Eller så är det bara jag som överanalyserar.

Har precis varit på en föreläsning som hölls av Tensta konsthalls chef. Först läste hon upp något från ett papper i en halvtimme, spenderade sedan en kvart med att prata engagerat om Tensta och om alla tusen saker de sysslar med i konsthallen, och till sist gick hon raskt igenom det lilla samarbete hon haft med Bukowskis i och med "Abstract possible".

Bukowskis är som ni säkert vet ganska omtalade för tillfället eftersom de ägs av familjen Lundin, som kortfattat är ganska extremt kritiserade för att fucka upp i Sudan. Och att ganska många av de som bor i Tensta kommer från dessa drabbade områden där brott mot mänskligheten begås vilka Lundin Oil var delaktiga i, det hann inte diskuteras eftersom chefen för Tensta konsthall pratade över tiden med 5 minuter. Och det faktum att Tensta konsthall blev kritiserade av gallerister m. m eftersom de lät sälja konst via Bukowskis hann man liksom inte riktigt reflektera över, för den annars så sedvanliga frågestunden fick visst inte plats. Ojsan hoppsan.

Det var ingen dålig föreläsning, det var intressant och jag tror verkligen att de gör nytta med allt vad de nu gör, men jag finner det ganska lustigt att den kontroversiella informationen (och försvaret från chefens sida) kom fem minuter före föreläsningens slut, och att det sedan bara var ... slut.


Sedan kan man ju såklart fråga sig om konsten över huvud taget måste göra något politiskt ställningstagande eller problematisera ur mer etiska perspektiv, och det tycker jag väl kanske inte alltid att den måste.
Men det är en annan historia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0