Sura blickar vinner inga kisspoäng.

Idag blev jag skitsur. Över en skitgrej. Eller, kissgrej kanske vi ska säga. Ha i åtanke att jag är en snäll människa, jag frågar saker snällt och jag svarar alltid på saker snällt, även om jag inte får de svar jag vill ha. Det kan ha skett ett litet undantag idag.

Ni förstår, jag var på biblioteket och behövde verkligen kissa. Jag gick till toaletterna och insåg till min stora besvikelse att myntväxlaren var trasig. Jag hade fem enkronor. JAG HADE FEM STYCKEN ENKRONOR, MEN PÅ BIBLIOTEKET SÅ KAN MAN BARA BETALA MED EN FEMMA! Hur idiotiskt är inte det, va?

Och naturligtvis är ingen toalett olåst.

Jag ställer mig och läser på några affischer en stund och återvänder sedan till myntväxlaren, för att än en gång inse att den faktiskt är lika trasig som Lisbeths Salanders själ.

Så då bestämde jag mig för att gå till fiket. De har nämligen ett fik på biblioteket. Det är stans dyraste jävla fik, dessutom. Bara så ni vet. På väg in såg jag en dörr där det stod "WC", som as far as I know betyder toalett. Den här toaletten får då såklart endast användas av gäster. (Som om det är någon jävla rusningstrafik där, nej jag skulle inte tro det, men visserligen behöver väl inkontinenta tanter och översminkade cafébiträden toaletten så pass mycket att det inte finns tid för utomstående att göra sina behov.)

I vilket fall som helst så tog jag mig på kissnödiga ben fram till kassan. Ingen var där. Eller jo. En ung tjej stod med ryggen åt mig och skurade ur en mikro. (Serviceminded.) Efter en kvart (okej, tio sekunder) så vänder hon sig om mot mig. "Kan jag bara få växla fem enkronor till en femma?" frågade jag snällt. Hon nickar eller något annat och öppnar kassan. Sedan tittar hon på mig och säger "tyvärr så har jag ingen femma." (VILKEN JÄVLA KASSA HAR INTE EN FEMMA? HUR KASSA KAN MAN VARA?) Jag svarar något i stil med "Va?", överväger att skvätta lite på golvet för att hon ska inse allvaret i situationen, men frågar istället lugnt och sansat: "jag skulle inte bara kunna få låna nyckeln till toaletten istället då?" (Observera att jag alltid är trevlig, alltid, alltid ALLTID. Observera även att cafét var fucking halvtomt.)

Hon stirrar rakt ut i luften en stund, som om hon verkligen funderade över den situationen som uppstod när hon plötsligt var tvungen att ta ett beslut som inte innefattade att svara på vad som är godast av de svindyra bullarna för trettio spänn eller pepparkakorna med ockerpriset på 15 kronor, och sedan sa hon:
Nej. Toaletten. är. bara. till. för. gäster.

Jag besvarade hennes kommentar med den elakaste blicken jag någonsin lyckats frambringa (det kom helt naturligt), följt av en högljudd suck (som också kom helt naturligt), och sedan gick jag därifrån.

Men allvarligt. Om jag hade köpt en kaka för fem spänn, hade jag fått gå på toaletten då? Hur fjantigt är det inte, när myntväxlarjäveln var trasig och hon inte ens kunde växla en femma? JEEEEEEEEESUS CHRIST!


Kom igen nu!

Vill du mysa i biomörkret i höst? MrDeal delar ut ett begränsat antal biobiljetter och det är först till kvarn som gäller!

Få en biobiljett! Klicka här!

Kom-kom igen!

Onsdag.

Det blåser. Jag funderar på  om jag ska gå ner på stan. Men det blåser. Jag behöver gå till apoteket. jag behöver läsa en bok. Jag behöver köpa något fint för att bli materiellt lycklig. Jag behöver vin och fint sällskap, och jag behöver en plan. Jag tror att vi bygger allt det där någon dag när det inte blåser ute. Det är trots allt Efter tio på tv och jag har en gosig filt. Hejdå.

Tisdag!

Åh, nu har jag äntligen hållt (hållit? I held, you höll i) mitt sista tal. Så jävla skönt! Och jag tror att det gick ganska okej. Det firar vi med Felix fisksoppa. Woho. Har ont i huvudet för hundrade dagen i rad, ungefär. VAD FAN ÄR DET HÄR?! Imorgon ska jag gå till apoteket och spendera loss på vitaminer och mineraler.

Så, nu går jag till Friskis och gör av med min sista gnutta energi. Hejpa!

Whaddelidapp!

Jag har ett tal, som jag måste läsa innantill för att kunna framföra. Men vad fan gör det om tusen år, när allting kommer kring. Jag fryser ihjäl, ska dansa till en sång för att inte drabbas av köldskador under natten. Tjohoo, det bästa som fiiiinns, som hunden skulle ha sagt. Jag är pigg och på bättre humör. Varför? Självklart för att jag äntligen får sova, och för att jag har ätit pepparkakor och har blivit sneeeeeeeel.

