Men ingen modell verkar ju fungera!

Jag tycker att det är sjukt att man inte satsar på att införa BMI-gräns inom modellandet i Sverige.
Varför inte? Man har gjort det i andra länder.
"Men om man är naturligt jättesmal då, då kan man ju inte vara modell?"
Nej. Det kan man inte. Men kan man jobba som modell om man är under 1.60 då eller?
Nej. Kan man jobba som modell om man har 25 i BMI?
Nej, det kan man inte. Det är ingen big deal. Antingen bantar man eller så äter man som fan för att komma upp i rätt viktklass. Det är inget problem. Eller är det?
Ja, självklart är det problem.
Det är inte bra att mixtra varken med maten eller kroppen. Och en del människor kan inte gå upp i vikt. Men för en del människor så är det näst intill omöjligt att gå ner i vikt också. Same, same. Vad är problemet då? Att ingen kommer hålla sig till reglerna ändå? Att BMI inte visar upp en korrekt bild av hur en person ser ut?
Ja, möjligtvis.
Men hur ska vi annars få någon som helst koll på att det inte finns folk som svälter ihjäl sig själva för att... lyssna nu, FÅ ETT JOBB? Att vara modell är ju trots allt ett jobb. ETT JOBB! ÄR DET VÄRT DET, VERKLIGEN?

Nä, men det finns tydligen ingen lösning, eftersom varken modeskapare, designers eller politiker tycks kunna göra något åt detta. (Enligt vår kulturminister aka. "måste vi använda ordet kultur, snälla kan vi inte använda underhållning istället?" (insert en lång jävla fnys.)) Men det är upp till konsumenterna också. Ja, det är upp till mig nu. Och nu har jag gjort mitt. Gnällt och ätit godis, alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0