andra tycker om dig så himla mycket?!
Så kan man säga till andra.

Men själv är man ju alltid sämst, men det skiter man väl i. Fniss. (Inte kul! som wow-jocke skulle ha sagt.)"Han är ju inte bög eller nåt, han är bara så jävla gaalen"

Trött måndag.

Finner det helt normalt och faktiskt ganska trivsamt att gå omkring och fundera över ett ord och försöka bestämma dess ordklass. Jorå. Mot är en preposition, eftersom det anger riktning. Tjena, grammatikexperten här, var det något du ville ha hjälp med?

Jag blev plötsligt astrött och fryssen (jo, det ordet finns, mvh / aldrig haft mvg i svenska.) Det var ju tråkigt. Jag behöver nog bara kaffe, men jag orkar inte sätta på kaffe för det är så himla tråkigt. Korridorsrummen i Flogsta har underbart bra luftkonditionering under hösten. Det är ca 15 grader jämt. Riktigt härligt! Vilken tur att jag har införskaffat de gosigaste sockorna sedan jesu födsel då. Jag pep seriöst när jag satte på mig dem. Den fantastiskt smarta människan som uppfann sockor med mjukt foder i vill jag ge en kram.

Och nu somnar jag. Hej.

Pappan med tankarna. <3

jag - fan va med flugor det är här igen då!
pappa - ja, det har varit varmt igen. fast jag tror ju då att det är en och
samma fluga som är omkring mig hela tiden, och han är väldigt våldsam!
jag - javisst, det låter ju troligt.
pappa - tänk om den här flugan egentligen är ett ufo som försöker kräva min uppmärksamhet?
jag - haha.. hahahahaha. jo.
pappa - ja men man tänker ju så, eller hur? och sen så dödar man den!!
jag - ja, och inte nog med att bara du dödar den, du lurar den först!
pappa - ja.. (konstpaus) i vetenskapens värld skriver de att det finns många
fler universum utanför vårt eget, multibla universa kallas de.


(apropå pappas flugdödningsteknik. han använder ena fingret för att lura flugan att titta i ögonvrån medan han smackar till den med den andra handen. asbra grej. han lurar seriöst flugor. eller, han tror åtminstone att han gör det..)

Jag är hääämmmaaaaa.

Och jag har hunnit träffa alla jag ville träffa, i några sekunder åtminstone. Eller okej, jag har inte träffat farmor och farfar men jag kanske hinner om jag inte åker hem idag.

Jag råkade missa att ta emot Olivia igår när hon hoppade från ett bord så hon dunkade ner hela huvudet i golvet och började vrålgrina. Jag är verkligen inte bra med barn. Men jag fick till slut både kram och puss när vi skulle gå så jag antar att hon inte hatar mig allt för mycket. Häromdagen hade hon tydligen sparkat ner det sandslott som Tommy gjort åt henne, och när Tommy sagt till henne att han blev ledsen så hade hon svarat:

"Ta't lugnt lilla gumman, ta ett äpple så blir det bra sen."

Kan vara den bästa kommentaren från en tvååring jag har hört i mitt liv.

Och Troy var också jättesöt. Och liten! Fem veckor gammal. Bäbis. Jag är tjugotre år och mitt hjärta blir så varmt att det är genant när jag träffar bäbisar. Och katter, iochförsig. Och alla söta grejer, visserligen. Typ suddigum och godispåsar. Okej, jag trodde nästan att det var min modersinstinkt som gjorde sig påmind, men vid närmare eftertanke så är det nog bara min efterblivenhet gällande söta små ting som spökar.

Skönt att veta.

Nu ska jag fortsätta min morgon med att vara pretentiös illsammans med Kaj Pollak i min morgonrock. (Att välja glädje. Boken alltså. All förändring börjar med dig själv. (Drygt.) Ja, jag har en livskris håll käften nu.)


Lördag

Mamma somnar på soffan klockan halv elva. Väcker mig mitt i natten med ett extremt snarkljud, och stiger sedan upp och sätter på kaffe klockan noll åtta noll noll. (mellanrum required.)

Men det är fint att ha henne här. Fast snart åker vi till Ikea och sedan vidare hemåt istället. Jag ska få träffa alla mina söta små barn och krama sönder dom. Jo, det ska jag. Fniss. Och så ska vi gå på den mysigaste marknaden i världen och jag ska köpa strumpor fastän jag redan har en miljon.

Jaow.

RSS 2.0