(Anything is possible when your man smells like old spice and not a lady, I'm on a horse.)

Trött.

Jag förstår inte var min trötthet kommer ifrån. Jag sov säkert 10 timmar inatt, kanske inte jättebra men jag sov. Sedan kunde jag inte, på grund av enorm trötthet, gå upp ur sängen förrän kvart i 10. Sminkade mig på tre minuter och gick ut, en tvåtimmarslektion senare gick jag hem till Gustav igen och däckade i hans säng. Sedan fick jag mat och lite omtanke (jo säkert) och orkade till sist ta tag i projektet med att gå hem. Nu är klockan plötsligt 16.46 och jag måste skriva ett tal tills imorgon. Det är fint att vara ute i god tid. Det är det. Sannerligen.

Måste. Bli. Pigg.

Har iallafall bokat Kapten Röd-biljetter idag! Det är det enda vettiga jag har åstadkommit. Nu ska jag dricka kaffe och äta pepparkakor. Och fundera över mitt tal. Det kommer bli asbra. När jag väl bestämt vad jag ska prata om. Okej, det kommer suga. Men. vem. bryr. sig.

Lördag.

skulle baka lussebullar, men någon (min mor) hade visst glömt att köpa saffran. skulle pensla bullarna med ägg, men någon (se ovanstående parentes) hade visst glömt att vi inte hade ägg hemma. detta resulterade i att jag nu har bakat pepparkaksbullar med smör på. men fan, det vart då inte helt fel det inte!

har hunnit med att hänga med mina bråkiga brorsöner, haft en fin dag i borlänge med min bästa kusin, träffat sura olivia och tjocka bäbisen troy och så har jag även hunnit läsa lite över tvåhundra sidor i "hypnotisören" av lars kepler. jag är fast. jag är rädd. jag kommer inte kunna sluta läsa, och när jag väl slutar läsa så kommer jag inte kunna somna för att den är läbbig som fan. (hahahaha läbbig, jag har snusat två gånger på fyra timmar (wohooo), jag är nikotinberusad. eller beror det på bullarna, chokladen, juleskummen, oxfilén, brownisen eller den feta hallonbullen jag har ätit idag? ehm, tur att jag har en stabil säng. jag rullar nämligen fram nu för tiden. ska jag vara ärlig så ser jag knappt mina tuttar för alla hakor som är i vägen.)
(ps jag skojar, jag ser den vänstra om jag blundar med ena ögat.)

så därför önskar jag er nu en god natts sömn, själv kommer jag ligga
skälvandes under mitt täcke och lyssna efter knackningar i väggen.

tjohooo!

med vänliga hälsningar från
mattsbo

Fredag.

Huvudvärk, mensvärk och trött, trött, trött, trött.
Det här kan ju vara den absolut sämsta veckan i mitt liv, haha.
Idag får jag iallafall åka hem, vilket bra, mycket bra, jättebra. bra!

Torsdag!

Så jävla moget det är då med sol den dagen då jag måste sitta inne och skriva om Lucia. Lycka till att bygga upp den jul-feelingen VA! och JAAAAAAAA jag gnällde senast igår om att jag ville ha sol, men nu är det såhär att jag är svensk, jag har pms och jag har därför rätt att gnälla oavsett om saker blir som jag vill eller inte. Just det.
"Tagning, håll käften! Walking here.. on the streets of my hometown. För övrigt a very dangerous town."

Jag har köpt en burk pepparcakes som jag ska äta så jag blir snäll och så jag lättare kan bygga upp lite julkänsla och lite julmage. Julmage. Fan vilket äckligt ord. Fast bra. Fast äckligt. Fast nu ska jag inte spendera mer tid med att blogga här i min lilla stuva. (STUVA? Natten går tunga FJÄT? Seriously..)

Imorgon är det helg och jag åker hem till skogen. Wipiiiyay. :)

Förtydligande.



Fyi så menar jag inte att livet är helt sämst. Så emo är jag inte.
Däremot anser jag att livet är en redundant tingest som skulle
må bäst av ett kok stryk. Men det har inte med saken att göra.

Jag har varit på gympa. Fyfan vad gött det var. Nu kan jag lägga mig
under täcket med min godispåse med gott samvete. Fniss. Gott.. samvete.

Kvinnor är så glada i sallad

Hahahaha. För sallad är så himla roligt!

http://thehairpin.com/2011/01/women-laughing-alone-with-salad

Onsdagskul!

Fick tillbaka 74 kronor från SJ idag. Känns bra. Det blev alltså en väldigt billig resa till Falun i helgen. Göttigt. Nu dricker jag julmust och fryser. Jag gillar verkligen inte livet för tillfället. Varför känns allt så meningslöst? Är det vädret, är det min livssituation, är det PMS eller är det rökstoppet? Jag har läst att folk blivit deprimerade efter att de slutat röka. Men seriously? Jag får ju fortfarande i mig nikotin! Jag känner mig bara allmänt uppgiven. Hormon-uppgiven. Som på neovletta ungefär. JAG VILL INTE GÖRA NÅGOT ALLS OCH INGET ÄR KUL JAG SER INTE FRAM EMOT NÅGOT OCH JAG SER BARA SVÅRIGHETER I ALLT.

Ungefär så. Och så känner jag mig rent allmänt som världens sämsta person. Som kompis. Som dotter. Som vän med mig själv. Som student. Som levande varelse.

Jaja. Nu ska jag sluta gnälla, dricka upp min julmust och skriva klart det där satans info-bladet. Sedan ska jag köpa godis. Jojjo, det räddar alla dåliga dagar! Synd att det har blivit så många den senaste tiden, bara. HeheeeeehhhhHHHHHHHH. Urrghhgh.

Onsdag.

 


Lite mindre arg, lite mer lovehandles.

Bröd, tzatziki och lite choklad på det. Min andedräkt nu är en guds andedräkt. Fortsätter med lite Gossip girl, städning samt eventuell dusch och högst eventuellt lite plugg. Sedan.. VIN. Thankgoooodit's wineday. Windy.
(Whineday också, som ni kanske har märkt.)

Hämtade ut en hemtenta med kursbetyg på idag. Har fan fått VG på både kursen i textanalys och i skriva. Känner tyvärr mig aldrig stolt över sådant längre, eftersom jag aldrig har haft en lärare som krävt mer för ett bra betyg än närvaro och förmågan att över huvud taget klara av att formulera en text. Känns inte som det svåraste att uppnå här i livet ändå. Nu fanimig ska jag och Upper east side gömma oss under täcket en timme. Farveeeel, som man inte säger på rikssvenska.

Nämen, sitter du här? Och här står jag och gråter!

Fan, jag är så trött och arg och less på allt.
Jag är trött och arg och less på att vara det också. (Det är fan tröttsamt i sig.)

Mitt dåliga morgonhumör har återvänt. Sitter inlindad i ett täcke och suckar medan jag önskar att jag aldrig någonsin fötts. Under tiden springer Gustav omkring och sjunger "I had the best time of my life" och gör fula danser. Känner att vi är väldigt kompatibla när jag är på mitt bästa morgonhumör.

Idag är det tala-dags igen. Känner att jag ligger på 0 på förberedningsskalan och 0 på motivationsskalan, 0 på "om det här bara blir klart så är det lugnt igen sen-skalan" och 0 på göradetbra-skalan. Men ligger även på 0 på nervösskalan och det är ju alltid något.

Tisdag.

Var glad nu. Var glad nu. Var glad, glad, glad, glad, glad.
Glad.
Nu är vi glada igen. Yay. Yay. YAYAYAYAYAYAYAAAAAAAAAAY!

...

Måndag.

Ger upp mitt hat mot såndär äcklig fuskpäls som alltid sitter fast på jackor,
och sätter fast luvan på min jacka. Mmm luva. Mmm gosigt. Och rätt fult.

Det är grått ute. Verkligen mongogrått. Hur kul är det då?

Jag ska på en föreläsning om powerpoint. Allvarligt. Kan ju visserligen behövas,
eftersom jag just nu sitter och jävlas med det. Men ändå. Näe?

Jag har slutat röka i 8 dagar nu! Fast det var inte sant för det var inte sant för däremellan rökte jag två cigg när jag var full. Men det gör inget. Å en slank han dit, ååå en slank han dit! Å en slank han ner i dikä'.

Jag har beställt två julklappar. Och det är november. Fyfan vad jag är bra! Eller? Eller? Eller? Jo. Klart jag är.

Alltså jag måste verkligen plugga nu eftersom jag ska träffa Sofia snart och planera klart talet inför imorgon, jag ska skriva ihop resultat och göra en powerpoint och har jag gjort det... NÄE!

Jaja, har trots allt 57 minuter på mig. Skynda skynda, som Gunde skulle ha sagt.



Jo. Det är jag som är matchar'n. Och lite löfbergs lila.
(Änd I äm också hålding on a very stel pose. It's good for you.)

Söndag.

Jag är en jävla massa saker. Nervös, ful, söt, trött, mätt, hungrig, kär, pigg, röksugen, nöjd, tjock, glad, ledsen, lagom, skitsur, bitter, lycklig, arg, likgiltig, förväntansfull, negativ, tråkig, rolig, positiv och.. sådär.

 

Intelligent är väl kanske ett ord som jag aldrig någonsin skulle få för mig att beskriva mig själv som, men när jag är 75 kanske jag åtminstone är smartare än de som är med i Vi i Femman. En av de anledningar som får mig att vilja bli gammal fort som fan.


Sammanfattning: Torsdag.

Kan du ta bort den där döda flugan? Det ser så äckligt ut.

Jag tycker inte vi ska kränka varandra i den här byn.

Ja nä det tror jag inte jag menar vadå har hon varit dålig eller?




Ja. Okej. Jag har läst bok, ätit godis och surat. Jag har börjat klä på mig, satt på mig jacka och skor och satt mig ner och börjat gråta. (BUT WHY?! Hatar när det händer.) Jag har klätt av mig igen, funderat, och till slut bokat en tågbiljett till Falun imorgon. Det fick bli så ändå, och det blir nog bra det. Jag har duschat, klätt på mig och packat. Nu går jag hem till Gustav, äter pizza och gnäller av mig.

Vad det nu jag är så jävla sur över. Har haft sönder min klänning också. Livet är gott.

Kom ihåg. Livet är gott. Livet är gott. LIVET ÄR GOTT! Nä. Fuck it. Men det blir bra.

Pre-pre-pms, kallar vi den här dagen. Hejdå.

Idiotdag.

Allt irriterar mig idag. Allt. Hejdå.

Kondom, klamydia eller mittemellan?


Amen vafan. Gud har väl faktiskt skrivit ner på nån jävla tavla nånstans att det är det kvinnliga könet som ska stå för bekämpningen av könssjukdomar? "Utvecklingen är oroande"!

"Studenter har fler sexpartners"

 

För det här har väl inget att göra med att tjejer har varit förtryckta i sexuella sammanhang hur länge som helst? Och det har inte heller att göra med att vi börjar skaffa barn senare och träffar vår framtida partner senare i livet? Är det inte lite gött att folk vågar ligga runt lite då?


Onsdag.

Okej. Jag har plötsligt sluta röka och börjat träna. Är detta något som håller? Hahahahahahahahahaha. Ett hånfullt skratt mot min spelade hälsosamma livsstil. En kvart kanske det håller, ungefär. Jag käkade upp ett helt lager alladdinchoklad idag. I ren desperation. Över något. Men nu är min kropp heldöd efter en timme styrkemedel(gympa). I go die. Hoppas jag överlever duschen bara så jag får dö stillsamt i min säng. Tack livet, för att du har gett mig så mycket fint. (Näe, jag kan fan inte bemöda mig att tycka att ordet "gett" är helt okej. Vafan? GETT? Du kan va en gett. För övrigt har mitt liv inte alls varit så jävla fint än. Och så är jag helt övertygad om att någon i min närhet kommer hinna dö innan det här året är slut och det vore ju jävligt drygt om jag hinner dö innan jag upptäcker vem det är. Eller iochförsig så kanske det är jag? Nämen fy, Cecilia. Håll käften nu.)

Hejdå världen. Jag vandrar nu vidare, träder in i en värld där det inte finns män i trikåer som skriker "KOM IGEN" samtidigt som de ligger och vresar med benen och gör bäckenbensövningar. Tjoho.


För övrigt så drömde jag att jag skar upp Nille i magen inatt, med hans fickkniv. Jag skulle bara skämta, jag lovar! Och så satt jag i en jättestor aula där det var helt sjukt jävla mycket folk och en rektor skulle börja prata, tystnaden bröts rätt snabbt av att mitt p-pilleralarm började pipa och jag hittade inte rätt jackficka för att kunna stänga av det. Himla pinig dröm faktiskt.

Ja, jag har svårt att avsluta det här inlägget. Vet ni varför? För att jag inte orkar gå in och duscha. Och så orkar jag inte bädda ut min säng heller. Hallå man orkar inte hur mycket som helst! Eller gör man? Du kan va en man.

Amen. (haha, men.)

Konstig dag.

Vet inte riktigt vad det är med mig idag men jag vill ta i. Jag vill skriva så papperet går sönder, skriksjunga tills jag får ont i stämbanden, riva ur alla kläder ur garderoben, slänga ihop en kaksmet och skramla med skålar och vispa så det flyger smet i hela köket, jag vill trycka ner tangenterna tills de inte fungerar längre, och läsa boken så hårt att sidorna trasas sönder. Är det här en helt normal känsla? Bara undrar.

Jag är inte arg eller så, jag ÄR BARA JÄVLIGT HETSIG! Och det rimmar inte bra med det faktum att jag måste sitta stilla på en stol och läsa i en bok och svara på frågor. Det kan man ju fan inte göra.. hårt.


Vadfalls?

Det kan ju inte bli mörkt såhär tidigt? Klockan är 16.16 och det är mört som i graven. Jag vill gå till Ica Maxi men jag vågar inte när det är så mörkt. Kommer ju bli påkörd, det finns ju inga trottoarer!

Okej. Jag inser nu att jag inte kan låta mörkret besegra mig. AND OUt SHE GICK!

(Risking my life for a HDMI-kabel and an alladdin-ask för tretti kroner.)

Julklappsletande...

Funderar på att köpa en godismaskin till mina brorsöner i julklapp. Vad tror ni om det? Skulle två pojkar på sex och åtta år bli glada över det? Jag skulle åtminstone börja gråta av lycka, tror jag.


Gymma? NJAÄÄÄE?!


Är det någon här som brukar gymma? Hur känner ni isåfall inför det? Jag var nämligen på ett gym igår, och det var den särdeles mest obekväma timmen i mitt liv, so far.

Var ska man titta? Ska man titta på sig själv i spegeln medan man lyfter små trekiloshantlar och försöker se så maskulin ut som möjligt för att passa in bland alla svettiga gymkillar som utstöter oattraktiva kvidanden varje gång de lyfter en vikt? Eller ska man titta på de som tränar? Ska man titta ut i gympahallen där 50 pers gör övningen "hitlers hund" i för tighta trikåer? Ska man se ner i golvet som när man var 12 år och råkat glömma handduken efter idrotten? Herregud alltså, vilket jävla skämt det är.

Så vet ni vad jag gjorde? Jag fnittrade oavbrutet i en timme istället. Gustav var med och instruerade hur jag skulle göra saker. "Bra" sa han, "det där ser bra ut", "lite till nu". Tror ni situationen blev trevligare av det? Nej, jag fnissade ju bara ännu mer för att det kändes som att han verkligen försökte vara snäll och peppande.

Så där sitter jag i en, vad ska vi kalla det, jo - föda-barn-position, bland 20 svettiga testosteronsprutande killar, och försöker skjuta ifrån med benen medan Gustav står bredvid och säger "men det där ser bra ut!"

Ja jävlar. Vad otrevligt.

Emmilies kommentar

Emmilie om Mitras kommentar:
Jag har slutat röka, ska bara feströka nu. Och jag fuskar inte med att snusa, men kan ju fan inte snusa när man är tjej fattar du väl, hahaha :P



Alltså vi kan ju fortsätta med de här kommentarsinläggen i den här bloggen, så om nån skriver något upprörande eller spännande som kommentar här så fortsätter vi med det i nästa inlägg.

Varför kan inte tjejer snusa, Emmilie? Könsroller?
VEM FAN BRYR SIG OM EN TJEJ SNUSAR ÅR 2011?!


Ps. Jag snusar visserligen bara i smyg, men det är bara för att jag ser ut som ett efterblivet dödfött får när jag har en snus under läppen.

Mitras kommentar



"Anonym om Godnatt.:
näeee har du fått jobb? är du gravid? ska du och gurra gifta er? ska du flytta? berätta!! jag är nyfikus så att säga!

förresten:vilka jävla föräldrar kittlar ett barn tills det spyr?? haha."





Haha! Du tror inte jag hade varit glad om något av de ovanstående alternativen hade inträffat? Eller okej, kanske inte över en graviditet. Gifta mig är jag heller inte så sugen på. Flytta eller få jobb skulle däremot ha varit en glad nyhet.

Men den enda nyheten jag har att berätta är att jag försöker sluta röka. Det gör mig mest förbannad så egentligen vill jag bara hålla käften och isolera mig. Ett dygn utan cigg och jag imploderar fan snart! VILKET JÄVLA PISS, VARFÖR UTSÄTTER MAN SIG FÖR SÅNTHÄR?! Fast mitt hår luktar inte fimp längre och min nya jacka är inte impregnerad av nikotin, och det är ju gött.


Ps.
Jag snusar så det är ändå fusk.
Känner mig bara halvduktig.
Fast mest känner jag mig tjock. Hejdå.

Måndag.

Mitt humör är som en bergochdagbana. Mest är jag bitter över att livet suger. Men annars är det lugnt va. Fast ändå inte. Herreguuuuuuuud vad instabil jag är. Inteee kuuuuuul, som wow-jocke skulle ha sagt.

Godnatt.

Jag är jävligt mätt. Jag vill helst inte spekulera i hur många kalorier jag har fått i mig idag, men jag kan ju säga som så att en påse juleskum, en chokladkaka och en halv påse chips nog har gjort sitt till. Men det är väl bra, mina favoritbyxor har blivit så urtvättade att de har ökat en klädstorlek så snart sitter de väl som ett smäck igen.

Mår lite illa nu. Men det beror inte på allt onyttigt, det beror på att jag efter att ha smällt i mig 100 gram choklad (ja, jag är en tjockis) så lyssnade jag på asbra musik som man inte KAN sitta still till. Så jag var tvungen att dansa. Ni vet när barn precis har ätit och sen kittlar ens föräldrar dem tills de spyr? Ungefär så kände jag efter min lilla dans. Tror jag. Nu är det bara illamående kvar.

För övrigt har min morfar hamnat på hem. Känns ju lite småtråkigt. Särskilt eftersom han har blivit asförvirrad och springer in i andra rum än hans eget och tror att han är 29 år gammal. Men det är väl sånt som händer gamla människor, antar jag. Lite tråkigt ändå. Lite sorgligt sådär. Men han mår tydligen rätt okej ändå, och det är ju huvudsaken.

Imorgon ska jag berätta en sak för er, mina älskade tre och en halv läsare. Kanske. Kanske ska jag berätta en sak imorgon, om jag törs! Nu ska jag värma min stackars vetekudde som det är lite synd om, eftersom den drabbas av tredje gradens brännskador och får strålningsskador under fyra minuters tid nästan varje kväll.

Hejdå.

Grattis på fars dag.

vi har visst varg i mattsbo, folk är upprörda men pappa säger att det inte finns några bevis och att det lika gärna kan vara björn. det är väl inte heller så jävla kul sa jag han svarade nej det är väl lika illa eller så är det ett gäng rävar jag skrattade och sa ja ett stragetiskt rävgäng kanske och pappa säger att han håller på och cuttar älg (på köksbordet antar jag, som vanligt.) han sa tack för att du ringde nästa gång är det väl jag som får komma och hälsa på och gå på pub med dig törs du det? jag svarade klart jag törs om du sköter sig och vi sa hejdå.
mamma pratade jag med bara några minuter för hon sa en grej som gjorde mig sur och jag sa "får jag prata med pappa" hon svarade "vill du inte prata med mig mer nu?" jag svarade "men vafan mamma" och hon skrattade och jag skrattade också men det var faktiskt inte kul på riktigt.

http://www.dalademokraten.se/Smedjebacken/Rovdjur-at-pa-boskap/


Hejdå från Cecilia 11 år.

Vemod i Elysion




Min absoluta favoritlåt just nu. Den gör mig liksom lycklig och olycklig på samma gång, på något vis.

Söndag.

Känner hur jag börjar bli mer och mer upprörd över något som jag inte vet vad det är, jag vet varför men jag har ännu inte kommit på något konkret att vara förbannad på. Är det någon som har bra tips på vad man kan sura över? Jessica, du måste ju fan kunna hjälpa mig här?

Har haft en jävligt fin vistelse i Stockholm med mami, shopping, god mat och hotellfrukost! Kan det bli bättre? Och så ett par öl på det. Kom hem jävligt schleten igår och spenderade kvällen med att äta chips och garva åt Smala Sussie med Gustav. Det är fan skitsvårt att se Smala Sussie utan att citera allt hela tiden. Och man kan ju inte hålla på och säga allt de säger i filmen, det är ju skitstörande. Jaja.

JAJA! Nu då?
Jag är rastlös och hungrig, men jag vet fan inte vad jag ska göra och jag vet fan inte vad jag ska äta.

Hilfe!

Fredag.


Dagens "världen är så jävla dum i huvudet".

Länk

tänk nu cecilia, tänk!

alltså.. upptågen heter väl upptåg för att de hittar på upptåg, eller? är jag på rätt spår? och veolia heter veolia för att.. upptåg var upptaget. och sj heter sj för att deras bästa försvar till vinterförseningar är "sj då?" (amen duuurå?)

Torsdag.

Adele är bra, kolor är gott och jag är mätt. Det är livet. Mitt huvud är slutkört. Har ingen aning om varför, men jag antar att det beror på att jag inte är speciellt välmöblerad i hjärnan. Jag har diskuterat socialisering, genus och skolpolitik med Gustav idag. Vi konstaterade att vi hade haft smarta diskussioner men att vi borde sluta prata om det, eftersom det skulle kunna leda till vissa meningsskiljaktigheter. Mycket klokt av oss, måste jag säga.

Jaja, två och ett halvt kapitel till i en bok om Fult språk, en dusch på det och sedan ska jag lägga mig i sängen och götta mig till kvällens fråga olle-dokumentär. Hahahahahahahahaha, götta mig till fråga olle-dokumentären? Så kan man ju fan inte säga, förstår ni väl. Låter ju helt sjukt. Skulle för övrigt vara ganska roligt om man döpte om tv-programmet till fråga olla-dokumentären. eller kanske våga olla-dokumentären. Nej, nu spårar det ur. Hjärnajävel. Hejdåhejdå.

Torsdag.

Precis innan jag vaknade så drömde jag att jag tänkte "men jag har glömt något". Undrar vad det var som jag hade glömt. Skumt. Jag tvättar. Sån är jag. Duktig, alltså. Eller typ, tidseffektiv. Eller typ, har inga rena kläder och mår inte helt bra av att gå runt i smutsiga kläder. Så, ungefär så.

Har bytt ut min telefon mot min gamla telefon, så om jag inte svarar om någon mot förmodan ringer så är det för att den telefonen dör lite då och då. Varför jag bytte den mot den andra telefonen? För att jag inte hör ett jävla skit i den andra, och det börjar verkligen irritera mig. Och jag känner att det kanske inte är riktigt värt att gå omkring och vara sur över en telefon om dagarna. Okej, nu kommer jag visserligen antagligen att vara sur ändå, eftersom den här telefonen lägger av ett par (i snitt kanske 10) gånger om dagen. MEN DET ÄR ETT SENARE PROBLEM!

Onsdag.

Kulturell vecka. I måndags var jag på Poetry Slam och igår på en ljud- och ljusinstallation i stadsskogen. Det sistnämnda var inte så häftigt alls. Men vafan, man måste ju titta ändå. Nu bakar jag bröd, lyssnar på P3 och städar. Hej husmor!

Tisdag

Har försummat mitt hem den senaste veckan.
Har försummat mig själv den senaste veckan.
Har försummat min sömn den senaste veckan. Guuuud, jag är så trött!



Men om jag tittar tillräckligt länge på den glada hunden så kanske jag blir pigg igen?

Och så blev det måndag!

Varför går tiden så satans jävla mongofort? Det är ju nästintill läskigt. Jag ska snart till skolan och handleda mig lite, det känns sådär roligt. Sedan ska vi skriva pressmeddelande och det ska bli sådär roligt det med. Sedan ska jag fika med en nyfunnen vän, det är lite roligare. Sedan är det Poetry Slam på Reginateatern och det är väl det bästa av allt. Om jag orkar gå dit, alltså.

Ja, men var inte det här intressant då? Vad skulle jag göra med all tid som jag spenderar med att skriva helt onödiga saker, om jag struntade i att skriva? Jag vet inte, men de enda muskler jag äger (fingermuskler) skulle vara förtvinade. Och någon sorts muskelatur ska man väl ha, det man inte har i magen det har man i.. ja, näe. Nu lägger jag ner.

Mot engelska parken. TJOOHOOO, det bästa som finns, som hunden skulle ha sagt.



För övrigt.. är det inte väldigt fascinerande att ordet påskris kan betyda både påskris och påskris?

Godnatt söndag.

Idag har jag kollat igenom fyrtiofyra sidor på sajten "Cute Overload". Jag har aaaawat mig igenom söta hundvalpar, ankor som kliar sig på magen och katter som sträcker på sig i sömnen. Och ja, det kan ha varit den bäst spenderade tiden på jävligt länge. Nu har jag ont i armbågarna av allt sittande framför datorn, och det är nog dags att sova.

Men först ska jag fan äta en nattamacka. Det hör till ovanligheterna. Förresten, nattamacka, det ordet har jag funderat över förut va? Om man äter en katt till nattmacka? Kattamacka? Nej, det är fel. Om en katt äter en nattmacka? Nej, det var inte heller roligt. Nej, det var ju för fan helt fel ord! Ordet var ju nattamat. Om en kattmamma äter nattamat, så måste det ju bli kattamat? Åååååh det var ju inte ens roligt. Nu har jag spenderat fem minuter på att försöka komma på något roligt som jag en gång tänkte, och så kommer jag fram till att jag inte ens hade tänkt något roligt. Mitt liv är så tragiskt. Godnatt.

Söndag(sångest).

Lördagsfika på Norrlands, hemmakvällgodis, promenad på gamla kyrkogården, djävulspanerad fisk och klyftpotatis, och så vattenpipa och polisskolan 5. Jävligt bra lördagskväll, vill jag påstå. Tills jag däckade på en madrass på golvet och inte orkade gå hem, vilket i sig har resulterat att jag precis kom hem, lite lätt stressad över att jag ska ha skrivit ett reportage på 9000 tecken till klockan 11.00 imorgon ungefär. Men det blir fint, bara jag tar mig in i duschen någon gång. Känner mig nästan festivaläcklig. Om ni är intresserade av att veta det, alltså.

Men allvarligt?

.. palermo, verkligen? Jag mår som en påse skridskor. Mitt omöme försvinner totalt direkt jag dricker minsta lilla droppe sprit. Fyfan vad tragiskt. Men det var åtminstone roligt igår. (Tror jag) Och jag fick världens finaste cigg!


Beakta rödögdheten. Behöver nog sova ett par timmar till. HEJDÅ.

Fredag!

har på mig de mest obekväma kläderna ever. känns som ett jävligt dåligt val, men nu byter jag fan inte om igen. får ge fan i att äta ikväll bara, för isåfall kommer knappen på mina jeans spricka. haha. jag är allvarlig, fast det spelar visserligen roll om jag äter för jag har ändå inte översta knappen stängd, fniss. tar en slurk vin. försöker att inte somna. okej, nu kör vi lite tentafest. heja, heja.

Kattliv.

Alltså.. ordet kattspö.
Innebär det att katten får spö,
eller att man försöka fiska katt?

Ps. Ordet finns inte med i Svenska Akademins ordlista än,
men det kommer enligt säkra källor introduceras inför nästa upplaga.

Torsdag.

Några funderingar.

Om man känner ett enormt behov av att baka,
har man verkligen ett baksug då?

Hur kan alla mammor ha "världens sötaste barn"?
Jag känner inte riktigt att det går ihop.
(Särskilt inte när jag ser ungarna på bild.)

Varför har det slutat komma fram signaler när
någon ringer mig, och varför får jag istället ett
sms 10 minuter senare om att någon har ringt?

Varför kopplar man sin spotify till facebook?
Skulle aldrig under några omständigheter göra det.

Varför har min boxer slutat fungera, den enda jävla
morgonen som jag faktiskt har tid och lust att titta
på nyhetsmorgon? Sämst.

"Text på mången stövel" ?
7 bokstäver.

JUST JÄVLAR!


... det finns ju faktiskt en anledning till att jag inte under några omständigheter ska skriva klart en tenta på natten och sedan skicka in den. Inte nog med att jag precis skickade det här mailet till Carin:

"Hej Carin! Bifogar nu min hemtenta i wordformat och PDF.
(Faktiskt lite oklart varför du får den i två format, men ja ...nu får du det oavsett.)
Hälsningar
Cecilia"

jag avslutade även den sista uppgiftens första artikelanalys såhär:

"Alla ovanstående exempel visar, av olika skäl, att den här texten är skriftspråklig. (Längre än så, kan jag inte, av skäl som anges ovan, sträcka mig.)


Okej, jag ska sova nu. Och glömma bort det här. Tack för mig.
SOVMORGON!




Och så lite ytlighet på det då.


Men ingen modell verkar ju fungera!

Jag tycker att det är sjukt att man inte satsar på att införa BMI-gräns inom modellandet i Sverige.
Varför inte? Man har gjort det i andra länder.
"Men om man är naturligt jättesmal då, då kan man ju inte vara modell?"
Nej. Det kan man inte. Men kan man jobba som modell om man är under 1.60 då eller?
Nej. Kan man jobba som modell om man har 25 i BMI?
Nej, det kan man inte. Det är ingen big deal. Antingen bantar man eller så äter man som fan för att komma upp i rätt viktklass. Det är inget problem. Eller är det?
Ja, självklart är det problem.
Det är inte bra att mixtra varken med maten eller kroppen. Och en del människor kan inte gå upp i vikt. Men för en del människor så är det näst intill omöjligt att gå ner i vikt också. Same, same. Vad är problemet då? Att ingen kommer hålla sig till reglerna ändå? Att BMI inte visar upp en korrekt bild av hur en person ser ut?
Ja, möjligtvis.
Men hur ska vi annars få någon som helst koll på att det inte finns folk som svälter ihjäl sig själva för att... lyssna nu, FÅ ETT JOBB? Att vara modell är ju trots allt ett jobb. ETT JOBB! ÄR DET VÄRT DET, VERKLIGEN?

Nä, men det finns tydligen ingen lösning, eftersom varken modeskapare, designers eller politiker tycks kunna göra något åt detta. (Enligt vår kulturminister aka. "måste vi använda ordet kultur, snälla kan vi inte använda underhållning istället?" (insert en lång jävla fnys.)) Men det är upp till konsumenterna också. Ja, det är upp till mig nu. Och nu har jag gjort mitt. Gnällt och ätit godis, alltså.

En siajäss.

Gustav - Brukar du titta på det här? (NCIS)
Jag - Njäe, jag brukadet titta på det för några år sedan, durå?
Gustav - Näe, jag tittade på det förut men nu tycker jag inte att det är lika bra längre.
Jag - Okej.
Gustav - Och så gillar jag inte den där tjejen som är i labbet.
Jag - Nähä? Jag har hört att många tycker att hon är så snygg.
Gustav - Men hon är dryg
Jag - Jaha.
Gustav - Och så kommer alltid Gibb's ner med läsk till henne när hon ska göra något, och jag tycker inte om läsk så jag tycker inte det är roligt.
Jag - Åååååkej.

Såklart man inte gillar folk som gillar läsk liksom. Helt klart rätt att dissa henne av den anledningen.

Tisdag,

Alltså.. whaddellidapp egentligen med enkelt radavstånd när man ska skriva en hemtenta? Jag tycker att det är helt sinnessjukt. Den första hemtentan jag skrev, den skrev jag med enkelt radavstånd för att jag var ung och dum. Fyfaaan vad jag fick skriva! Och jag tycker synd om min lärare som sedan var tvungen att läsa den där monsterklumpen av text. (Jag hade heller inte vett nog att styckesindela eller använda mig av mellanrubriker, hihihih.)

Jaja, nog om det. Eller nej förresten, det är FAN inte nog om det. Vet ni vad det värsta är? Det värsta är att jag skulle behöva 0,5 i radavstånd för att få med något som helst relevant i min text. Jag har ordbajsat tre sidor på första uppgiften och ändå inte sagt något som är viktigt.

Nyss stavade jag tjäna "käna".
Såntdär skäms jag alltid över, även om jag sitter ensam i mitt rum och stavar fel. Moget.

Inatt drömde jag om en katt som var asgrym på tävlingar på midsommarafton, han hade sjukt bra reaktionsförmåga och fångade spelkort mellan tassarna. Aaaaaawesome. Det enda tråkiga var väl att han var orange.

Nä, nu jävlar. Nu jävlar är det dags för kaffe och how I met your mother. För att grunda liksom. Måste kunna börja plugga på god grund sen. Visst då, visst är det viktigt? Tack.


Ps. Varför har mitt kaffe en distinkt doft av urin idag? Jag skämtar inte, mitt kaffe luktar kiss på riktigt. Det är inte roligt. Det smakar ju precis som vanligt, men jag är inte jätteförtjust i att äta eller dricka saker som luktar eller ser äckligt ut. Jobbigt läge det här.

RSS 2.0